Orvosi laboratóriumi diplomás program

Általános információk

Program leírás

Az Orvosi Laboratóriumi Technikus program felkészíti a férfiakat és a nőket az orvosi laboratóriumi tudós, patológus vagy más, orvosi laboratóriumban dolgozó orvos felügyelete alatt. A technikus elvégzi azokat a vizsgálatokat, amelyek segítik a betegség diagnózisát és kezelését.

Az orvosi laboratóriumi technikus által végzett konkrét feladatok közé tartozik a vér és egyéb minták összegyűjtése, a vérsejtek vagy baktériumok festett diákainak elkészítése és vizsgálata, a vizelet mikroszkópos vizsgálata, a vér és más testnedvek, a vércsoportosítás és a vér tipizálása, valamint az analízis testfolyadékok kémiai komponensekhez.

A program első két félévét a NIACC-n lehet elvégezni, és a program befejezését a Hawkeye Community College-ban (Waterloo, Iowa) veszik. A program utolsó félévét a klinikai környezetben nyújtják, amely a hallgató választásának helyén előfordulhat. Ez az elhelyezés azonban a választott ügynökség rendelkezésre álló helyétől függ.

Az Orvosi Laboratóriumi Technikus végzettsége jogosult a nemzeti minősítő vizsgára.

Az orvosi laboratóriumi szakemberek tovább folytathatják tanulmányaikat főiskolai szinten, és orvosi laboratóriumi tudósokká válhatnak.

Bejárat követelmények

A diákoknak formálisan be kell nyújtaniuk az orvosi laboratóriumi technikus (MLT) programot a Hawkeye Közösségi Főiskolára. A diákok felkészülhetnek a programra és teljesíthetik az MLT program két félévét a NIACC részvételével.

A pályázóknak középiskolai végzettségűek vagy azzal egyenértékűeknek kell lenniük, hogy jogosultak legyenek az MLT programba való felvételre. A pályázóknak ezután meg kell felelniük a programba való belépéshez szükséges alábbi követelmények közül legalább egynek.

1. útvonal: Pontosítsa legalább a következő standard pontszámokat minden egyes COMPASS értékelésnél (43 az Algebrán, 82 az Olvasás és 65 az Írásnál), vagy 19 normál pontszámot kap a Math, az olvasás és az angol ACT szupresszusok mindegyikén. A hallgatóknak szintén egy év középiskolai algebra, kémia és biológia elvégzése szükséges.

2. útvonal: A következő NIACC tanfolyamok sikeres elvégzése 2,00 GPA-val.

 • BIO-102 Bemutató biológia AND
 • BIO-103 Bemutató Biológiai Laboratórium
 • ENG-015 Elemek írása
 • MAT-063 Általános algebra
 • RDG-125 főiskolai olvasási stratégiák

3. útvonal: A HCC vagy a NIACC következő 6 kurzusából 4-et sikeresen teljesít, és a min.

 • HSC-120 (NIACC) orvosi terminológia I
 • MAT-110 (NIACC) matematika a liberális művészetért
 • MLT-101 (NIACC) Bevezetés a Lab Tudományba
 • MLT-110 (HCC) alapvető laboratóriumi technikák
 • MLT-120 (NIACC) vizeletvizsgálat
 • MLT-130 (HCC) hematológia

A szükséges kapcsolódó kurzusok a beiratkozás előtt vagy a hallgató beiratkozási idején belül is elvégezhetők. Javasoljuk azonban, hogy a diák beiratkozása után kövesse a tantervet.

A programból visszavonuló diákok rendelkezésre álló helyre kerülnek vissza. Előnyben részesítik azoknak a hallgatóknak, akik akadémiai sikerrel jártak.

Diploma megszerzett

Az orvosi laboratóriumi technikus sikeres elvégzését követően a hallgató az Hawkeye Közösségi Főiskolán az Applied Science Degree munkatársa, majd készen áll a kórházi laboratóriumok, klinikák, orvosok, közegészségügyi ügynökségek, kutatóintézetek és a fegyveres erők. A programot a Klinikai Laboratóriumi Tudományok Országos Akkreditációs Ügynöksége akkreditálja.

Kiadások

Tandíj alapul számú óra hitel és jogszerű tartózkodás és változhatnak vagy módosítása.

Pénzügyi támogatás / Ösztöndíjak

Pénzügyi támogatás áll rendelkezésre a formában, ösztöndíj, hitelek, és a részmunkaidős foglalkoztatás (munka tanulmány). Diákok alkalmazni a pénzügyi támogatás kitöltésével ingyenes alkalmazás szövetségi Student támogatás (FAFSA).

Állásajánlatok

Az orvosi laboratóriumi technikusok:

 • Kórházak és orvosi laboratóriumok
 • Orvosok irodái és klinikái
 • Vérbankok
 • Egészségügyi fenntartó szervezetek
 • Közegészségügyi ügynökségek
 • Gyógyszerészeti cégek
 • Kutató és vizsgáló laboratóriumok
 • A szövetségi kormány
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

North Iowa Area Community College (NIACC) is a nationally-ranked, two-year institution located in North Central Iowa that serves students of all ages and abilities. Starting in 1918 as Mason City Juni ... Tovább

North Iowa Area Community College (NIACC) is a nationally-ranked, two-year institution located in North Central Iowa that serves students of all ages and abilities. Starting in 1918 as Mason City Junior College, NIACC has the distinct privilege of being the oldest Iowa community college. In 2018, NIACC will be celebrating the College’s 100 year anniversary of providing an education to our students... Kevesebb