Mesterképzési Program Biomedical Imaging

Általános információk

Program leírás

BIMA-cell.jpg
Megszerzett oklevél: Master of Science
Éves felvétel : 20
Kapcsolat : bima-office@bioimaging.fi
Weboldal : www.abo.fi/bioimaging, www.bioimaging.fi/program

Facebook: https://www.facebook.com/groups/biomedicalimaging

Biomedical Imaging - több, mint képzelni!

A tudományos technológiai folyamatoktól való egyre növekvő függőség miatt az orvosbiológiai képzőművészet népszerűvé vált a biotudományoktól kezdve a mérnöktől kezdve. Az új képalkotó technológiák folyamatosan fejlődnek, és a képalkotás az élvonalbeli felfedezések nélkülözhetetlen eszközévé vált a biotechnológia területén, valamint olyan területeken, mint az orvosbiológiai kutatások. A Biomedical Imaging Master programban a hallgatók megismerik az orvosi képalkotó technológiák széles körének elméleti és gyakorlati folyamatait, nagy hangsúlyt fektetve a terület interdiszciplináris természetére. A tanulmányok így a diákok számára is erős ismeretekkel rendelkeznek a sejtbiológiában, az anatómia, a fiziológia, a nanomedicin vagy a biofizika területén, attól függően, hogy a képalkotás szakterülete milyen terület.

A hallgatók a program tanulmányozása rendkívül nemzetközi környezetben, és kiváló elméleti és gyakorlati készségeket nyer a képalkotó technikák és alkalmazások széles körében, valamint a képelemzést. A kurzusok például fénymikroszkópiát, fejlett fluoreszcens technikákat, szuper-felbontású képalkotó technikákat, PET-t, elektronmikroszkópiát és atomi erőmikroszkópot tartalmaznak. Emellett hangsúlyt kell fektetni a digitális eszközök tudományos kontextusban való használatáról és a kiváló tudományos írásbeli készségekről. Az interdiszciplináris tanterv a diákok széles körét a legkorszerűbb tudás biomedikai képalkotás kapcsolódó sok különböző területek biológiai és biomedicine.

Tudományos kiválóság

A Biomedical Imaging mesterképzési programja mindkét egyetem képalkotó és kutatói erődítményein alapul: az Åbo Akademi University és a Turku Egyetemen. Mindkét egyetem képviselteti magát a Turku BioImaging-ben, amely széleskörű, interdiszciplináris tudományinfrastruktúra, amely egyesíti a biológiai képalkotást a Turku és Finnország más országaiban. A Turku különösen jól ismert PET-központja, valamint a szuperfelbontású STED mikroszkóp kifejlesztése. A 2014-es kémiai Nobel-díj győztese, Stefan Hell eredeti felfedezéseit a STED mikroszkóppal végezte a Turku Egyetemen.

Turku egy egyedülálló, kompakt területen található, ahol a két egyetem és az egyetemi kórház interdiszciplináris és innovatív kutatási és kutatási környezetet teremt. A kutatási létesítmények közé tartozik a legmodernebb képalkotó technológiák széles skálája, az atomi szintű molekuláris és celluláris képalkotástól, mikroszkóposztól egészen az állatok in vivo képalkotásáig, klinikai képalkotásig (pl. PET) és digitális képelemzésig. A bioimaging-kutatások nagymértékben kutatóorientáltak, és a tanfolyamokat úgy alakították ki, hogy a jövő képalkotó szakembereket különböző élet tudományterületeken oktassák.

A biomedical képalkotás mesterképzési programja egy interdiszciplináris program, melynek egyedülálló légköre van, ahol a különböző országokból érkező emberek és az oktatási hátterek kölcsönösen működnek együtt. A diákok motiváltan csatlakoznak a tanfolyamokhoz, workshopokhoz és gyakornoki projektekhez máshol Finnországban, Európában és a világ minden részében. Például a program Erasmus csereprogramokkal rendelkezik a Pécsi Tudományegyetemmel Magyarországon és a CellIma MSc programban a Rouen Egyetemen (Franciaország).

Karrier lehetőségek

A biomedicinális képalkotó program interdiszciplináris tanterve a biomedicin és az élettudomány számos területéhez kapcsolódó biomedikai képalkotás széles körét biztosítja a hallgatók számára. A Biomedical Imaging mesterképzési programja nagymértékben kutatási orientációjú és megkönnyíti a doktori tanulmányok természetes folytatását. Ezenkívül a program kiváló lehetőségeket kínál az élet tudományok karrierje számára:

 • folytassák a posztgraduális hallgatókat, akik tudósként dolgozhatnak.
 • a központi létesítmény kezelésében.
 • a tudományos igazgatásban nemzeti vagy nemzetközi szinten dolgozik.
 • munka kórházi kutatólaboratóriumban.
 • ipari és ipari kutatást.
 • dolgozik a képalkotó hálózati menedzsmentben.

Felvételi követelmények

A program nyitva áll azok számára, akik egy felsőfokú egyetemi diplomával rendelkeznek, amely egy finn B.Sc. fokozat (180 ECTS), az élettudományokban vagy az adott szakterületen (orvosbiológia, fizika, mérnöki, orvostudomány vagy kémia). Az angolul tanított mesterképzésben résztvevőknek mindig bizonyítaniuk kell az angol nyelvtudásukat és teljesíteniük kell az általános tudományos követelményeket. A legtöbb pályázónak az alábbi nyelvtesztek egyikén kell bizonyítania az angol nyelvű szintet: TOEFL, IELTS vagy PTE Academic. Ez függetlenül a korábbi angol nyelvű tanulmányoktól. A nyelvi követelményekért kérjük, olvassa el a www.abo.fi/en/study/apply/language-requirements/

Tanulási díj és ösztöndíjak

Finnország 2017 eleje óta minden angol nyelvű mesterképzésben tandíjat vezetett be. A díjakat az EU-n kívüli / EGT-országok diákjai 2017 őszétől kezdődően egy nemzetközi mesterképzésben kezdték meg.

A biomedicinális képalkotás mesterképzési programjának díja 12 000 € / év.

További információ a www.abo.fi/en/study/tuition-fees/ címen található.

Ezenkívül az Åbo Akademi University történő Åbo Akademi University Student Student Union díjat kell fizetni (jelenleg évi 121 €). Ez a díj alacsony költségű egészségügyi ellátást biztosít a hallgatók számára, beleértve az orvosi ellátást, a fogorvosi ellátást és a mentális tanácsadást. A díj lehetővé teszi a hallgatók számára a belföldi utazások alacsonyabb árainak használatát is. Biztosításra és pénzeszközökre a tartózkodás fedezésére a migrációs tisztviselők szükségesek.

Ösztöndíjak állnak rendelkezésre azoknak a hallgatóknak, akik jelentkeznek a mesterképzési programjainkra és fizetnek tandíjat. Két kategória létezik:

 1. A tandíj ösztöndíja, amely a tandíj 100% -át fedezi 2 évre (második év feltételes)
 2. A tandíj ösztöndíja, amely a tandíj 50% -át fedezi 2 évre (második év feltételes)

Az ösztöndíj megadására vonatkozó döntés a következőkön alapul:

 • a hallgató korábbi tanulmányaiban elért tudományos teljesítményét, \ t
 • mennyire felel meg a kérelmező a program követelményeinek
 • a pályázók által a pályázati űrlapon megadott válaszok

Az ösztöndíjakra vonatkozó kérelmet az online pályázati űrlap tartalmazza a mesterképzési programjainkban.

Más

További információkért

 • a nemzetközi mesterképzési programok általában, tandíjak és ösztöndíjak: https://www.abo.fi/en/study/apply/international-master-programmes/
 • a migrációs tisztviselők követelményeit lásd: https://migri.fi/en/study-place
 • él Finnországban és Turku (életköltség, oktatás, munka), kérjük, látogasson el a https://www.infopankki.fi/en/frontpage oldalra

A pályázati folyamatokkal kapcsolatos további információkért kérjük, lépjen kapcsolatba az admission@abo.fi címen, különös tekintettel a programra vonatkozó kérdésekre a bima-office@bioimaging.fi címre.

Hogyan kell alkalmazni?

Az alkalmazási követelményekről és eljárásokról, a tandíjról és az ösztöndíjakról a www.abo.fi/en/study/apply/international-master-programmes/

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The task of Åbo Akademi University is to provide an open university environment for quality research and studies with a Nordic and international anchorage. Åbo Akademi University is particularly taske ... Tovább

The task of Åbo Akademi University is to provide an open university environment for quality research and studies with a Nordic and international anchorage. Åbo Akademi University is particularly tasked with educating Swedish- speaking experts to satisfy the future needs in Finland. Kevesebb