David Tvildiani Medical University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A DTMU-ról

David Tvildiani Medical University a régió első nem kormányzati orvosi egyeteme; Küldetésünk az, hogy a tudományon és a legjobb nemzetközi gyakorlatokon alapuló orvostudományi felsőoktatást nyújtson. Hisszük, hogy a képzett emberek hozzájárulnak a társadalmi tudatosság növeléséhez, megsemmisítik a sztereotípiákat és megteremtik a társadalomban az erkölcsön és az intellektuális függetlenségön alapuló szabadságot. A megvilágosodott emberek csökkentik a szegénységet, növelik az egészségügyi ellátás elérhetőségét és hatékonyságát a világon, gondoskodnak a környezetről, és együtt teremtenek közös jólétet.

MD program

A 6 éves MD program három szakaszra oszlik:

 • Alapvető orvostudomány (2,5 év);
 • Klinikai tudományok (2,5 év) és
 • Klinikai hivatal (1 év).

Az MD tantervek és az oktatási menedzsment rendszer felépítése és formátuma eredeti, a szerzői jogokat védi. Kifejezetten a tanulási folyamat hatékonyságának és érthetőségének növelésére tervezték őket: A modulokat integrálják a szervrendszer-rendszer-orientált forgásokba. Egy tanév 40 oktatási hetet (240 oktatási napot) foglal magában, amely két 20 hetes esési és tavaszi félévre oszlik. A szemesztereket ünnepek választják el. Az ECTS (európai kreditátviteli és -gyűjtési rendszer) alapján 30 kredit kapcsolódik a 20 hetes félév munkaterhéhez. Így egy tanév 60 kreditből áll; egy kredit 30 munkaidővel egyenlő, ebből 16 óra kapcsolattartási óra, 14 óra pedig a hallgató önálló munkája. A tanulási folyamatot heti 6 napon, napi 4 órában végzik. Minden forgást összetett teszt-kvíz zár le. A hallgatói tudás értékelését számítógépes teszteléssel végzik, amely biztosítja a maximális objektivitást.

130356_5.JPG

Rendszerorientált MD program e-PBL-lel

2014–2015 óta egy új, „Problem Based Learning” (PBL) formátumú MD programot akkreditáltak a DTMU-n. A programot az ERASMUS Egyetem „A Nemzeti Orvosi Oktatási Központok Kistérségi Hálózatának felállítása a PBL-re és a virtuális betegekre összpontosítva” keretein belül dolgozták ki. A program időtartama 6 év, és 376 kreditből áll. Új tanítási módszertan - Probléma (beteg eset, forgatókönyv) alapú tanulás került bevezetésre az alapvető (elméleti) orvostudományi oktatásban, amely elősegíti:

 • Alapvető orvostudományok megtanulása összefüggésben,
 • A következő tanulmányi szakaszok (a program klinikai szakasza, posztgraduális / rezidenciaprogramok) és az orvosi gyakorlat készségének növekedése.

130355_7.JPG

Miért válassza a DTMU-t?

 • Több mint 30 éves tapasztalat magasan képzett orvosok képzésében
 • Egy egyedülálló oktatási program, amely megfelel a modern nemzetközi szabványoknak
 • Több mint 200 diplománk vezető orvosként dolgozik a világ legjobb klinikáin
 • A DTMU oktatási programjának sajátosságai lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy a diploma megszerzése előtt teljesítsék a tartózkodási vizsgákat.
 • Klinikai képzés a legjobb kórházakban, JCI akkreditációval
 • Pénzügyi támogatás a legjobb hallgatók számára a nemzetközi engedélyvizsgákhoz
 • A kutatás és a menedzsment minőségének folyamatos javítása
 • A hallgatók és az akadémiai személyzet teljes támogatása potenciáljuk maximalizálása érdekében

USMLE alapú tematika

A DTMU oktatási programja teljes mértékben összhangban áll az amerikai szabványokkal. Ez rendkívül előnyös azoknak a hallgatóknak, akik folytatni akarják karrierjét az Egyesült Államokban. Ezenkívül az USMLE edzői tanfolyamokat a DTMU-ban is lefolytatják, teljesen ingyenesek.

Világszerte elismerés

30 éves története során a DTMU-nak sikerült elismerést szereznie olyan nemzetközi szervezetektől, mint például a WHO (Egészségügyi Világszervezet), WFME (Orvosi Oktatás Világszövetsége), ECFMG (Külföldi Orvostudományi Diplomások Oktatási Bizottsága), MCI (Orvosi) India Tanács) és még sokan mások. A közelmúltban a DTMU az EQAR (Európai Felsőoktatási Minőségbiztosítási Nyilvántartás) részévé vált. Mindez, valamint az a hatalmas mennyiségű tudás és készség, amelyet oktatási programunk ad diplomásoknak, lehetővé teszi számukra, hogy karrierjukat a világ vezető orvosi intézményeiben folytathassák. Jelenleg a DTMU több száz diplomával rendelkezik, akik az orvostudományt a világ legmagasabb szintjén gyakorolják.

130357_4.jpg

Egyetemi kampusz

A DTMU legújabb kiegészítése a nemrégiben felépített Rustavi Campus, amely kiváló feltételeket kínál a tanuláshoz, a kutatáshoz és a kikapcsolódáshoz is. A nyugodt Tbiliszi külvárosban található, a legmagasabb színvonalon felszerelt, és megfizethető szállást kínál a DTMU külföldi hallgatói számára.

Élénk és érdekes hallgatói élet

 • A DTMU-nak több hallgató szervezete van, amelyek célja, hogy támogatást nyújtsanak a hallgatói élet minden területén. A helyi és nemzetközi konferenciákon és kutatási szemináriumokon való részvétel ösztönözve van.
 • A DTMU-nak számos olyan sportcsapatja van, amelyek nagy sikerrel versenyeznek a helyi és a nemzetközi versenyen.

130353_3.jpg

ösztöndíjak

Minden hallgatónak lehetősége van tanulmányi eredményei alapján 25–100% -os ösztöndíjat kapni. Az ösztöndíj kedvezményezettjeit, valamint az összegüket az első tanév eredményei alapján határozzák meg.

Könnyű és gyors felvételi folyamat

Keményen dolgoztunk a bürokrácia minimalizálása, valamint a DTMU-ba való bejutás zökkenőmentes és gyors megteremtése érdekében. Diákjainknak nem kell felvételi díjat fizetniük, és a dokumentációs követelmények minimálisak.

Tandíj / szállásdíjak

 • Az éves tandíj a DTMU-ban 8000 USD
 • Az éves szállásdíj 3000 USD-tól kezdődik (teljes ellátás)

130354_6.jpg

Helyszínek

Tbiliszi

Address
ლუბლიანას ქუჩა,2/6
0159 Tbiliszi, Tbiliszi, Grúzia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket