Mester az orvosi fizikában

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Áttekintés

A program főként az egyénekre, a környezetre és az anyagokra gyakorolt sugárzási hatások tanulmányozását foglalja magában, az ionizáló sugárzás használatára összpontosítva az onkológiai betegségek kezelésére és diagnosztizálására, valamint az egyének és a környezet védelmére az indokolatlan sugárzás ellen. A diplomások ismereteit, készségeit és kompetenciáit az 2013/59 / EURATOM EK irányelv szabályozza; ezért egyedülálló kilátásaik vannak a nemzetközi fejlődésre és karrierre.

Miért @KTU?

A fizika és az orvostudomány kombinációja

A tanulmányi program a Litván Egészségtudományi Egyetemmel együtt valósul meg, és az Európai Unió és a világ egyetemeinek orvosi fizikával foglalkozó tanulmányi programjaival a www.iomp.org címen harmonizál.

Jól felszerelt eszközök a legfrissebb szoftvereszközök segítségével

Jól felszerelt dózismérő laboratórium és lehetőség nyílik a lineáris gyorsítók, röntgensugaras, CT, MRI, PET és egyéb képalkotó berendezések, gamma kamerák (SPECT) kezelésére és elvégzésére.

A megszerzett tudást a gyakorlatban alkalmazzák

A tanulmányok jelentős részét a kórházakban és orvosi központokban működő radioterapeuták / radiológusok interdiszciplináris csoportjaival együttműködve végzik.

Karrier

Diák kompetenciái:
- sugárzási technológiák és módszerek alkalmazása és fejlesztése az orvostudományban és az iparban;
- A betegek dózisainak megtervezése sugárterápiában és a dozimetriára vonatkozó ajánlások biztosítása;
- A sugárvédelmi stratégia ismerete és alkalmazása, védő tényezők és intézkedések;

Diákok képességei:
- Alkalmazható fizikai módszerek és fogalmak alkalmazása az orvosi gyakorlatban és újak kidolgozása, ajánlásokat ad a betegeknek a dozimetriák tekintetében;
- Képes dolgozni egyénileg sugárzó berendezésekkel és technológiákkal, amelyek garantálják a sugárterápiás egészségügyi szolgáltatások minőségét és optimalizálják a sugárzás elleni védelmet;
- képes dolgozni a csoportban, miközben fejlesztési és végrehajtási stratégiákat a betegek ki expozíció alapján a kutatás-gyakorlati tevékenységek, és vállalja a személyes felelősséget.

Belépési követelmények

Angol nyelvtudás

IELTS ≥6.0, TOEFL ≥85, CEFR ≥ C1, vagy azzal egyenértékű

Jogosultsági CGPA Egyetemi alapképzés

Egyetemi diploma (vagy magasabb) min. 180 ECTS hossza (3 év tanulmányok) jogosult.

Gyakran előfordulhat, hogy az iskolából megfelelő átirat található. Ha nem ez a helyzet, akkor az eredeti hiteles másolatokkal együtt hivatalos fordításokra lesz szükség.

A belépési minősítési okmányokat a következő nyelveken lehet elfogadni: angol / orosz.

A dokumentumokat az ország azon külügyminisztériuma által hitelesítették (Apostille), ahol a dokumentumokat kiadták. Ez a követelmény nem vonatkozik az EU-ban és Fehéroroszországban, Ukrajnában kibocsátott okmányokra.

Átlagos minőség (CGPA)

További információk a program, kérjük, látogasson el a weboldal itt .

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinar ... Tovább

Kaunas University of Technology - KTU - is one the largest technological universities in the Baltics. Known for its linkages with business, leadership in scientific research, flexible interdisciplinary study programmes and unforgettable study experience, KTU is fast forwarding to becoming an internationally acknowledged institution of higher education. Kevesebb