Ph.D. az élet- és egészségtudományokban

Általános információk

Program leírás

120454_biblio_950x350.jpg

Terület: Élet- és egészségtudományok

 • Molekuláris biológia és celluláris biotechnológia
 • Egy egészségügy (az egészség integrált megközelítése az állatok, az emberek és a környezet közötti kölcsönhatásokra összpontosított)
 • Táplálkozás, élelmiszer és egészség

Molekuláris biológia és celluláris biotechnológia

Ez a tanterv a fiatal kutatók oktatására összpontosít a modern biológia, a molekuláris biológia, a biokémia és a biotechnológia elveire, annak érdekében, hogy olyan kutatót alakítson ki, amely alkalmas az állami (tudományos és nem akadémiai) és magánstratégiai kutatási szektorokba való elhelyezésre.

Az interdiszciplinaritás e tananyag fő elkötelezettsége, amely különböző kutatási területeket foglal magában, azzal a céllal, hogy integrálja az alapvető biológiai kutatást a biotechnológiai alkalmazásokkal. A kutatási projektek a probléma-orientált megközelítés alapján szerveződnek, azaz az életben és az egészségtudományokban felmerülő társadalmi kihívásoknak való megfelelésre törekedve, a HORIZON 2020 keretprogram által megkövetelt módon. Ezek a kihívások a következőkben azonosíthatók:

 • a bioalapú gazdaság fejlesztése, beleértve az új antibiotikumok és az új enzimek és egyéb molekulák jellemzését ipari alkalmazásokban prokarióta és eukarióta mikroorganizmusokból, genomika és bioinformatika alkalmazásával;
 • az éghajlatváltozások organizmusokra gyakorolt ​​hatásának vizsgálata;
 • a feltörekvő biotechnológiák alkalmazása a környezetvédelmi biomonitoring (bioindikátorok vízminőség-fejlesztése) és az állategészségügy, beleértve a férfiak egészségét (a proteasómák szerepe a betegségekben, DNS-vakcinázás az emlőrákban);
 • táplálkozás és élelmiszer-kutatás (probiotikumok és aktív polifenolok kiválasztása).

Az ágazatok közötti mobilitást ösztönzik, elősegítve a nemzeti innovatív startupokkal való együttműködést, mint például a Synbiotech és a Biolab. Ezen túlmenően ez a tanterv magában foglalja a CureLab Oncology (USA) nemzetközi tudományos és biotechnológiai partnerségét is, amely az alapkutatási megközelítés sikeres alkalmazásának példaként szolgál a racionális termékfejlesztésben. Ez a kombináció lehetővé teszi, hogy ez az együttműködés potenciálisan eredményes helyszín a sikeres gyógyszer- és vakcinafejlesztés számára.

120492_mic.jpg

Minden doktorjelöltet erőteljesen bátorítanak arra, hogy az UNICAM-szal közösen számos intézménygel európai és nemzetközi mobilitást folytasson, mint például a londoni Imperial College, a Strasbourg Egyetem, a Biologie Moleculaire et Cellulaire (IBMC) Intézet, a Boston Northeastern University a Harvard Orvostudományi Kar, Genetikai Osztály, Institut de Biologie de l'Ecole Normale Superieure.

Bizonyos esetekben egy konkrét megállapodás szabályozza az UNICAM és az Olaszországon kívüli partnerintézmény közötti együttmőködést. Ez lehetővé teszi, hogy a doktori jelölteket a két intézmény professzorai felügyeljék, és a partnerintézetben hosszú szakaszokat végezzenek. Minden évben új co-tutelle kapcsolatokat hoznak létre. Jelenleg a Pennsylvania Egyetem (USA) és a Toulouse III Egyetem (Franciaország) tagja.

Egy Egészség

Az Egységes Egészség koncepció elismeri, hogy az emberi egészség, az állategészségügy és az ökoszisztéma egészségét elválaszthatatlanul összekapcsolják. Bár a koncepció jelentőségének tudatossága egyre növekszik, az Egy Egészségügyi kutatás előmozdítása és a fogalom végrehajtása a nemzeti egészségügyi szolgáltatásokban hiányzik.

Egy egészségügyi kutatás szorgalmazza az orvosok, az állatorvosok, a biológusok és a környezettudományi szakemberek szoros együttműködését. A megfelelő végrehajtás lehetővé teszi az orvosbiológiai kutatások felfedezésének felgyorsítását, a közegészség hatékonyságának növelését, a tudományos ismeretek bázisának gyors bővítését, valamint az orvosi oktatás és a klinikai ellátás javítását.

Ez a doktori képzési program az Egészségügyi szempontból különböző emberi és állategészségügyi témájú kutatási tréningeket kínál. A fertőző és parazita betegségekre, a diagnosztikára és a klinikai kérdésekre, a táplálkozásra és az élelmiszerbiztonságra, valamint a közegészségügyre és az egészségügyi ellátórendszerekre vonatkozó kutatásokat a biológusok, az orvosok és a különféle területeken szakosodott állatorvosok multidiszciplináris karának tartják.

A malária kutatói olyan új eszközöket tártak fel, amelyek megzavarhatják a parazitnak az emberi gazdától a szúnyogvektorig történő továbbítását. Jelenleg a szúnyogok bakteriális és élesztő szimbólumainak vizsgálatát végzik, azzal a céllal, hogy genetikailag módosítsák a mikrobiális törzseket a malária elleni vegyületeknek a vektorban fejlődő parazita fázisokra irányulva. Számos kiválasztott szimbionttal előállított vegyületek laboratóriumi vizsgálatokban kimutatták a plazmodiális aktivitást. A Burkina Faso folyamatban lévő félig végzett vizsgálatok lehetővé teszik ennek a megközelítésnek a megvalósíthatóságát, mint új maláriavektor-ellenőrzési eszközt.

A maláriaellenes növényi kivonatok kémiai analízise és biológiai jellemzése több olyan molekulát fedett fel, amelyek transzmisszió blokkoló hatással rendelkeznek különböző parazita szakaszokra és maga a vektorra. Különösen azt találták, hogy az Azadirachta indica gyógynövény különböző bioaktív limonoidokat tartalmaz, amelyek gátolják a parazita korai sporogonális fejlődését a szúnyogban.

Az Egy Egészségügyi Állatorvos-orientált Program hangsúlyozza a közegészségügyi és állatorvosi diszciplínákon való munkát annak érdekében, hogy kezeljék a felmerülő és a "régi" egészségügyi problémákat, hatékonyabban alkalmazva egy innovatív, integrált megközelítést.

A program célja az állat- és az emberi egészség különböző területei (pl. Klinikai tünetek, fertőző betegségek, diagnosztika, patológia, élelmiszer-ellenőrzés, higiénia, állattenyésztés) közötti különbségtétel előmozdítása azáltal, hogy elősegíti a multidiszciplináris kutatásokat az összes faj egészségének és jólétének javítása érdekében .

A doktorjelölteket az Egy Egészség koncepció alapján fogják dolgozni, és kibővítik az interdiszciplináris együttműködést az egészségügy minden vonatkozásában az emberekre, az állatokra és a környezetre vonatkozóan. Az egy egészség koncepció fontosságának növelése a fiatal állatorvosok doktori képzésének és szakmai előmenetelének kulcsfontosságú célkitűzése.120452_Festadottorato2019.jpg

Az elmúlt évtizedben figyelemre méltó az információs és kommunikációs technológiák (IKT) alkalmazásainak az egészségügyben történő alkalmazása, melyet az e-egészségügynek neveznek. Az e-egészségügy az egészségügy területén az egészségügyi ellátás támogatására szolgáló digitális adatok felhasználása mind a helyi, mind a távolban.

A távorvoslás a távközlési technológiák alkalmazása az egészségügyi szolgáltatások biztosítására - mind az emberi, mind az állati egészségre - a földrajzi, időbeli, társadalmi és kulturális akadályokon keresztül. A Camerino Egyetem Telemedicina és Telepharmacy Központja (UNICAM) 2010 óta Ph.D. az e-egészségügy és a távorvoslás programja, amely a doktori pályázók számára kutatási képzést nyújt, amelynek célja: \ t

 • az e-egészségügyre vagy a távorvoslásra összpontosító eredeti kutatási projekt kidolgozása és végrehajtása, a pályázó készségétől és szakmai ambícióitól függően; az e-egészségügyi és / vagy a távorvosláshoz kapcsolódó ismeretek elsajátítása az etikában, jogi, közgazdasági és üzleti területeken;
 • megszerezzék az e-egészségügy / távorvoslás projektek irányítására vonatkozó szervezeti képességeket, és helyi, nemzeti vagy nemzetközi szinten is kapcsolódjanak a döntéshozókhoz.

Táplálkozás, élelmiszer és egészség

 • Nutrigenomics és Nutriepigenomics: Gén expresszió és epigenetikai moduláció-elemzések annak meghatározására, hogy a bioaktív élelmiszer-összetevők és az élelmiszer-szennyezők hogyan befolyásolhatják a humán sejtvonalakban és / vagy állati modellekben a neurodegenerációban részt vevő gyulladásos válaszokat és Pathways .
 • Az élelmiszer-feldolgozás optimalizálása az innovatív alkalmazásokhoz (pl. Hüvelyesek, búza, kávé stb.), Valamint a tápértékre és az egészségi állapotra gyakorolt hatás.
 • A mikrobioták és az exogén vegyületek (például prebiotikumok / probiotikumok) modulációja, amely képes befolyásolni a bél-agy tengelyt és a gyulladásos Pathway a betegségek megelőzésében és progressziójában.
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

UNICAM has instituted an International School of Advanced Studies with the objective of increasing the internationalisation of Doctoral education.

UNICAM has instituted an International School of Advanced Studies with the objective of increasing the internationalisation of Doctoral education. Kevesebb