Mesterképzési program a gyógyszertárban

Általános információk

Program leírás

A Gyógyszerésztudományi Kar ötéves mesterképzési programot kínál (5 év, 10 félév), amely magában foglalja 6 hónapos gyakorlati gyakorlati tapasztalatot a közösségi gyógyszertárakban (állami és / vagy kórházakban) Szlovákiában vagy az Európai Unióban. Az ajánlott tanulmányi terv kötelező, kötelező választható és választható kurzusokból áll, legalább 300 ECTS kredit eléréséhez. A Gyógyszertár oktatási program teljes mértékben akkreditált az Európai Unió jogszabályai szerint, és a Comenius Egyetem által kiadott Gyógyszertár Mesterdiplomát az Európai Unió összes többi tagállamában, valamint világszerte elismerték.

“Be able to love, heal and accept yourself, so you can then offer these gifts to others”

Oktatás

A gyógyszertári tanulmányi diplomát a kémiai, biológiai, orvosi és különösen gyógyszerészeti tudományok magas szintű ismerete és gyakorlati ismerete határozza meg. A diplomásnak mély ismerete van mindenről, ami történik egy gyógyszerkészítménnyel az emberi szervezetben; annak hatásai és káros hatásai; valamint a gyógyszerek felhasználásának egészségügyi és társadalmi vonatkozásai. A posztgraduális képzettséggel rendelkezik gyógyszerészeti technológiával, gyógyszerészeti, kémiai, mikrobiológiai, biológiai vizsgálatokkal az emberi felhasználásra szánt gyógyszerekkel kapcsolatban. A diplomás értékelheti a gyógyszerek tudományos adatait, és ilyen jártasság alapján nyújthat kapcsolódó információkat. A diplomásnak megfelelő ismerete van a gyógyszerészeti gyakorlattal kapcsolatos jogi és egyéb követelményekről. A tanulmányi program teljes mértékben megfelel a szakmai képesítések elismeréséről szóló 2005/36 / EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek.

különösség
A diplomás gyógyszerész, magasan képzett szakember és igazi szakember, aki a társadalom egyetlen szereplője mindent tud a gyógyszerekről, gyógyszerekről és azok hatásáról.

Szakvélemény
A Gyógyszertár tanulmányi program végzettségét a kémiai, biológiai, orvosi és különösen gyógyszerészeti tudományok magas szintű ismerete és gyakorlati ismerete határozza meg. A diplomának mély ismerete van mindenről, ami történik egy gyógyszerkészítménnyel az emberi szervezetben; annak hatásai és káros hatásai; valamint a gyógyszerek felhasználásának egészségügyi és társadalmi vonatkozásai.

Tapasztalat
A diplomás képes gyógyszerészeti technológiákat, gyógyszerészeti, kémiai, mikrobiológiai, biológiai kísérleteket elsajátítani az emberi felhasználásra szánt gyógyszerekkel kapcsolatban. A diplomás értékelheti a gyógyszerek tudományos adatait, és ilyen jártasság alapján nyújthat kapcsolódó információkat. A diplomásnak megfelelő ismerete van a gyógyszerészeti gyakorlattal kapcsolatos jogi és egyéb követelményekről.

adottságai
A diplomások felismerhetik az egészségügy területén rejlő lehetőségeket különféle típusú gyógyszertárakban (állami, kórházi), minden szintű gyógyszerminőség-ellenőrzési intézetben, a klinikai gyógyszertár, a klinikai biokémia, a higiéniai szolgáltatás, a gyógyszeripar, a kereskedelmi képviselet munkaterületein. gyógyszeripari társaságok, forgalmazó cégek, kutatás, egészségügyi szakemberek oktatása stb.

Teljesítés
A karok diplomáit mindig szívesen látják a munkaerőpiac, és nagyon könnyű karrierlehetőségeket találni személyes és pénzügyi megvalósításuk mellett, nemcsak a Szlovák Köztársaságban és a hazájukban, hanem világszerte is.

Felvételi

Jelenleg nyitva vannak a 2020/2021-es felvételi pályázatok. A pályázatok benyújtásának határideje 2020. július 31.. A jelentkezőknek be kell tartaniuk felvételi vizsga formáját, akár tollal, akár papírral, vagy távolról elektronikus úton. A felvételi teszt angol nyelven íródik, és 100 MCQ kérdést tartalmaz biológiában (50 kérdés) és kémiában (50 kérdés), általános középiskolai / középiskolai szinten.

tények

 • Körülbelül 1 500 hallgató, ebből körülbelül 15% -a különböző országokból származó nemzetközi hallgatók
 • 11 speciális oktatási osztály
 • 2 saját gyógyszertár, amely közösségi gyógyszertárként is szolgál
 • Új laboratóriumok és előadótermek korszerű berendezésekkel
 • Magasan képzett oktatószemélyzet, hosszú távú nemzeti és nemzetközi oktatási és kutatási tapasztalattal
 • A gyógyszertári oktatás minden szintje, beleértve a posztgraduális PharmD-t és a Ph.D-t. programok, specializáció stb.
 • Nemzetközi csereprogramok, ideértve kétoldalú szerződéseket 30 vagy több európai partnerországgal, Ázsiában és az Egyesült Államokban
 • Kiválósági Tudományos Központ, központi tudományos laboratóriumok, különféle kutatási projektek
 • Egy nagy gyógynövénykert
 • Központi Könyvtár
 • Tornaterem és fitnesz felszerelés
 • Saját étkezdék és kávézók

Presztízs
A Comenius Egyetemi Gyógyszerésztudományi Kar az egyedüli ilyen jellegű kar Szlovákiában. A kar felhívja az eredeti gyógyszertári szakembereket a természettudományok és az orvostudomány, valamint a speciális gyógyszerészeti tudományok ismereteinek integrálásával.

Hagyomány
A szlovák gyógyszerészeti egyetemi tanulmányok több mint 70 éve folynak, és több mint 11 000 hallgató végzett a pozsonyi Gyógyszerészeti Karon.

Akkreditáció
A gyógyszertár oktatási program teljes mértékben megfelel a szakmai képesítések elismeréséről szóló 2005/36 / EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek.

White work table with notes, smartphone and laptop

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The Faculty of Pharmacy is part of the greatest, oldest and outstanding University in Slovakia. Comenius University in Bratislava is a modern European university which in 2019 was celebrating its 100t ... Tovább

The Faculty of Pharmacy is part of the greatest, oldest and outstanding University in Slovakia. Comenius University in Bratislava is a modern European university which in 2019 was celebrating its 100th anniversary. It is the only Slovak university to be regularly ranked in the international rankings of the best universities in the world. With thirteen faculties, it offers the widest selection of study programs (over 800) at three levels, and several of these study programs are the only ones of their kind offered in Slovakia. There is a wide range of areas of human knowledge to choose from when studying, be it in medicine, the humanities, and social sciences, the natural sciences, mathematics, theology, and much more. Kevesebb