Urológia (ChM - Online Learning)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A program leírása

Ezt a programot az egyetem szállítja az Edinburgh királyi kollégiumával együttműködve, és elnyerte a Master of Surgery (ChM) díját. A klinikai képzés mellett kiegészíti a munkahelyi képzést.

Az Egyesült Királyság Intercollegiate Surgical Curriculum alapján az érrendszeri és endovaszkuláris műtéten résztvevők számára lehetőséget biztosít a szakterületen releváns témák tanulmányozására, és támogatja a végső szakmai kilépési vizsga felkészítését, mint az FRCS és az FEBU. A tanulmánya lehetővé teszi, hogy javítsa a bizonyítékokon alapuló ismereteit és fokozza a klinikai gyakorlatát.

A program befejezésekor a gyakornokok képesek lesznek:

 • demonstrálják a kiválasztott sebészeti al-specialitás mélyreható ismeretét, és képesek ezt a tudást alkalmazni a sebészeti betegek szisztematikus értékelésére és kezelésére a választható, sürgős és sürgősségi klinikai környezetben
 • felismeri a sebész vezető szerepét és felelősségét a komplex sebészeti betegségek multidiszciplináris kezelésében
 • kritikusan tükrözik a mindennapi sebészeti gyakorlatot a legutóbbi fejlemények összefüggésében, és kritikus párbeszédet folytatnak társaikkal és szakértőikkel más alspecialitásokkal
 • alkalmazza a klinikai tanulmánytervezés, az etika és a statisztikák általános elveit a sebészeti kutatások tudományos irodalmának kritikus értékelésére, és tájékozott megítélést tesznek a sebészeti beavatkozások új és felmerülő kérdéseiről
 • magas szintű autonómiát és kezdeményezéseket gyakorol a szakmai tevékenységben a független sebészeti gyakorlat szintjén

Doctor

Online tanulás

A programot teljes egészében online tanítják, és diákjainkat aszinkron beszélgetés segítségével támogatják a tanácsadó urológusok karán.

Interaktív online tanulási technológiánk lehetővé teszi, hogy a magasan képzett oktatóinkkal kommunikáljon a saját otthona vagy munkahelye kényelméről.

Az online diákok nem csak Edinburgh kiváló erőforrásaihoz férnek hozzá, hanem egy támogató online közösség részévé válnak, amelyből a diákok és a tutorok a világ minden tájáról csatlakoznak.

Programszerkezet

A program félévenként működik két éven keresztül, és heti 10 órányi tanulmányt tesz lehetővé rugalmas moduláris módon. Várható, hogy a tanulmány egy része megkapja a "munkahelyi" tevékenységeket.

A program online távoktatási jellege tökéletes az orvosok számára, akik szellemtelen elmozdulási mintázatokkal dolgoznak. Megkaphatja a kiváló minőségű, interaktív online forrásokat, e-folyóiratokat és online tankönyveket, valamint dedikált technológiai támogatást.

1. év

A kötelező modulok kiterjednek az urológiai specialitás alapvető elemeire, beleértve az onkológiát, andrológiát, kőbetegséget, rekonstruktív urológiát, gyermekgyógyászati ​​urológiát és veseátültetést. Minden modul releváns sebészeti eseteken alapul, és magában foglalja a vitafórumot és a videó mesterkurzusokat.

2. év

Az akadémiai modulok feltárják a kutatási és oktatási módszertant, miközben lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy képesek legyenek elemezni a közzétett bizonyítékokat és javítsák interaktív és írásos kommunikációs készségeiket. A hallgatóknak lehetőségük van a 2. évfolyamban egy tudományos kutatási projekt befejezésére is, pl. Eredeti kutatás vagy Szisztematikus felülvizsgálat a megfelelő munkaterületen. A program befejezése után a diákokat ösztönözni kell arra, hogy tanulmányaik közzétételét egy szakértői folyóiratban tegyék közzé.

A hallgatók az egész programban támogatják az e-tutorok aszinkron megbeszéléseit, akik a szakterületüket vezető orvosok. A diákok is hozzáférhetnek egy nagy tanulási erőforráshoz, beleértve a legfontosabb online könyvek és folyóiratok előfizetését. A második évben a fő modulok befejezése után írásbeli vizsga (MCQ) kerül megrendezésre.

Karrierlehetőségek

Ez a díj kiemeli az Ön érdeklődését a szakképzés és a folyamatos szakmai fejlődés iránti elkötelezettség iránt. Úgy tervezték, hogy strukturált, de rugalmas módon végezze el a végleges professzionális sebészeti vizsgálatok tanulmányozását.

Befejezése után képes lesz kimutatni mélyreható ismereteit a sebészi specialitásról és ennek a tudásnak a alkalmazása a sebészeti betegek szisztematikus értékelésére és kezelésére a választható, sürgős és sürgősségi klinikai környezetben.

Ha szeretne részt venni a tanításban vagy a kutatásban, akkor ezt is hasznos minősítésnek fogja találni.

Belépési követelmények

Az Általános Orvostudományi Tanács által elismert orvosi diploma (MBChB vagy azzal egyenértékű), és meg kell szereznie az Ön MRCS-jét (vagy ezzel egyenértékű mérföldkövet).

Az Egyesült Királyságbeli pályázóknak az Urológiai Speciális Tanulóknak (UK ST 4) kell lenniük, és felügyelet alatt álló műtéti programon kell alapulniuk a beiratkozás időpontjában.

Az Egyesült Királyságon kívüli pályázóknak legalább 24 hónapos alapfokú képzést és 18 hónapos speciális képzést kell biztosítaniuk az urológiában, mielőtt beiratkoznának a ChM-re.

Az urológiai orvosok, akiknek van tanácsadója vagy karrierlevelet (vagy ezzel egyenértékű), szintén beléphetnek.

Angol nyelvi követelmények

Minden pályázónak az alábbi képesítéssel kell rendelkeznie az angol nyelvtudás bizonyítékaként:

 • egyetemi vagy mesterképzés, amelyet angol nyelven tanítottak és értékeltek többségi angol nyelvű országban, ahogy azt az Egyesült Királyság vízumai és bevándorlása meghatározza
 • IELTS Academic: összesen 6,5 (minden egyes modulban legalább 6,0)
 • TOEFL-iBT: összesen 92 (minden egyes modulban legalább 20)
 • PTE (A): összesen 61 (mindegyik "kommunikációs készség" szakaszban legalább 56, az "Engedélyező készségek" szakaszok nincsenek figyelembe véve)
 • CAE és CPE: összesen 176 (minden egyes modulban legalább 169)
 • Trinity ISE: ISE II mind a négy komponensben

Az angol nyelvtanítással és -értékeléssel rendelkezőknek legfeljebb három éveseknek kell lenniük a szakok kezdetén. A nyelvvizsgáknak legfeljebb kétévesnek kell lenniük a szakok kezdetén.

Ösztöndíjak és finanszírozás

Az Edinburgh-i Egyetem kis számú ösztöndíjat kínál a kiemelkedő jelentkezőknek. Ezek nagyon versenyképesek.

Az Egyesült Királyság kormánya posztgraduális kölcsönök

Az Egyesült Királyság állampolgárai, az állandó lakóhellyel rendelkezők és egyes, az Egyesült Királyságban lakóhellyel nem rendelkező uniós állampolgárok jogosultak a posztgraduális kölcsönökre - és bizonyos esetekben a megélhetési költségekre - is.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Kevesebb