Okleveles biomedikai tudományok

Általános információk

Program leírás

Mi okozza a betegséget? Mi a rendellenességek (epi) genetikai háttere? Hogyan járulnak hozzá a belek mikroorganizmusai az egészséghez és a betegséghez? Melyek a betegségek alapjául szolgáló mechanizmusok, és milyen új stratégiákat lehet megtervezni a betegségek gyógyítására?

Az orvosbiológiai tudományok mesterképzési programja során képzést kap arra, hogy válaszokat találjon ezekre a kérdésekre. A program erősen az egészség, a betegség és a preklinikai kutatások tudományos hátterére irányul. Találkozni fog az interdiszciplináris környezettel az alapvető tudományos kutatás területén a tudomány és a mérnöki kar területén, valamint az egyetemi orvosi központ orvosi szempontból jobban orientált környezetében.

Ha rendelkezik egy releváns orvosbiológiai területen alapképzéssel, jelentkezhet kétéves programunkra, és kitűnő karrierjét veheti fel orvosorvosként vagy orvosorvosként. Kínálunk olyan pályákat, amelyek kapcsolódnak a rák biológiájához és az immunrendszerhez, az élelem és a táplálkozás biológiájához, az öregedés biológiájához és az idegtudományhoz. Ezen felül egyedülálló lehetőséget kínálunk az Ön ambícióinak megfelelő egyedi orvosbiológiai program létrehozására. Példaként említhetők a virológiára, (epi) genetikára, a regeneráló orvostudományra, a nagy adatkezelésre, a számítási biológiára és számos más területre összpontosító programok, amelyeken a University of Groningen világszerte vezető helyet foglal el.

Azok számára, akiknek ambíciójuk van az iparba való belépésbe, a politikai döntéshozatalba, tanácsadóvá válni vagy biomedicinális pozícióba lépni bármely más, a kutatással NEM kapcsolódó területen, tudományos, üzleti és politikai (SBP) pályát kínálunk. Mind a kutatási programokat, mind az SBP pályát úgy alakították ki, hogy összehangolják az egyes hallgatók ambícióit és karrier kilátásait, és tapasztalt (társult) professzor felügyelete alatt készültek.

A kutatási program egyedülálló aspektusa az, hogy a program akár 75% -át olyan önálló kutatási projektekre lehet költeni, amelyekben egy kutatócsoporthoz csatlakoznak, hogy tapasztalatokat szerezzenek a tudás megszervezésével a „cselekedetekkel tanulás” elve alapján, egy kutató. Beilleszkednek egy kutatócsoportba, és teljes mértékben megtapasztalják, mi szükséges ahhoz, hogy kutató legyen. Azok számára, akik ipari kutatóvá válni kívánnak, lehetősége van kutatási projektet is végrehajtani egy vállalaton belül.

A kutatási projektek mellett számos tanfolyamot biztosítunk a mikrobiota, a számítási biológia, a nagy adatkezelés stb. Megismerésére, valamint az orvosbiológiai tudományok feltörekvő területén felmerülő bármely új területre. Jelentkezzen a programunkra, ha dinamikus és egyedülálló karrierlehetőségekkel rendelkező mesterfokozatot keres.

Miért érdemes Groningenben tanulmányozni ezt a programot?

 • Mentor rendszer, amelyben egy dedikált professzor végigvezeti Önt a programon
 • Egyedi lehetőség egy olyan program összeállításához, amely megfelel a személyes érdekeinek, ambícióinak vagy karrierjének
 • Lehetőség egy kutatási projekt külföldi megvalósítására, tudósaink kiterjedt globális hálózatának felhasználásával
 • Az „öregedés biológiája”, „a rák és az immunrendszer biológiája”, „az ételek és táplálkozás biológiája” és az „idegtudomány” nyomai
 • A vezető tudósok és orvosbiológiai szakemberek egyedülálló multidiszciplináris környezete

Program

Tanterv

2 éves program; kredit évente: 60 ECTS; a legtöbb tanfolyam 5 ECTS.

Külföldön tanulni

 • Tanulmány külföldön
 • Átlagosan 20 hétig
 • Legfeljebb 60 EC

Csere: Minden tudományos és mérnöki programunk lehetőséget kínál külföldi tanulmányokhoz számos partnerintézményben. Partnereink között a top 100 egyetem található Európában (például Németországban, az Egyesült Királyságban és Svédországban), valamint az USA-ban, Kínában, Délkelet-Ázsiában és Dél-Amerikában.

Felvételi követelmények

Holland diploma

Konkrét követelmények Több információ
Tudás minimum A VWO szintjén megfelelő angol nyelvtudásra van szükség.
Korábbi oktatás Az egyetemi diplomát az orvosbiológiai tudományok területén vagy a kapcsolódó tudományterületen összpontosító tudományos ismeretekre és készségekre összpontosítva a molekuláris és celluláris biológia, a szerves kémia és a biokémia, az integráló élettan és viselkedés, valamint az orvostudomány területén.

Nemzetközi oklevél

Konkrét követelmények Több információ
További téma A Felvételi Iroda tanácsot ad a Felvételi Testületnek a pályázatról, amelyet követően a testület eldönti, megfelel-e a felvételi követelményeknek a korábbi oktatás általános szintje és a konkrét háttértudás szempontjából.
Korábbi oktatás

Biomedicinális tudományok vagy kapcsolódó tudományok alapfokú diploma, amely a molekuláris és celluláris biológia, a szerves kémia és a biokémia, az immunológia és a fiziológia felületén található ismeretekre és készségekre összpontosít, esetleg viselkedésbeli idegtudományi elemekkel. Szükséges laboratóriumi tapasztalat és a tudományos tudományos írás készségének igazolása (például tézis vagy kutatási jelentés). A felvételi bizottság határozza meg, hogy ezen / ezeknek a kurzusoknak a konkrét tartalma megfelel-e azon master program felvételi követelményeinek, amelyre Ön jelentkezett.

Nyelvi követelmények

Vizsga Minimális pontszám
Az IELTS együttese 6.5
TOEFL papír alapú 580
A TOEFL számítógépes 237
TOEFL internetes alapú 92

Regisztrációs eljárás

A Felvételi Bizottság dönt arról, hogy felvételt nyerhet-e a mesterképzésbe. A pályázatokat folyamatosan értékelik. A jelentkezéshez nem kell megvárnia a jelentkezési határidőt.

Jelentkezési határidők

A hallgató típusa Határidő Indítsa el a kurzust
Holland hallgatók

2020. május 1.

2020. szeptember 1.

EU / EGT hallgatók

2020. május 1.

2020. szeptember 1.

nem EU / EGT hallgatók

2020. május 1.

2020. szeptember 1.

Tandíj

Állampolgárság Év Díj Program űrlap
EU / EGT 2019-2020 2083 € teljes idő
nem EU / EGT 2019-2020 15500 € teljes idő
EU / EGT 2020-2021 2143 € teljes idő

Álláslehetőségek

Karrierlehetőségei kutatók számos szervezetben, például:

 • egyetemek
 • Akadémiai és általános kórházak
 • Biomedical, gyógyszeripari vagy élelmiszeripari

Az orvosbiológiai tudományokat összekapcsoló pozíciók egy olyan társadalmi szervezet üzleti vagy politikai stratégiájához kapcsolódnak, mint például a Szív Alapítvány és a Diabetes Alap. A kormányzat tanácsadói pozícióban is dolgozhat.

Kutatás

A Master's Program legalább 60% -a független kutatást végez

Az orvosbiológiai tudományok mesterképzésén belül kutatást végezhet a következő szakterületekkel kapcsolatban:

 • A gyulladás és immunitás, allergiák és daganatok mechanizmusai
 • Az embrionális őssejtek transzplantációs alkalmazásai
 • Hogyan befolyásolja a táplálkozás az egészséget?
 • Az agy és az idegrendszer betegségei
 • Az érzelmi és érzelmi rendellenességek biológiai szempontjai, például depresszió, anorexia nervosa és elhízás
 • A molekuláris sejtbiológia az életkorhoz kapcsolódó patológiák.

És még sok más!

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Tovább

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Kevesebb
Groningen , Leeuwarden + 1 Több Kevesebb