Nemzetközi Mester Táplálkozás és Dietetika
Fundación Universitaria Iberoamericana (FUNIBER)
Kulcs információ
Campus helye
Barcelona, Spanyolország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Távoktatás
Időtartam
24 hónapok
Pace
Részidő
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Sep 2024
Bevezetés
A megfelelő étrend nagyban segíti az egyén optimális egészségi állapotának biztosítását. Ezt az előfeltételt figyelembe kell venni. Ezért oktatnunk kell és fel kell hívnunk a figyelmet az emberek körülöttünk a létfontosságú jelentőségükre.
Az élelmezés és táplálkozás területe évek óta a hátterében található a társadalomban. Nem kapta meg azt a jelentőséget, amilyen valójában van. Jelenleg a gyógyuláson alapuló egészségügyi rendszerünk van; a megelőzésnek elsődleges célunknak kell lennie, és a gyógyítást második ciklusra kell hagyni. Gazdasági szempontból a megfelelő prevenciós programok segítenek csökkenteni a jelenlegi egészségügyi kiadásokat, elsősorban a palliatív vagy gyógyító kezelésekre összpontosítva.
A táplálkozást támogató tudományok - mint például a biokémia, a molekuláris biológia, a patofiziológia, a toxikológia, a dietetika és a bromatológia - fejlődése a táplálkozás izgalmas tudományá teszi a modern és alkalmazott módszereket, ami arra készteti bennünket, hogy ne csak tudományos szemmel gondolkodjunk el. hanem az emberek is.
Az élelmiszer- és táplálkozási terület az egész társadalmat érinti, tehát közvetlen kapcsolatban áll több munkaterülettel. Ezeknek a szakembereknek sok esetben nincs egyetemi végzettségük, személyes tulajdonságuk vagy tapasztalataik miatt azonban ezen a területen minőségi képzést akarnak.
Ez a program ahhoz a tartalom-sorozat eléréséhez szükséges, amely nélkülözhetetlen a táplálkozással kapcsolatos megfelelő munka elvégzéséhez, és az új táplálkozási kritériumok alapján mindenkor a legmegfelelőbb döntést hozza.