PhD a neurológusokban

Általános információk

Program leírás

A tudományterületek rendszerében a neurológiai tudomány különleges helyet foglal el a funkcionális idegszövet magas specifitása miatt, amely szinte minden megfigyelhető paraméterben szignifikánsan eltér a többi szövettől. Ehhez a funkcionális neuronális populáció hatalmas heterogenitása és a külső világ egyik kardinális funkcionális megnyilvánulása a mentális aktivitás tükröződése. Az idegtudomány számos al-tudományágat egyesít, mint a neuroanatomia, a neurofiziológia, a neurokémia, a neurológia, az idegsebészet és a pszichiátria.

A tanulmányi programot a Cseh Köztársaság Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Intézetével és Fiziológiai Intézetével együttműködésben végzik.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

A belépő vizsgák a Ph.D. Az értekezés, amely bemutatja a doktori tanulmányi program pályázójának technikai készségeit és a szakképzett külföldi szakirodalommal való munkát. A projektet a szakértői bizottság értékeli.


A felvétel feltételei

A doktori tanulmányokba való felvételt a mesterképzési program sikeres befejezése határozza meg.

Ellenőrzési módszer:


Ajánlott irodalom, minta kérdések

A leolvasásokat az egyes potenciális felügyelők javasolják, és a potenciális disszertáció szakmai kérdésein és a kiválasztott szakterületen alapulnak. Különösen a monográfiák és a tisztelt IF magazinok. A javasolt szakirodalom és források az egyes felügyelők profiljain belül megtekinthetők.


Karrier prospektus

A doktorandusz program az idegtudományokban az idegrendszer szerkezetének, funkcióinak és rendellenességeinek tanulmányozására szolgál. A Neurosciences program különösen a neuroanatómiát, a neurofiziológiát, a neurogenetikát, a neuropatológiát és a neuropathofiziológiát, az ezeken a területeken alkalmazott módszereket, a neurológia, az idegsebészet és a pszichiátria alapvető klinikai ismereteit, valamint az ezeken a területeken alkalmazott diagnosztikai módszereket tartalmazza. Az idegtudományi tanulmányok végzőse a tudomány minden fent említett részének alapismerete, képes önálló tudományos munkára, és a disszertáció területén a tudás jelenlegi állapotáról. A tanulmányi kurzus végzője a tanulmányi terület alap referencia adatbázisában szerzőként / esszé.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The Vinohrady health care campus started its development in the beginning of the 20th century, by then at the city periphery. In 1902, the Emperor Franz Joseph I inaugurated the Vinohrady Hospital as ... Tovább

The Vinohrady health care campus started its development in the beginning of the 20th century, by then at the city periphery. In 1902, the Emperor Franz Joseph I inaugurated the Vinohrady Hospital as the primary hospital for citizens of Královské Vinohrady and Žižkov districts. Kevesebb