Keystone logo
Finnország

Tanulmány Egészségügyi ellátás ban ben Finnország 2024

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  441
 • Közművek részesedése

  38
 • Internet előfizetés

  20
 • Helyi közlekedés

  60

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  9
 • Mozijegy

  15
 • Korsó helyi sör

  7

Vízumkövetelmények

 1. Rövid távú tartózkodásra jogosító vízum – legfeljebb 90 napos látogatásra. Vízumra lehet szüksége például, ha felvételi vizsgára hívják Finnországba, vagy ha olyan tanfolyamon vagy csereprogramon vesz részt, amely 90 napnál rövidebb ideig tart.
 2. Tanulmányi tartózkodási engedély - hosszú távú ideiglenes tartózkodási engedély, amelyet általában egy évre adnak ki. Ha három hónapot meghaladó diákcsere-időszakra érkezik Finnországba, vagy ha teljes képzési programba vették fel, jelentkeznie kell erre.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Rövid távú tartózkodásra jogosító vízum; Tanulmányi tartózkodási engedély

Ár és pénznem

EUR 330

A finnországi tanulmányi tartózkodási engedély díja papíron jelenleg 330 euró; és 300 euró elektronikus kérelem esetén.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Ha Ön skandináv vagy EU/EGT állampolgár, nincs szüksége vízumra vagy tartózkodási engedélyre Finnországba. Mindazonáltal, ha finnországi tartózkodása meghaladja a 90 napot (skandináv állampolgárok esetében 6 hónap), be kell jelentenie lakóhelyét a Migrinél. Ezenkívül, ha finnországi tartózkodása egy évnél tovább tart, regisztrálnia kell a finn népesedési rendszerben.

Ha Ön nem EU/EGT állampolgár, általában vízumra vagy hallgatói tartózkodási engedélyre lesz szüksége. Az, hogy melyikre kell jelentkezni, a finnországi tartózkodás hosszától függ.

Hol lehet jelentkezni?

Online / Finn nagykövetség vagy konzulátus

A hallgatói tartózkodási engedély igénylését online is elindíthatja az Enterfinland.fi oldalon, de ennek során személyesen is fel kell keresnie egy finn nagykövetséget vagy konzulátust. A finn hallgatói tartózkodási engedély iránti kérelmet mindaddig nem lehet elbírálni, amíg a kérelmező meg nem látogatja a nagykövetséget, függetlenül attól, hogy a kérelmet elektronikusan vagy magán a nagykövetségen nyújtották be.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A finn diákvízum vagy tartózkodási engedély igényléséhez teljesítenie kell a következő feltételeket:

 • Be kell nyújtania a fogadó finn egyetem által kiállított hivatalos elfogadólevelet.
 • Útlevelének érvényességének legalább 3 hónappal meg kell haladnia az Ön által kért vízum vagy tartózkodási engedély időtartamát.
 • Az útlevelét az előző 10 éven belül kell kiállítani.
 • A kitöltött és aláírt jelentkezési lap másolatának birtokában kell lennie.
 • Pénzügyi képességét igazolnia kell, hogy anyagilag el tudja tartani magát finnországi tanulmányai teljes időtartama alatt és a hazautazás során. Jelenleg egy diáknak legalább havi 560 euróval kell rendelkeznie ahhoz, hogy Finnországban maradhasson. Ez azt jelenti, hogy a hallgatónak legalább évi 6720 euróval kell rendelkeznie a finnországi kiadásaira.
 • Be kell nyújtania a bankja pénzügyi helyzetéről szóló friss kimutatást, amely szerint legalább 6720 euró van a bankszámláján. Ne feledje, hogy a Finnországban végzett hallgatóknak egyszerre egy évre kell pénzforrással rendelkezniük. A cserediákoknak finnországi tartózkodásuk teljes idejére pénzeszközökkel kell rendelkezniük. Abban az esetben, ha a számláján nem szerepel a fent említett összeg, írásban kell igazolnia, hogy ösztöndíjban vagy ösztöndíjban részesült, vagy kiválasztották az oktatási intézmény által nyújtott juttatásokra. Felhívjuk figyelmét, hogy a kérelmező szüleinek bankszámlakivonatait vagy közös vagy közös számláját nem fogadják el a finn diákvízum vagy tartózkodási engedély esetében.
 • Igazolni kell, hogy érvényes egészségügyi és egészségügyi biztosítást szerzett, amely az Ön finnországi tartózkodásának teljes időtartamára vonatkozik.
 • Jó fizikai és mentális egészségnek kell lennie, és mentesnek kell lennie mindenféle fertőző betegségtől.
 • Nem lehet büntetlen előéletű.
 • Nem biztos, hogy korábban megtagadták tőled a Finnországba való belépést.
 • Ön az engedélyezett tartózkodás végén elhagyja Finnországot.

Mikor kell jelentkezni?

A finn diákvízum feldolgozási ideje változó, itt ellenőrizheti: http://migri.fi/en/processing-times

A hallgatói tartózkodási engedélyt általában egy évre adják ki. Az első finnországi év után (jó időben az előző engedélye lejárta előtt) kérjen hallgatói tartózkodási engedélyének meghosszabbítását a Migritől. Erre a célra is használhatja az Enter Finland e-szolgáltatást. Azt is érdemes megjegyezni, hogy ha meghosszabbított engedélyt kér, amikor az eredeti engedélye hamarosan lejár, akkor a kérelme benyújtásakor Finnországban kell lennie.

Feldolgozási idő

Munkalehetőségek

Ha tanulmányai mellett dolgozik, a munkaideje korlátozott. A tanulmányi időszak alatt átlagosan heti 25 órát dolgozhat. A munkaórák száma heti szinten nincs korlátozva. Ez azt jelenti, hogy a tanulmányi időszak alatt módosíthatja heti munkaidejét, amennyiben átlagosan heti 25 órát dolgozik.

Korlátozás nélkül dolgozhat akkor, amikor oktatási intézménye nem nyújt oktatást, azaz a nyári és a karácsonyi szünetekben.

A szakdolgozatodat cégnél is elkészítheted, vagy gyakorlati képzésen vehetsz részt. Ilyen körülmények között a munkaidő nincs korlátozva.

Óra hetente

25

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.