Mesterképzés Táplálkozási Tudomány

Általános információk

Program leírás

A táplálkozástudomány egy bővülő, interdiszciplináris terület, amely az étrendnek az emberi egészségben betöltött szerepét vizsgálja. A táplálkozási tudományok Master Programja alapos ismereteket nyújt a hallgatónak a tudományos alapjairól és a terület kutatási módszereiről. Ez az ismeret releváns doktori képzésben vagy más, a táplálkozással kapcsolatos munkában.

karolinska

Program bemutatása

A történelem folyamán számos állítás létezett az étrend egészségünkre gyakorolt szerepéről. Az utóbbi évtizedekben óriási fejlődés történt a területen, és a táplálkozási ismeretek jelentősen megnőtt. A táplálkozási tudomány mesterképzésének célja a hallgatók tudományos alapokon alapuló önálló munkavégzésének készségeinek fejlesztése a táplálkozás területén. A program első félévében lefedett területek között szerepel, hogy a különféle típusú tanulmányok hogyan járulnak hozzá az étrendhez és a testmozgáshoz kapcsolódó ajánlások alapjául szolgáló tudáshoz, miközben figyelembe veszik a fenntarthatóság szempontjait is. Ide tartozik a táplálkozásnak a szervezetre gyakorolt hatásának molekuláris és genetikai mechanizmusainak alapos ismerete. A táplálékfelvétel, a fizikai aktivitás és a fitnesz értékelésének módszertanával, az eredmények érvényességének, alkalmazhatóságának megértésére és az eredmények értékelésére összpontosítva kerül sor. A betegségmegelőzés, az egészséges étkezési szokások és a testmozgás előmozdításának módszereit, például internetes és mobiltelefon-technológia használatával, szintén a program első része tárgyalja. A globális perspektívákat és az összehasonlításokat minden kurzus tartalmazza.

karolinska3
A második félév 30 kreditből álló fokozatból áll. Itt a hallgatónak lehetősége van kiválasztani egy olyan projektet, amelyben alapos tanulmányozásra kerül, háttérétől és érdeklődésétől függően, a táplálkozási kutatás különböző területein. Például a projekt molekuláris, élettani, klinikai, járványtani vagy közegészségügyi központú lehet.

További információ a program felépítéséről a program tantárgyában .

karolinska3

Karrierlehetőségek

A program felkészíti a hallgatókat további doktori tanulmányokra vagy más, a táplálkozási területtel kapcsolatos munkára, ahol a tudományos alapelvek megértése szükséges. Például lehet az egészségfejlesztő munkában a magán- vagy közszférában, nemzeti vagy nemzetközi szinten.

Több információ

Az alkalmazással, a konkrét belépési követelményekkel és a kiválasztással kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a Karolinska Institutet honlapján a táplálkozási tudományok Master Programjára .

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Karolinska Institutet is a one-faculty university dedicated solely to the medical and health sciences, with a reputation for top quality research and innovation. Karolinska Institutet is consistently ... Tovább

Karolinska Institutet is a one-faculty university dedicated solely to the medical and health sciences, with a reputation for top quality research and innovation. Karolinska Institutet is consistently ranked in the top 50 universities globally and the top 10 medical universities in Europe. Kevesebb