Orvostudományi diplomások

Általános információk

Program leírás

A Birminghami Egyetem 2008 januárja óta képzi az Orvostudományi Egyesületeket (korábban az Orvos-asszisztensek). Az ország egyik leghosszabb ideje működő programjaként örömmel kínáljuk ezt a lehetőséget a diplomások számára, hogy értékes hozzájárulást nyújtsanak az ország egészségéhez. Együttműködünk a kórházakkal és a gyakorlatokkal a Midlandsben és azon túl is.

Az Orvosi Associate (korábban Doctor Assistant néven ismert) gyorsan növekvő egészségügyi szerepet tölt be az Egyesült Királyságban, a kórházak orvosaival és a háziorvosoknál dolgozik. Az Doctor Associates támogatja az orvosokat a betegek diagnosztizálásában és kezelésében. Számos feladat elvégzésére képezték őket, beleértve az orvosi kórtörténetet, a vizsgálatok elvégzését, a vizsgálati eredmények elemzését és a betegségek diagnosztizálását az orvos közvetlen felügyelete alatt.

A szakma fejlesztését az Egészségügyi Minisztérium vezette, és bevonta az orvosok és a háziorvosok királyi kollégiumát, valamint magát a szakmát a korábbi Egyesült Királyság orvosorvosok szövetségén (UKAPA) keresztül, amely ma az Orvostudományi Karok karja. az Orvosok Királyi Főiskoláján.

A Birminghami Egyetem munkatársai kulcsszerepet játszottak a program kidolgozásában nemzeti és regionális szinten, válaszul arra, hogy a helyi egészségügyi szolgáltatók azonosítják azokat. A program sikeres befejezése után az Egyesült Királyságban orvossegédként gyakorolhat.

Ahhoz, hogy megértsük, milyen orvos munkatárs csinál egy napról-napra, egészségügyi oktatás Anglia hozta létre ezt a tájékoztató nap az élet egy orvos Asso Becsüljük

Emellett rugalmas MSc Doctor Associate programot vezetünk azok számára is, akik már rendelkeznek posztgraduális diplomaval az Egyesült Királyságban vagy Ír intézményben.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Brit Orvostudományi Munkatárs program nem jogosítja fel Önt arra, hogy az USA-ban dolgozzon.

A kurzus

A tantárgy vezetői az elmélet és a gyakorlat integrációját alapvető fontosságúnak tekintik a klinikai tanulásban.

 • Ez a tanfolyam két, teljes munkaidős, naptári év időtartamú, mindegyik kb. 48 hétig tart, plusz egy további hónap. Számíthat arra, hogy hetente több mint 50 órát tanul.
 • Az elméletet elsősorban esettanulmányokon és problémákon alapuló tanuláson keresztül tanulják meg, és gyógyszert fognak tapasztalni mind a kórházi, mind a közösségi mellékletekben.
 • Az 5,5 millió erőteljes West Midlands népesség gazdag etnikai és társadalmi-gazdasági sokszínűsége páratlan lehetőségeket kínál a klinikai tanuláshoz, ezen gyakorlat optimalizálása érdekében.
 • A kezdetektől fogva kapcsolatba lép a betegekkel, mivel az első ciklus során a hallgatókat legfeljebb öt napos klinikai tapasztalatra helyezik az általános gyakorlatba a West Midlands vagy azon túl.
 • Ezt egy tizennégy hetes kórházi csatolás követi a második ciklusban, és az általános gyakorlat további néhány napja a harmadik ciklusban. A hallgatók a második ciklus során összegyűjtött eseteket a harmadik cikluson belüli tanulásuk alapjául fogják használni.
 • A második év folytatja a probléma-alapú tanulási megközelítést, és integrálja a továbbtanulást és a gyakorlatot az akut és sürgősségi gyógyászatban, a gyermekgyógyászati általános gyakorlatban, a mentális egészségben, a reproduktív egészségben és a sebészetben.
 • A tanfolyam során különféle formákban kap oktatást, beleértve előadásokat, szemináriumokat, oktatóanyagokat, csoportmunkákat és éjjeli demonstrációkat.
 • A szimuláció alapvető fontosságú ebben a kurzusban, szimulált betegek felhasználásával (akik megtanítják a kommunikációs és vizsgálati készségeket, ideértve a nőgyógyászati és urológiai vizsgálatokat is). A szimuláció célja mind a klinikai világ felkészítése, mind a biztonságos, nem veszélyes környezetben való kiképzés.
 • Az előrehaladási vizsgákat a kilenc hónapos határidőn belül, majd a tanfolyam huszonhárom hónapjában kell elvégezni. A hallgatóknak mindkét vizsgáztatást meg kell tenniük, mielőtt belépnének a Nemzeti Értékelésbe.
 • Az értékelési típusok magukban foglalják a feleletválasztós kérdés (MCQ) papírokat, objektív strukturált klinikai vizsgálatokat (EBESZ), esettanulmányokat, prezentációkat és a professzionális magatartásról való kijelentéseket.

Szabályozás

Minden hallgató regisztrálásra kerül az Orvosok Egyesületének Karán, az Orvosok Királyi Főiskoláján. A diplomások jelenleg csatlakoznak egy felügyelt önkéntes regisztrációhoz .

Miért tanulni ezt a tanfolyamot?

 • Valósítson meg különbséget a beteggondozásban és az NHS-ben, és jó keresetet szerezzen (a legtöbb diplomás az NHS Naptárában van a 7. sávra (31.383 GBP-nál kezdve) vagy annál magasabb
 • Legyen része ennek az új és gyorsan növekvő brit szakmanak, és kövesse az olyan karrier utat, amely már sikeresnek bizonyult az Egyesült Államokban (több mint 86 000 orvosszakértő gyakorol ott)
 • Olyan szakma folytatása, amelyet az NHS és az Egészségügyi Minisztérium támogat: az Egyesült Királyságban több mint 30 kórház foglalkoztat PA-kat, és a szám gyorsan növekszik
 • Pályakezdőink az Egyesült Királyság egész területén (bár körülbelül fele West Midlandsben maradtak) és számos különféle szakterületen dolgoznak, beleértve az általános orvost, az akut gyógyszert, a kardiológiát, a gyermekgyógyászatot, az emlőműtétet, a traumát és az ortopédia, a mentális egészség, a sürgősségi orvoslás, és általános gyakorlat.

Belépési követelmények

2: 1 élettudományi fokozatban - azt akarjuk, hogy hallgatóink a biológiai folyamatok, a sejtfunkciók és a sejtek kölcsönhatásainak megfelelő ismereteivel kezdjenék a kurzust. Néhány példa az általunk általánosan megfelelőnek ítélt fokokra:

 • Anatómia
 • Biológia
 • Biokémia / Orvosi biokémia
 • Biomedical Science
 • Fogászat
 • Humán biológia / élettan / farmakológia
 • Orvostudomány
 • Gyógyszertár
 • Fizikoterápia
 • lábápolás
 • Pszichológia (biológiai orientációval)
 • röntgenográfia
 • Állattan

Az élettudományi fokozat 2: 2 aránya jelentős klinikai tapasztalatokkal tekinthető. Ha van széles körű klinikai tapasztalattal rendelkező egészségtudományi diploma (pl. Ápoló), akkor fontolóra vehetjük Önt is.

Fogyatékosság

Üdvözöljük a fogyatékkal élők jelentkezését. Az orvos-asszisztens szerepe és a képzés követelményei azonban azt jelentik, hogy a jelölteknek képesnek kell lenniük bizonyos képességek bizonyítására. A tanterv egyik részét nem lehet kihagyni, ezért minden hallgatónak megfelelő látással, hallással, mozgásképességgel és kézi ügyességgel kell rendelkeznie, és a diszlexia nem akadályozhatja a klinikai gyakorlatban megkövetelt gyors és pontos olvasást. A követelményeket részletesebben a magatartási kódex ismerteti.

Egészségügyi követelmények

 • Az Egyesült Királyság kormányzati egészségügyi hatóságai megkövetelik, hogy a klinikai területen dolgozó hallgatókat átvizsgálják annak biztosítása érdekében, hogy nincsenek-e a Hepatitis B vírus hordozói.
 • Minden ajánlattevőnek, aki elfogadja az ajánlatot, a következőket kell tennie:
  • Végezzen szűrővizsgálatot a B-hepatitisre
  • Ha negatív, indítsa el az immunizálást
  • Ezután igazolja a mentesség igazolását
 • A leendő hallgatóknak javasoljuk, hogy időben végezzék el a vérvizsgálatot. Azon kérelmezők, akiknek a hepatitis B pozitív, vagy megtagadják a vérvizsgálat elvégzését, megtagadhatók a felvétel.
 • Felhívjuk figyelmét, hogy az Egészségügyi Minisztérium által kiadott iránymutatásokra válaszul a Birminghami Egyetem Orvostudományi Egyetemi Programjának hallgatóitól nem várható el, hogy részt vegyenek az expozíciós folyamatokban (EPP).

Nemzetközi diákok

Minden olyan pályázót megkérdezzünk, amelyet megfontolunk ajánlattétel céljából, és egy interjú során kiértékeljük kommunikációs készségeidet. Diákként jelentős betegkapcsolattal kell rendelkeznie, és minden hallgatónak képesnek kell lennie arra, hogy világosan, pontosan és szakmailag kommunikáljon a betegekkel.

Valamennyi jelentkezőtől, akinek az anyanyelve nem angol, az angol nyelvtudás igazolására is szükségünk van, például az IELTS számára, amelyre átlagosan 7,5 pontot követelünk, és legalább 7,0-t bármely sávban.

Ha segítségre van szüksége az angol nyelvtudással kapcsolatban, akkor támogatás érhető el.

A foglalkoztathatóság

A Birmingham által képzett orvosszakértők nagyon sikeresek voltak az NHS munkaerőpiacon, a legtöbb diplománkkal az NHS Agenda for the Change Band 7-es programjára (évi 31 383 font) vagy annál magasabbra.

Pályakezdőink az Egyesült Királyság egész területén (bár körülbelül fele West Midlandsben tartózkodtak) és számos különféle szakterületen dolgoznak, beleértve az általános orvost, az akut gyógyszert, a kardiológiát, a gyermekgyógyászatot, az emlőműtétet, a traumát és az ortopédia, a mentális egészség, a sürgősségi orvoslás és a Általános gyakorlat. Sokan úgy döntöttek, hogy oktatást és kutatást folytatnak (részmunkaidőben, miközben megőrzik a klinikai feladatokat), öt diplomás diplománkunk jelenleg itt, Birminghamben tanít.

Az NHS vagyonkezelői és gyakorlati orvosokat kereső orvosok száma (és az egyes bizalmak / gyakorlatok átlagos száma) az utóbbi években gyorsan növekedett, és azt várhatnánk, hogy ez a szám az elkövetkező néhány évben hasonló ütemben növekedjen. .

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherap ... Tovább

The College of Medical and Dental Sciences at the University of Birmingham is a major international centre for research and education in medicine, medical sciences, dentistry, nursing and physiotherapy. Kevesebb