Ph.D. vegyi és gyógyszerészeti tudományok és biotechnológia területén

Általános információk

Program leírás

120454_biblio_950x350.jpg

Terület: Kémiai és gyógyszerészeti tudományok és biotechnológia

  • Kémiai tudományok
  • Gyógyszerészeti, Nutraceutical és Food Sciences

Ph.D. Kémiai tudományok

A kémiai tudományok doktori kurzusának fő célja, hogy lehetőséget biztosítson a tudományosan ösztönző kutatócsoportok részvételére annak érdekében, hogy a kutatói tevékenységekre felkészült szakembereket a kémiai folyamatokat magában foglaló innovatív területeken képezze, kezdve a szerves szintézisektől az anyagfejlesztésig. elemzésekhez és kémiai jellemzőktől az élelmiszerminőség értékeléséig.

A hároméves Ph.D. természetesen a diákok személyes mentorokkal rendelkeznek, akik oktatási témákat oktatnak, azzal a céllal, hogy lehetővé tegyék a diákok számára, hogy önállóan tudjanak megfogalmazni egy tudományos problémát, hipotéziseket és eljárásokat javasolnak, amelyek kísérleti vagy elméleti szinten megoldódnak a különböző kémiai tudományok területén. A fő kutatási témák az analitikai és környezeti kémia, az élelmiszer-kémia, a szervetlen kémia és a szerves kémia:

  • Az analitikai és környezeti kémiai kutatások magukban foglalják a CH4-CO2 helyettesítés megvalósíthatóságát a tengeri földgáz hidratált üledékekben, a nanokompozit funkcionális anyagok szintézisét és jellemzését a Li-ion és Na-ion akkumulátorok és abszorbens / fotoaktív nanoanyagok számára az energia- és környezetvédelmi alkalmazásokhoz. További kutatások a kulturális örökség jellemzésére, megőrzésére és helyreállítására, a szervetlen polimer mátrixokban lévő veszélyes hulladékok immobilizálási technikáira, a kemometriai adatok készítésére, valamint a minták előkészítésére és elemzésére szolgáló különféle szennyező anyagok és analiták különböző paramétereinek meghatározására vonatkoznak. környezeti mátrixok.
  • Az élelmiszer-kémiai kutatás elsődleges területe az élelmiszerminőség értékelése az új és klasszikus kémiai markerek azonosítására és számszerűsítésére szolgáló új módszerek kifejlesztésével és alkalmazásával, valamint az élelmiszerek főzés, feldolgozás és tárolás során bekövetkező reakciók és összetételbeli változások vizsgálatával.
  • A szervetlen kémiai kutatás számos fontos kémiai területet foglal magában, mint például a koordinációs kémia, a szerves fémkémia, a fémalapú gyógyszerek, a fémek az orvostudományban és a biológiai folyamatok, a katalízis, a porózus koordinációs polimerek, a MOF-ok és a funkcionális nano-anyagok. A fő témák a következőkre összpontosítanak: a) új ligandumok tervezése és szintézise, amelyekre C-, N-, O-, P- és S-donorcsoportok vannak jelen; b) a főcsoport és a késői átmeneti fémionok koordinációs képességeinek értékelése; c) gyógyászati szervetlen kémiai alkalmazások, kompozit anyagok, katalízis és optoelektronikai anyagok területén.
  • A szerves kémiai kutatások a következő területekre épülnek: szerves reakciók katalitikus folyamatai; szintetikus szerves kémia, különféle bioaktív vegyületek szintézisének kulcsfontosságú reakcióira összpontosítva, beleértve a farmakológiai jelentőségű szerves molekulákat; az új, fenntartható folyamatokat alkalmazó szerves átalakulások a nem funkcionális módszerek alkalmazásával a nagy funkcionalitású szerves molekulák előállítására; a szerves felületi kémia a felületek módosítására összpontosítva, szerves molekulák felhasználásával, szabályozható tulajdonságokkal rendelkező bevonatok és anyagok létrehozására.120452_Festadottorato2019.jpg

A Camerino Egyetem Kémiai Központjában jelen lévő aktív tudományos együttműködés miatt a Ph.D. A hallgatókat erőteljesen ösztönzik arra, hogy részt vegyenek tevékenységükben más kutatási csoportokban Olaszországban és külföldön. Emiatt az angol nyelvű, szóban és írásban történő kommunikációs képesség a Ph.D. hallgatók.

Ph.D. Gyógyszerészeti, táplálkozási és élelmiszertudományi kurzus

A Ph.D. fő célja a Ph.D. a diákok a kábítószer-tervezés, a logikai szintézis, az in vitro és in vivo farmakológiai vizsgálatok, a kábítószer- és kozmetikai készítmények és a szállítás, az élelmiszerminőség és -biztonság, az étrend-kiegészítők és a táplálékkiegészítők, a növényi kivonatokon végzett analitikai és biológiai vizsgálatok ösztönzésében.

A hároméves Ph.D. természetesen a diákok személyes mentorokkal rendelkeznek, akik oktatási témákat oktatnak, azzal a céllal, hogy lehetővé tegyék a diákok számára, hogy önállóan tudjanak megfogalmazni egy tudományos problémát, javaslatokat és eljárásokat javasolnak, amelyek kísérleti vagy elméleti szinten megoldják a fentieket. különböző területeken.

A fent felsorolt összes kutatási tevékenység általános fogalma az emberi egészségre és a jólétre vonatkozik. A kutatási tevékenységek a számítógéppel segített gyógyszertervezéssel és optimalizálással kapcsolatosak; potenciális gyógyszerek szintézise különböző szintetikus megközelítésekkel és műszeres jellemzéssel; izolált makromolekulák, sejtszövetek és állati farmakológiai vizsgálatok; új stratégiák a gyógyszeradagoló rendszerek számára; kozmetikumokhoz új készítmények, elsősorban természetes alapanyagokból; az élelmiszerek mélyreható kvantitatív analitikai tanulmányaiban; funkcionális élelmiszerek és étrend-kiegészítők kifejlesztése, főként táplálkozási alapon; az illóolajok és növényi oldószeres kivonatok analitikai tanulmányai és biológiai tulajdonságai.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

UNICAM has instituted an International School of Advanced Studies with the objective of increasing the internationalisation of Doctoral education.

UNICAM has instituted an International School of Advanced Studies with the objective of increasing the internationalisation of Doctoral education. Kevesebb