University of Rzeszów - 6 Year M.D. Program in English, Faculty of Medicine

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Rzeszów egy növekvő, élettel teli város, mintegy 192.000 lakos található délkeleti Lengyelországban. A város központjától 15 perces sétára fekvő Rzeszów Egyetem egy nagy nyilvános egyetem, amely több mint 18 000 teljes és részmunkaidős hallgatóval rendelkezik, ebből 2.800-an szerepel az Orvostudományi Karon.

A Rzeszówi Egyetem Orvostudományi Karának egyetemi tanszéke 6 éves programot kínál az Orvostudományi Doktori Iskolák szintjére. Az Orvostudományi Kar angol osztályú tanulmányi program a 6 éves európai MD programon alapul, amely kétéves preklinikai tanfolyamból és négyéves klinikai tanfolyamból és gyakorlatból áll, az orvosi kar angol nyelvű oktatásával.

A 6 éves MD program alkalmazási információi

Az anatómiai, szövettani és embriológiai preklinikai és klinikai oktatás a modern anatómiai, szövettani, igazságügyi és patomorfológiai laboratóriumokban található új morfológiai tudomány épületében található . Ez a modern épület fel van szerelve 250 egyéni gyakorló hallgatók befogadására bármely adott napon, és az osztályok 10 és 15 diák közötti csoportokra oszthatók. Klinikai képzést biztosítanak 5 diákcsoportban. A Morfológiai Tudományi Egyetem anatómiai laboratóriumának laboratóriumi megvilágítással , konfokális mikroszkóppal, számítástechnikai tomográfiával a kriminalisztikai orvosi szükségletekhez, digitális háromdimenziós emberi modellekhez virtuális anatómiai asztalhoz és egy teljesen felszerelt mikroszkópos laboratóriumhoz vannak felszerelve. Minden hallgató hozzáférhet egy adatbankkönyvtárhoz, humán szervek szövettani diákjaival.

A diákokat az 1. számú klinikai tartományi kórházban és a 2. klinikai tartományi kórházban (a 2. sz. Klinikai tartományi kórház a Morfológiai Tudomány épületével szomszédos) Rzeszówban és számos más helyi kórházban, az Orvosi Karon is részt vesz. Több mint 6000 egészségügyi szakember dolgozik a tartományi kórházakban Rzeszówban.

A preklinikai vizsgálat első két évében a hallgatók az Anatómia, Hisztológia, Embriológia és Citofiziológia, Biokémia, Biofizika, Orvosi Pszichológia, Élettani, Molekuláris Biológiai, Parazitológiai, Immunológiai, Genetikai, Higiéniai és Epidemiológiai, Informatikai és Biostatisztikai , Az elsősegély, a betegellátás, a közegészségügy, az orvosi etika, a családi orvos és a sürgősségi segély.

A klinikai kórházi képzésben kötelező nyári szakmai gyakorlat gyakran a helyi kórházakban és más európai országokban, például Olaszországban és Németországban történik.

A 3-6. Évek klinikai tanfolyamai közé tartoznak a patológia, a patofiziológia, a farmakológia, a toxikológia, a klinikai genetika, az imaging diagnózis, a bőrgyógyászat és a vénásodás, a fertőző betegségek, a katasztrófavédelem, az otolaryngology, a fogamzásgátló szervek, a belső betegségek, a gyermekgyógyászat, a belső betegségek, , Laboratóriumi Diagnosztika, Neurológia, Család Orvostudomány, Aneszteziológia, Sürgősségi Orvostudomány, Szemgyógyászat, Nukleáris Gyógyászat, Pulmológia, Transzplantáció, Pszichiátria, Ortopédia, Neurokirurgia, Urológia, Onkológia, Klinikai Immunológia és Sürgősségi orvoslás.

Az orvostudományi végzettséggel rendelkező diplomásnak lehetősége van arra, hogy köz- és magán egészségügyi intézményekben, kutatóintézetekben, kutató- és fejlesztőközpontokban, valamint az egészségügyi oktatással kapcsolatos tanácsadással és terjesztéssel foglalkozó intézményekben dolgozzon.

Az Orvostudományi Kar az angol osztály a hagyományosan megalapított orvosi egyetem hagyományait követi. Ezt a programot felajánlják a képzett középiskolai diplomások, akik bizonyították a kiváló biológiai és fizikai tudományok, és képesek átesni a preklinikai és klinikai orvosi képzés beszélt és írott angol. A pályázókat az egyetemi tanulmányaik alapján értékelik a felvételhez, és egy interjúban értékelik a tudást a biológia, a kémia, a fizika és az angol nyelv területén.

Helyszínek

Rzeszow

Address
aleja Tadeusza Rejtana,16C
35-001 Rzeszow, Podkarpackie vajdaság, Lengyelország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket