Medical University of Lodz

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A MUL-ról

A Medical University of Lodz Lengyelország legnagyobb állami orvosi egyeteme. Küldetése a következőkre koncentrál:

  • Hallgatók oktatása az orvostudományban, a fogászatban, a gyógyszertárban, az ápolásban, valamint más gyógyászattal kapcsolatos tudományágakban;
  • Kutatói személyzet képzése (Ph.D. programok);
  • Kutatási és tudományos tevékenység végzése;
  • A posztgraduális programok fejlesztése kínál.

Az angol orvosi oktatást 2003/2004-ben kezdték meg. Jelenleg több mint 770 külföldi hallgató vesz részt a különféle országokból a hatéves MD (orvostudomány), az Advanced MD és az ötéves DMD (fogászat) programokban, és több mint 450 már végzett diplomát. A programokat teljes egészében angol nyelven tanítják, és elég átfogóak ahhoz, hogy nemzetközileg is elfogadják őket.

Akkreditáció

A Medical University of Lodz szerepel a Nemzetközi Orvosi Oktatási Nyilvántartásban (IMED), amely információkat nyújt azokról a nemzetközi orvosi iskolákról, amelyeket az adott országban működő megfelelő kormányhivatalok elismernek.

Lengyelországban az Egészségügyi Minisztérium, valamint a Tudományos és Felsőoktatási Minisztérium.

Egyetemünk szerepel az Orvostudományi Iskolák Világkönyvtárában egy ECFMG® szponzorjegyzéssel. A szponzorok által megjelölt években hallgatóink és diplomáink jogosultak az ECFMG-hez jelentkezni az ECFMG tanúsításra és az USMLE®-re az ECFMG tanúsítás felé vezető lépésként.

Orvosi és fogorvosi diplománkat automatikusan elismerjük az Európai Unióban is, amelyhez Lengyelország csatlakozott 2004 májusában.124200_appointment-book-blur-care-40568.jpg

Történelem

2002 - a Katonai Orvosi Akadémia és a polgári Orvosi Akadémia egyesülése

A 21. század fordulója ideje volt az egyik legfontosabb bejelentésnek az orvosi felsőoktatás történetében Lodzban. A hatóság az Európai Parlament, a Lengyel július 27, 2002 látta az egyesülő a polgári Orvosi Akadémia Lodz és a Katonai Orvosi Akadémia létrehozása a Medical University of Lodz . Ezzel létrehozták a lengyel legbefolyásosabb intézményt, amely az orvosi személyzet képzésére szolgál mind a katonai, mind a polgári szférában. A két független Lodz-intézmény egyesülése évtizedekkel korábban visszatért a helyzethez, amikor csak egyetlen orvosi oktatóközpont volt, amely mind polgári, mind katonai kiképzést nyújt. A két intézmény házasságára való felkészülés 2000 óta zajlik. Az év decemberében intézményközi integrációs csoport jött létre, amelyben az Orvostudományi Akadémia és a Katonai Orvostudományi Akadémia képviselői ültek az Emberi Kar karvezetéseivel Egészségtudományok, Lodzi Egyetem.

A Medical University of Lodz küldetését 2002. október 1-jén kezdte meg. Andrzej Lewiński, MD, Ph.D. professzort, a Lodzi Orvostudományi Akadémia végzettségét és hosszú távú akadémiai tanárát az egészségügyi miniszter egyetértésével választották az új intézmény első rektorává. 2003 áprilisában az intézményi választási bizottság a választási szabályzat szerint Andrzej Lewiński professzort adta oda, Ph.D. az Orvosi Egyetem rektora, melyet 2008-ig töltött be.

Forrás: Piotr Machlański és Jerzy Supady 65 éves orvosi felsőoktatás Lodzban124201_check-up-dentist-doctors-1170979.jpg

Stratégia

Küldetés

A Medical University of Lodz biztosítja a lehető legjobb feltételeket a hallgatók számára az oktatás során. Az egyetem kiemelkedő minőségű kutatásokat végez, és támogatja alkalmazottainak fejlődését. Az oktatási és kutatási szolgáltatások körének frissítésével reagál a környezet, különösen a betegek és az egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó szervezetek igényeire. Jelentősen hozzájárul az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséhez azáltal, hogy előmozdítja a megelőzés és kezelés korszerű szabványait, és hosszú távú együttműködést alakít ki azokkal az intézményekkel, amelyek regionális, nemzeti és nemzetközi szinten megvalósítják a közegészségügyi célokat.

Látomás

A Medical University of Lodz felismerhető és vonzó kutatási és didaktikai központ lesz az Európai Kutatási Térségben, amelynek célja az epidemiológiai és társadalmi-demográfiai problémákkal küzdő társadalom innovatív egészségügyi megoldásainak kutatásának és fejlesztésének előmozdítása. Az egyetem hatékonyan irányított szervezetvé válik, kihasználva a speciális informatikai rendszerek előnyeit, amely lehetővé teszi a rendelkezésre álló erőforrások optimális kezelését. A diplomások nagyon kívánatosak és elismertek lesznek a munkaerőpiacon, mint a modern orvostudományban magasan képzett szakemberek, akik tiszteletben tartják a szakmai etika követelményeit.

Az egyetemi fejlesztés jövőképe a Lodzi Medical University of Lodz 2015-2020 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési stratégiájának megfelelően valósul meg.

értékek

Az Orvostudományi Egyetem minden tevékenység területén megvalósítja céljait a hagyományos tudományos és kulturális értékekkel összhangban. Az egyetem arra törekszik, hogy magas színvonalú oktatást és kutatást nyújtson. Ugyanakkor fenntartja a szabadság és a szellemi tulajdonjogok alapelveit is. Az oktatási folyamat során az Egyetem elősegíti a betegek által vezetett jó hozzáállást és a betegek jogainak tiszteletben tartását. Az egyetemi alkalmazottak és hallgatók betartják a szakmai etika előírásait, és törődnek az egyetem pozitív imázsával. A szervezet legfontosabb értékei a nyitottság, a minőség és a hatékonyság. A Medical University of Lodz nyitott intézmény, amely tevékenységének minden területén végrehajtja a minőségi előírásokat, és gondoskodik saját erőforrásainak fejlesztéséről és hatékony felhasználásáról.

A Lodzi Medical University of Lodz fejlesztési stratégiáját négy stratégiai területen valósítják meg: oktatás, kutatás és fejlesztés, együttműködés az egészségügyi ellátás fejlesztésében, menedzsment és szervezeti fejlesztés.

Helyszínek

Łódź

Address
Pl. Hallera 1, 90-647 Lodz
Poland

91 Łódź, Łódźi vajdaság, Lengyelország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket