Program leírása

Ez a kurzus olyan hallgatók és szakemberek számára készült, akik érdeklődnek az alacsony és közepes jövedelmű országokban az élelmiszer-, táplálkozási és egészségügyi ismeretek megszerzése iránt. A kurzus három kulcsfontosságú területre terjed ki:

 • Az alacsony és közepes jövedelmű országok előtt álló globális élelmiszer-, táplálkozási és egészségügyi problémák;
 • Az éhségre, az alultápláltságra és a rossz egészségi állapotra adott válaszok;
 • A változó élelmiszer-rendszerek és az élelmiszer-politika főbb szempontjai;

A kurzus elméleti szempontokat és esettanulmányokat és módszereket kínál az LMIC-k élelmiszer-rendszerének, alultápláltságának és egészségének összetett aspektusainak megközelítéséhez. Célja, hogy a tanulás és a politikai döntéshozatal ezen területein folytatott alapvető vitákkal kapcsolatos ismereteket nyújtson, és döntő fontosságú, hogy ezekben a kérdésekben ösztönözze a kritikus gondolkodást. A tartalmak számos olyan fegyelmi perspektívából származnak, mint a politikai gazdaság, a táplálkozási tudomány és az antropológia. A kurzus nem követeli meg a hallgatóknak, hogy előzetes képesítéssel rendelkezzenek a közgazdaságtanban.

A nyári iskola előadásokat, oktatóanyagokat, interaktív tevékenységeket és a szakemberek és a szakemberek beszélgetéseit tartalmazza. Az előadások során bevezetett elmélet és szakpolitikai kérdések több helyet foglalnak el a helyszíni foglalkozásokból. Például a diákok megismerkednek az élelmiszer- és készpénz-kultúrák közötti üzbegisztáni versennyel, az élelmiszer-támogatással és a szudáni kormányzással, valamint a kínai táplálkozási átmenet környezeti hatásával a területen dolgozó kutatók és szakemberek szemében. Továbbá a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy megvitassák a legfontosabb szakpolitikai kérdéseket a szakemberek, a nemzeti és nemzetközi szervezetek, mint például az IFPRI, az Oxford Policy Management és mások szakemberei által.

Ezt a nyári iskolát az Élelmiszer-, Táplálkozási és Egészségügyi Fejlesztési Kutatási Klaszter szervezi.

Tanulási eredmények

A kurzus sikeres befejezése után képes lesz arra, hogy bizonyítsa, hogy képes:

 • Ismerje meg az alacsony és közepes jövedelmű országok előtt álló kritikus élelmiszer-táplálkozási és egészségügyi problémákat.
 • Légy tudatában annak, hogy milyen változások vannak a főbb változásmódjaikban, és hogy milyen változások alakítják ki a globális kihívásokat.
 • Kritikusan vegyenek részt az alacsony és közepes jövedelmű országokban az alultápláltság kezelésére irányuló szakpolitikai lehetőségekkel.

Összefoglaló információk

Sophie van Huellen a londoni SOAS Egyetem közgazdasági előadója, ahol egyetemi és posztgraduális modulokat tanít. Kutatási területei az élelmiszerárak és az élelmezésbiztonsággal, az áruk függőségével és az élelmiszer-szuverenitással kapcsolatos kérdések. Különösen az élelmiszer-árupiacok finanszírozásával, a gabonaárakra vonatkozó spekulatív hatásokkal, az ellátási lánc tanulmányokkal és az élelmiszeripar pénzügyi oldalával foglalkozik. A múltban Sophie számos nemzetközi és nemzeti intézménynél dolgozott, mint például az UNCTAD, az Afrikai Fejlesztési Bank és a Német Szövetségi Pénzügyminisztérium.

Credits

A hallgatók rendszerint képesek hiteleket szerezni az otthoni intézményükből, és jellemzően a tanfolyamaink 3 kreditet kapnak az amerikai rendszerben és 7,5 ECTS az európai rendszerben. Ha az Ön intézményétől hiteleket kíván kérni, kérjük, ellenőrizze a követelményeket velük, mielőtt beiratkozna. Örömmel segítünk Önnek bármilyen módon, de tudatában kell lenni azzal kapcsolatban, hogy a hitelek odaítéléséről szóló döntés az Ön otthoni intézményéhez tartozik.

Az értékelés opcionális, és az egyes kurzusok esetében változik. A résztvevőknek részvételi igazolást kapnak, és kérésre egy tanulmányt is készítenek.

Szerkezet

1. hét: Globális kihívások

 • Egészségügy, gazdasági növekedés és fejlődés
 • Az alultápláltság és a betegség többszörös terhelése
 • Az élelmiszer-bizonytalanság és az alultápláltság mutatói és mérései

2. hét: Globalizált élelmiszer-rendszerek és a táplálkozásra és az egészségre gyakorolt hatások

 • A globális élelmiszerrendszerek és az étrend-átmenet hatásai
 • Élelmiszerárak, élelmiszer-válságok és a táplálkozásra gyakorolt hatások
 • Élelmiszertermelés és éghajlatváltozás
 • Élelmiszer-rendszerek és élelmiszer-önrendelkezés

3. hét: Válaszok az éhségre, az alultápláltságra és a rossz egészségi állapotra

 • Lehet-e elkerülni a családokat? Az éhínség gazdasági és politikai okai
 • Az állami beruházások szerepe a táplálkozás-érzékeny növekedés szempontjából
 • Élelmiszer-technológia és táplálkozás. Egy megoldás?

Értékelés: opcionális, és egyéni osztályos előadások és csoportmunkák (20%) és egy 2000-2500 szó esszé (80%) formájában kerül megadásra, melyet a tanfolyam befejezése után 2 héten belül kell átadni.

Tanítás

Kapcsolattartási órák:

46 óra (előadások, oktatók, tevékenységek). A tanfolyamot hétfőtől péntekig fogják szállítani a 3 hét alatt.

Alapórák:

Hétfő - péntek 10:00 és 3 óra között. A rendszeres előadások és oktatóanyagok mellett minden egyes kurzus az akadémiai tartalomhoz kapcsolódó tevékenységekből áll (pl. Múzeumi látogatás, céglátogatás stb.).

Díjak és finanszírozás

Tandíj

£ 1,600

Jelentkezési díj

Az adminisztrációs költségek fedezésére egyszeri, vissza nem térítendő 40 font összegű díjat számítanak fel. Kérjük, látogasson el a SOAS online áruházába, hogy kifizesse a pályázati díjat.

kedvezmények

 • 10% kedvezmény, ha 2019. március 31-ig alkalmazza
 • 20% kedvezmény a partnerintézményeink számára

Szállás

A szállás a nyári iskolai tanulók rendelkezésére áll a Daswiddy-ház SOAS-rezidenciáiban.

Belépési követelmények

Ahhoz, hogy csatlakozzon a nyári iskolánkhoz, meg kell felelnie a következő belépési követelményeknek:

 • Egy egyetemi hallgató vagy diplomás a nyári iskolába járáskor és 18 éves korában.
 • A szakmai tapasztalat az egyetemi végzettséggel egyenértékűnek tekinthető.
 • Legalább angol nyelvű követelmény, ha az angol nem az Ön első nyelve:
  • IELTS, összesen 6,5 vagy annál magasabb, legalább 6 minden alszektorban.
  • A TOEFL papír alapú teszt legalább 58-at igényel, minimum 53-at minden készségben és a TOEFL Internet Based Test esetében minimum 93-at igényel, legalább 20-an minden készségben.
  • Pearson Test of angol pontszám 59-64
  • Cambridge English: Advanced (CAE) B fokozat
  • Ha angol nyelvű intézményben tanult, vagy angol nyelvű tanfolyamokat tanít az egyetemen (az angol nyelvtanfolyamok kivételével), akkor igazolást nem igényelhet. Ennek bizonyítékát az egyetem egy átiratára vagy levelére is fel kell tüntetni.
  • Az alternatív képesítéssel rendelkező pályázóknak tanácsot kell kérniük.
  • Azok a pályázók, akiknek angol nyelvű szintje nem felel meg a követelményeknek, érdeklődhetnek az angol nyelvi támogatással rendelkező tantárgyi kurzusok iránt.

A nyári iskolai jelentkezők beiratkozása, akik nem felelnek meg a belépési követelményeknek, a SOAS döntése alapján kérjük, forduljon hozzánk részletesen az Ön alkalmazásával kapcsolatban.

Alkalmazási eljárás

Miután megfizette a £ 40 pályázati díjat és benyújtotta az online jelentkezési lapot, tájékoztatást kap arról, hogy 5 munkanapon belül van-e hely a nyári iskolában. Kérjük, ne fizesse meg a tandíjat, mielőtt megkapta az ajánlat levelet.

Jelentkezési határidő

2019. május 31

Program oktatási nyelve:
 • Angol
SOAS Summer School
Utoljára frissítve Február 11, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
3 hetek
Nappali
Price
1,600 GBP
£ 1600 £ 40 jelentkezési díj. 10% kedvezmény, ha március 31-ig jelentkezik
Helyszínek szerint
Dátum szerint