PhD az orvosi biofizikában

Általános információk

Program leírás

A komplex biomedikai szakterületeken belül a tanulmányi program tárgya az élő szervezet fizikai folyamatainak kérdése, a fizikai tényezők élő szervezetekre gyakorolt hatása és a modern fizikai módszerek alkalmazása az orvosbiológiai területeken. A biofizika, mint interdiszciplináris terület doktori (Ph.D.) tanulmányt kínál különböző szakterületek (orvostudomány, természettudományok, matematika, fizika stb.) Egyetemi diplomáinak.

A tanulmányi program a Cseh Köztársaság Tudományos Akadémia Élettani Intézetével együttműködve zajlik.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

  • 2019. szeptember 30-ig megfelelően befejezett mesterképzési program, azaz az egyetemi oklevél igazolt másolatának vagy az egyetemi oktatás nostrifikációjának benyújtása.
  • A pályázati űrlap benyújtása, beleértve az összes vonatkozó záradékot, azaz az önéletrajzot, a szakmai referenciát, a felvételi díj kifizetését 2019. április 30-ig.
  • A disszertációprojekt benyújtása 2019. április 30-ig
  • A vizsga sikeres lezárása, amely a kiválasztott tudományterület megfelelő ismeretein alapul.

A belépő vizsgák a Ph.D. Az értekezés, amely bemutatja a doktorandusz-program pályázójának technikai készségeit és a szakképzett külföldi szakirodalommal való munkát. A projektet a szakértői bizottság értékeli.


A felvétel feltételei

A doktori tanulmányokba való felvételt a mesterképzési program sikeres befejezése határozza meg.

Ellenőrzési módszer


Ajánlott irodalom, minta kérdések

A leolvasásokat az egyes potenciális felügyelők javasolják, és a potenciális disszertáció szakmai kérdésein és a kiválasztott szakterületen alapulnak. Különösen a monográfiák és a tisztelt IF magazinok. A javasolt szakirodalom és források az egyes felügyelők profiljain belül megtekinthetők.

További információ a Cseh Köztársaság Tudományos Akadémia honlapján: http://dspb.avcr.cz


Karrier Pathway

Doktori (Ph.D.) tanulmányi program Az orvosi biofizika egy interdiszciplináris ág, amely a biológia és az orvosi klinikai gyakorlat alaptudományi kutatásainak keretén belül használja az együttműködést. A diákoktatás a fizika és az orvostudomány közötti kapcsolatra összpontosít. Felhívjuk a figyelmet a diagnosztikai és terápiás módszerek ismeretére, a biológiai membránok fizikai folyamatainak tanulmányozására, biológiai folyamatok matematikai modellezésére, biomechanikára, biosignálokra, valamint az elektromágneses sugárzás biofizikai hatásaira. A tanulmány standard időtartama négy (4) év.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Students choose the Second Faculty for its exceptional research and teaching excellence, because of a proud tradition of friendship and unity among lecturers, students and administrative staff, and th ... Tovább

Students choose the Second Faculty for its exceptional research and teaching excellence, because of a proud tradition of friendship and unity among lecturers, students and administrative staff, and the unique student experience that we offer. Kevesebb