PhD a sejtbiológiában és a patológiában

Általános információk

Program leírás

A tanulmány célja az eukarióta sejtek alapvető szerkezeti komponenseinek dinamikája, kapcsolatai és funkcionális jellemzése normális fiziológiai körülmények között és patológiás folyamatokban, valamint modellezésük során. Továbbá a funkcionális sejtek általános kifejeződése, mint például a sejtciklus, a mozgás stb., Beleértve a szabályozó mechanizmusokat is. Módszertani iránypont a vytochemie, in situ hibridizáció, elektronmikroszkópia, képelemzés, biológiai kísérlet in vivo és in vitro. Ez a program több más területet is átfed, különösen a molekuláris biológiában, a biokémia és a fiziológia területén.

A tanulmányi program a Kísérleti Orvostudományi Intézet, a Molekuláris Genetika Intézet, a Mikrobiológiai Intézet és a Cseh Köztársaság Tudományos Akadémia Élettani Intézete együttműködésében zajlik.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

  • 2019. szeptember 30-ig megfelelően befejezett mesterképzési program, azaz az egyetemi oklevél igazolt másolatának vagy az egyetemi oktatás nostrifikációjának benyújtása.
  • A pályázati űrlap benyújtása, beleértve az összes vonatkozó záradékot, azaz az önéletrajzot, a szakmai referenciát, a felvételi díj kifizetését 2019. április 30-ig.
  • A disszertációprojekt benyújtása 2019. április 30-ig
  • A vizsga sikeres lezárása, amely a kiválasztott tudományterület megfelelő ismeretein alapul.

A belépő vizsgák a Ph.D. Az értekezés, amely bemutatja a doktorandusz-program pályázójának technikai készségeit és a szakképzett külföldi szakirodalommal való munkát. A projektet a szakértői bizottság értékeli.


A felvétel feltételei

A doktori tanulmányokba való felvételt a mesterképzési program sikeres befejezése határozza meg.

Ellenőrzési módszer:


Ajánlott irodalom, minta kérdések

A leolvasásokat az egyes potenciális felügyelők javasolják, és a potenciális disszertáció szakmai kérdésein és a kiválasztott szakterületen alapulnak. Különösen a monográfiák és a tisztelt IF magazinok. A javasolt szakirodalom és források az egyes felügyelők profiljain belül megtekinthetők.

További információ a Cseh Köztársaság Tudományos Akadémia honlapján: http://dspb.avcr.cz


Karrier prospektus

A Ph.D. A program jó tudást szerzett a sejtbiológiáról és a biológiai hátterről az alapvető sejthatológiai folyamatokban. Ő mélyen megértette a tézis tárgyát, és ismeri a sejtbiológia alapvető módszertani eljárásait. A diplomás megszerzett független tudományos gondolkodásmódot, képes összegyűjteni és kritikusan értékelni a tudás meglévő állapotát, és megoldásokat javasolni, beleértve a kísérleti terveket is. A diplomának minden, a disszertációra orientált tudományos tanulmányi módszert kezelnie kell. Értesítenie kell az elért eredményeket és jelen kell lennie, valamint tudományos találkozókon meg kell vitatnia. A posztgraduális képzést megelőző és posztgraduális kurzusokat képes megismerni a sejtbiológiában és a patológiában.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Students choose the Second Faculty for its exceptional research and teaching excellence, because of a proud tradition of friendship and unity among lecturers, students and administrative staff, and th ... Tovább

Students choose the Second Faculty for its exceptional research and teaching excellence, because of a proud tradition of friendship and unity among lecturers, students and administrative staff, and the unique student experience that we offer. Kevesebb