Orvos orvos (MD)

Általános információk

Program leírás

Az orvosorvos (MD) fokozathoz vezető négyéves tanfolyam különféle oktatási stratégiákat alkalmaz, beleértve a probléma-alapú tanulást és a klinikai tapasztalatokat, hogy a hallgatók megszerezzék az összes orvos által elvárt kompetenciákat. Ezenkívül a program hangsúlyt fektet a technológiával továbbfejlesztett egészségügyi szolgáltatások nyújtására a közösség számára. A program felkészíti a hallgatókat bármely szakterület posztgraduális tanulmányozására, engedélyeztetésre és a jövőbeli orvosi gyakorlatra. Magában foglal egy innovatív tantervet, amely elősegíti a tudományos kutatást, a kritikai gondolkodást és az átfogó klinikai szaktudást. Összességében a program úgy fejleszti az orvosi oktatást, hogy felkészítse az orvosokat a következő 20 évre és az azt követő időszakra

Az MD program célja az orvosok végzettsége az ismeretekkel, készségekkel és tulajdonságokkal, amelyek az Egyesült Arab Emírségek egészségügyi ellátásának elősegítéséhez szükségesek. A felvételi kritériumok e cél elérésén alapulnak. A felvételi eljárás holisztikus. A pályázók értékeléséhez használt tényezők magukban foglalják az akadémiai teljesítményt, a nem tudományos tapasztalatokat (pl. Vezetés, szolgáltatás, kutatás, klinikai munka), az egészség iránti érdeklődés iránti bizonyítékot, valamint az olyan személyes tulajdonságokat, mint az érettség, vezetés és ellenálló képesség. Előnyben részesítik az Emírségek és az Egyesült Arab Emírségek állampolgárait, azonban a nemzetközi pályázók szintén jogosultak felvételi engedélyre. Az MD program együttes oktatás, és a résztvevőknek fel kell készülniük arra, hogy kis csoportokban, műhelyekben és klinikai képzésekben működjenek együtt az ellenkező nemű tagokkal.

134257_photo-1505751172876-fa1923c5c528.jpg

Felvételi követelmények

1. Akkreditált főiskolai vagy egyetemi diploma

2. Alapfokú diploma vagy magasabb (a természettudományi diszciplínát részesítik előnyben)

3. GPA: kumulatív GPA ≥ 3,0; Science GPA ≥ 3.0

4. MCAT: Hivatalos pontszámot kell megadni. ≥ 500 pontszámok előnyösek

5. Angol nyelvtudás, amelyet a következők bizonyítanak: (az alábbiak bármelyike teljesíti az angol nyelvtudási követelményt)

 • Az iBT TOEFL (internetes teszt) pontszáma legalább 91 vagy annál magasabb
 • Az általános akadémiai IELTS pontszám legalább 6,5, vagy
 • Legalább 1550 EmSAT English score
 • Mentesség az angol anyanyelvűek számára, akik egy angol nyelvű egyetemen alap-, mester- vagy doktori fokozatot szereztek

6. Kötelező előfeltétel tanfolyamok (mindegyikben a C (vagy azzal egyenértékű) vagy annál magasabb fokozat)

 1. Általános biológia laboratóriummal - 2 félév
 2. Általános kémia laboratóriummal - 2 félév
 3. Szerves kémia laboratóriummal - 2 félév vagy Szerves kémia laboratóriumi 1 félévvel plusz biokémia - 1 félév
 4. Fizika laboratóriummal - 2 félév
 5. Matematika (Főiskolai algebra vagy magasabb) - 2 félév

7. Ajánlott előfeltétel tanfolyamok (ezen területek közül egyben vagy többben legalább 2 félév)

 1. Bioetikai
 2. Üzleti
 3. Közgazdaságtan
 4. Epidemiológia / statisztika
 5. Sejtbiológia
 6. Idegen / kiegészítő nyelv
 7. Genetika
 8. humán tárgyak
 9. Immunológia
 10. Mikrobiológia
 11. Fiziológia
 12. Pszichológia
 13. Társadalomtudományok
 14. Szociológia

8. Nem tudományos tapasztalatok (előnyben részesített)

 1. Egészségügy
 2. Kutatás
 3. Szervezeti vezetés
 4. Közösségi szolgálat / önkéntesség
 5. Tervezési tapasztalat, demonstrált innováció / vállalkozói készség

9. A hallgató megfelelhet a műszaki szabványoknak ésszerű alkalmazkodással vagy anélkül

Pályázati folyamat

A következő szükséges dokumentumokat egyértelmű és olvasható formában kell beolvasni, és feltölteni az online alkalmazásba:

 1. Bachelor / Master fokozatú bizonyítvány (ok) hiteles másolata (adott esetben).
 2. Az Egyesült Arab Emírségek Oktatási Minisztériuma által kiállított egyenértékűségi igazolás azon kérelmezők számára, akik az Egyesült Arab Emírségekben kívüli intézményeket végeztek.
 3. Hivatalos átirat, amely bemutatja a besorolási skálát.
 4. Angol nyelvtudási pontszám bizonyítvány (IELTS, TOEFL vagy EmSAT). A TOEFL hivatalos eredményjelentéseit intézménye közvetlenül elküldheti a Khalifa University Tudományos és Technológiai Khalifa University , a TOEFL 0960 intézményi kóddal.
 5. Medical College felvételi teszt (MCAT) pontszámot.
 6. Részletes önéletrajz (CV).
 7. Útlevél stílusú fénykép fehér alapon.
 8. Érvényes útlevél. Az Egyesült Arab Emírségekben lakóhellyel rendelkező nemzetközi kérelmezőknek feltölteniük kell az érvényes Egyesült Arab Emírségek vízumának egyértelmű példányát.
 9. Családkönyv (Khulasat Al Qaid - csak Egyesült Arab Emírségek nemzeti pályázói).
 10. Érvényes Egyesült Arab Emírségek nemzeti személyi igazolványa (nemzeti és nemzetközi jelentkezők számára, akik jelenleg az Egyesült Arab Emírségekben tartózkodnak).
 11. Személyes nyilatkozat (1000–2000 szó), amely leírja:
  1. Miért szeretné orvoskarrierjét folytatni (500-1000 szó) és
  2. Miért szeretne részt venni a Khalifa University Orvostudományi és Egészségtudományi Főiskolán (500–1000 szó)?

Felhívjuk figyelmét, hogy a hiányos jelentkezéseket nem veszik figyelembe.

Az elfogadott jelentkezőknek benyújtaniuk kell minden hivatalos okmányukat, mielőtt regisztrálnának az osztályokra. Az egyetemhez beérkezett összes dokumentum a Khalifa University tulajdonát képezi, és nem kerül visszaadásra.

Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

The internationally top-ranked Khalifa University is the one university in the UAE with the research and academic programs that address the entire range of strategic, scientific and industrial challen ... Tovább

The internationally top-ranked Khalifa University is the one university in the UAE with the research and academic programs that address the entire range of strategic, scientific and industrial challenges facing the UAE’s knowledge economy transformation and our rapidly evolving world. Its world-class faculty and state-of-the-art research facilities provide an unparalleled learning experience to students from the UAE and abroad. The university brings together the best in science, engineering and medicine in the UAE, to offer specialized degrees that can take promising high school graduates all the way to top-rated doctorate degree holders. Kevesebb