PhD a molekuláris és sejtbiológiában, a genetikában és a virológiában

Általános információk

Program leírás

Homológ és heterogén génexpresszió és szabályozása, gén manipulációs ipari mikroorganizmus törzs, a fehérjék riboszomális bioszintézisének mértéke. Az orvostudomány alkalmazási területeinek (örökletes és fertőző betegségek, vakcinák, új gyógyszerek), mezőgazdaság (transzgenikus szervezetek, növény- és állattenyésztés), ökológia és biotechnológia hatása.

A tanulmányi programot a Cseh Köztársaság Tudományos Akadémia Molekuláris Genetikai Intézetével együttműködve végzik.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

  • 2019. szeptember 30-ig megfelelően befejezett mesterképzési program, azaz az egyetemi oklevél igazolt másolatának vagy az egyetemi oktatás nostrifikációjának benyújtása.
  • A pályázati űrlap benyújtása, beleértve az összes vonatkozó záradékot, azaz az önéletrajzot, a szakmai referenciát, a felvételi díj kifizetését 2019. április 30-ig.
  • A disszertációprojekt benyújtása 2019. április 30-ig
  • A vizsga sikeres lezárása, amely a kiválasztott tudományterület megfelelő ismeretein alapul.

A belépő vizsgák a Ph.D. Az értekezés, amely bemutatja a doktorandusz-program pályázójának technikai készségeit és a szakképzett külföldi szakirodalommal való munkát. A projektet a szakértői bizottság értékeli.


A felvétel feltételei

A doktori tanulmányokba való felvételt a mesterképzési program sikeres befejezése határozza meg.

Ellenőrzési módszer


Ajánlott irodalom, minta kérdések

A leolvasásokat az egyes potenciális felügyelők javasolják, és a potenciális disszertáció szakmai kérdésein és a kiválasztott szakterületen alapulnak. Különösen a monográfiák és a tisztelt IF magazinok. A javasolt szakirodalom és források az egyes felügyelők profiljain belül megtekinthetők.

További információ a Cseh Köztársaság Tudományos Akadémia honlapján: http://dspb.avcr.cz


Karrier Pathway

A Ph.D. A programnak jó elméleti és gyakorlati ismerete van a molekuláris és sejtbiológiai, genetikai és virológiai ismeretekben. Ezeken a területeken magasan képzett, különösen abban, ami a disszertációjának tárgyát képezte. Tapasztalt a modern molekuláris, sejtes, biokémiai és biostatisztikus módszerekben, beleértve a technikákat és a kísérleti megközelítéseket.

A megszerzett oktatás szintje lehetővé teszi a diplomások számára, hogy szakszerűen dolgozzanak a biológia, a mikrobiológia, a biomedicina és a bioinformatika különböző területein, és hozzájáruljanak bármely egyetemhez, egy alap- és / vagy alkalmazott kutatásra és fejlesztésre szakosodott tudományos vagy ipari intézményben.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Students choose the Second Faculty for its exceptional research and teaching excellence, because of a proud tradition of friendship and unity among lecturers, students and administrative staff, and th ... Tovább

Students choose the Second Faculty for its exceptional research and teaching excellence, because of a proud tradition of friendship and unity among lecturers, students and administrative staff, and the unique student experience that we offer. Kevesebb