Keystone logo

Szűrők

 • Alkalmazott tudományos munkatárs
 • Egészségügy
 • Sürgősségi medicina
 • Mentőápoló
Szakirányok
 • Egészségügy (3)
 • Vissza a fő kategóriához
Helyszínek
További helyszínek keresése
Végzettség típusa
Időtartam
Tanulási tempó
Nyelv
Nyelv
Tanulmányi formátum

3 Alkalmazott tudományos munkatárs Programok ban ben Mentőápoló 2024

  Alkalmazott tudományos munkatárs Programok ban ben Mentőápoló

  Mi az az EMT?
  Az EMT a sürgősségi egészségügyi technikus rövidítése. Az EMT egy képzett szakember, aki sürgősségi egészségügyi ellátást nyújt a rászoruló betegeknek. Az EMT-k alapvető életfenntartást biztosítanak, amely magában foglalja az újraélesztést és az AED (automatizált külső defibrillátor) használatát. Ezenkívül képzettek a páciens állapotának felmérésére, valamint a sérülések és betegségek kezelésében. Az EMT-k gyakran az első reagálók a vészhelyzet helyszínén, és létfontosságú szerepet játszanak a betegek ellátásában.

  Hogyan lehetek EMT-s?
  Azok, akik EMT-vé szeretnének válni, számos közösségi főiskolán és műszaki iskolában találhatnak programot. Az EMT fokozatok egyetemi és alapképzési szinten is elérhetőek. Az EMT társult képzési programja általában két évig tart, míg az alapképzési program négy évig tart. Az EMT-knek akkreditált képzési programot kell teljesíteniük ahhoz, hogy jogosultak legyenek a minősítésre.

  Mit fogok tanulni az EMT diplomám alatt?
  Az EMT képzési programok számos témát fednek le, beleértve az anatómiát, fiziológiát, sürgősségi orvosi eljárásokat és farmakológiát. Az EMT-programokban részt vevő hallgatók a betegek értékeléséről, az életjelekről és a betegekkel és családjaikkal való hatékony kommunikációról is tanulnak.

  Az Alkalmazott Tudományi szakok munkatársai lehetővé teszik a tanulók számára, hogy koncentráljanak bizonyos tanulmányi területekre. A diploma megszerzése után gyakran egyedülállóan alkalmas arra, hogy a belépő szintű pozíciókban teljes munkaidőben kezdjen munkájukat a választott területeken.