Mester tanulmányok Humán Orvostudomány

Általános információk

Program leírás

Mester tanulmányok Humán Orvostudomány

A humán orvostudomány mesterképzésének alapja az egészségtudományi alapképzés: az orvosi szakma tudományos oktatása és a független orvosi szakmához szükséges készségek átadása. Ezenkívül figyelembe veszik az orvosi szakértő - a hivatásos, az interprofesszionális együttműködés és a kommunikáció - kulcsfontosságú kompetenciáit és az orvosi szakma egyéb alapvető tulajdonságait. A mester program Humán Orvostudomány elnyerte az egyetemi diplomát Dr.med.univ. befejeződött.

A hallgatók átfogó orvosi képzésben részesülnek, átfogó ismeretek átadásával, a hangsúlyt a gyakorlatorientált oktatásra és a konkrét emberi orvosi kérdések korai vizsgálatára. A hangsúly a multidiszciplináris, egészségtudományi tartalmakra összpontosul.

A számítástechnika és a közgazdaságtan középpontjában álló integratív oktatásnak köszönhetően a diplomások magas szintű interdiszciplináris kommunikációs és megoldási készségeket, kitűnő klinikai készségeket és felelősségteljes döntéshozókat élveznek a fejlett egészségügyi rendszerekben. A tanulmányt nagy gyakorlati orientáció jellemzi, melyet a St. Pölten, a Krems és a Tulln Egyetemi Kórház Egyesület biztosít.

Az "orvosbiológiai mérnöki", "Egészséggazdaságtan / Egészséggondozás" és "Alkalmazott klinikai tudomány" választókkal a leendő orvosok lehetőséget kapnak arra, hogy szakosodjanak ezeken a kutatási területeken a mesterképzésben.

A program felépítése

Az 1. és a 2. évben a modulok a klinikai készségeket és képességeket a kiscsoportos leckékben oktatják. A specifikus egészségtudományi tartalom olyan problémákra összpontosít, amelyeket az orvosok gyakran tapasztalnak a gyakorlatban. A klinikai-gyakorlati képzéshez 48 hetes gyakorlati év kerül sor a 3. év tanulmányi évében.

befejezés

A hallgatók a humán orvostudomány mesterképzését végzik a mester szakdolgozat kidolgozásával. Ebből a célból a mesterképzés első félévében egy expozíciós projekt tanulmányt fognak bemutatni. A választható választható kurzusok révén a hallgatók speciális módszertani ismereteket fejlesztenek annak érdekében, hogy képesek legyenek kidolgozni és véglegesíteni egy projekt-tanulmányi tervet a master-értekezéshez. Az opcionális választható kurzusok előkészítése a mesterképzés előkészítéséhez. Választhatóak a választható modulok közül. A választani:

  • Biomedical Engineering
  • Egészséggazdaságtan / Egészséggondozás
  • Alkalmazott klinikai tudomány

A mestervizsgálat felügyelője a programigazgatóval konzultálva előírhatja, hogy a hallgató számára kötelezően 10 ECTS-os szabadon választható tárgy érkezése kötelező, amennyiben ez szükséges a mesterképzési projekt megvalósításának módszertani és anyagi követelményeihez. A felügyelővel és a programigazgatóval konzultálva szabad választani (elsősorban a választott "Biomedical Engineering") elkészül.

További információk a felvételi követelményekről, a jelentkezési határidőkről és a felvételi eljárásról a www.kl.ac.at honlapunkon találhatók.

Utoljára frissítve márc. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

The University aims to play a groundbreaking role in the advancement of health-related science and technology, focusing on four areas of study: health sciences, human medicine, psychotherapy and couns ... Tovább

The University aims to play a groundbreaking role in the advancement of health-related science and technology, focusing on four areas of study: health sciences, human medicine, psychotherapy and counselling, and neurorehabilitation. Kevesebb