Egyetemek

Részletes információk a különböző továbbtanulási helyszínekről

Kattints az alábbi linkekre, és tudj meg még többet a külföldi továbbtanulásról! Nálunk megtalálod az országokról elérhető általános információkat és a helyi felsőoktatási rendszer sajátosságait beleértve a tandíjakat, a tanév felépítését, a nemzetközi diákok lehetőségeit és sok minden mást. Hasznos tudnivalókkal szolgálunk az betegbiztosítást és a vízumot illetően, továbbá a megélhetési költségekkel kapcsolatban is.

Egészségügyi Tanulmányok Világszerte

Az egyetemek, orvosi egyetemek, közegészségügyi főiskolák, állatorvosi egyetemek és más oktatási intézmények világszerte várják a graduális, egyetemi és posztgraduális szinten a hallgatókat. Az egészségügyi oktatás globális szinten folyamatosan fejlődik, és többek között olyan központi szervezetek támogatják, mint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP). Az egészségügyi intézmények által kínált különböző diplomákat általában két kategóriába lehet sorolni: tudományos és szakmai. A tudományos egészségügyi diplomákat az egészségügy tudományos alapjai iránt érdeklődő hallgatóknak szánják, akik az oktatás, a kutatás, a politikai elemzés, a biotechnológia vagy a gyógyszeripari fejlesztés területén kívánnak elhelyezkedni. A szakmai egészségügyi diplomák inkább az egészségügy gyakorlati oldalára koncentrálnak. Az ilyen végzettségű pályakezdőket kórházak, privát klinikák, orvosi rendelők, ápolási otthonok, közegészségügyi központok, járóbeteg-ellátók, stb. várják. Akárhogy is, az egészségügyi tanulmányok a legnépszerűbb képzések közé tartoznak világszerte, hiszen értékes lehetőséget hordoznak magukban embertársaink életminőségének javítására. Az egészségügyi szakterületek sora gyakorlatilag végtelen. A legáltalánosabbak között találjuk az orvostudományt, az ápolást, a fogászatot, a gyógyszerészetet, a táplálkozást, az egészségügyi ügyvitelt, a közegészségügyet és az állatorvos-tudományt.

Egyre több egészségügyi diplomára vágyó hallgató választja a külföldi továbbtanulást. A nemzetközi diákok száma a felsőoktatás minden szintjén növekszik. Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) Stratégiai Intézete (UIS) szerint napjainkban több, mint 4 millió diák tanul külföldön, ami meghaladja a 2000-es évben mért 2 millió fő kétszeresét. A legnépszerűbb célországok között találjuk az Egyesült Államokat, a Egyesült Királyságot, Franciaországot, Ausztráliát és Németországot. Ezek az országok manapság is sok, a külföldi továbbtanulás iránt érdeklődő diákot vonzanak. Ugyanakkor világszerte új, egyre nagyobb népszerűségnek örvendő célpontok is felbukkannak különösen Kelet-Ázsiában, a csendes-óceáni térségben és Közép- és Kelet-Európában. A nemzetközi diákok zöme Kínából, Indiából, a Koreai Köztársaságból, Németországból, Szaud-Arábiából és Franciaországból származik. A külföldi egyetemekre járó nemzetközi diákok mellett, világszerte egyre több hallgató dönt online és távoktatásos képzések mellett.

A külföldi egészségügyi tanulmányoknak számos oka lehet, egyebek mellett az alábbiak:

  • Lehetőséged nyílik beiratkozni a világ legrangosabb egészségügyi képzésire, és olyan szaktudást sajátíthatsz el, amelyeket csak bizonyos országok vagy régiók egyetemein tanítanak.
  • Lehetőséged nyílik megtapasztalni egy másfajta felsőoktatási rendszert, egyúttal felfedezheted az általad választott szakterület új oldalait. A nemzetközi tapasztalatokkal és különböző intézményekben elsajátított készségekkel rendelkező egészségügyi szakembereket nagyra becsülik napjaink globalizálódó társadalmában.
  • Amennyiben a célországban használatos nyelv nem az anyanyelved, lehetőséged nyílik elmerülni egy új nyelvi környezetben.
  • Javuló munkalehetőségek. A munkaadók nagyra értékelik az álláskeresők nemzetközi tapasztalatait. A nemzetközi diákok sokszor mind hazájukban, mind a befogadó országban jó eséllyel pályáznak állásokra.

Amikor a külföldi továbbtanulást latolgatod, az alábbi tényezőket érdemes fontolóra venned: a képzés ára, a megélhetési költségek, az oktatás színvonala, a nyelvi követelmények, a képzés típusa (nappali, részidős, távoktatásos). Ne feledd, hogy a külföldi tanulmányok nem kell, hogy feltétlenül nyomorba döntsenek, hiszen az állami és magánszervezetek számos ösztöndíjat kínálnak a nemzetközi hallgatóknak.

Kezdd meg a neked való képzés keresését, vess egy pillantást az alábbi egészségügyi képzésekre a világ különböző pontjain található egyetemeken. Ha már eldöntötted, hol szeretnél továbbtanulni, kattints közvetlenül a választott országra, és nézz körül az ott található felsőoktatási intézmények listáján. Ha még nem döntöttél, szánj időt a világszerte kínált izgalmas lehetőségek felfedezésére!

Tovább Kevesebb