Mester a fogtechnikában

Általános információk

Program leírás

A Goethe University Frankfurt, amely a legjobb nemzetközi kutatóintézetek között helyezkedik el, számos tudományos programot, kutatóintézetek sokszínű csoportját kínálja, és a komplex problémák megoldásának interdiszciplináris megközelítésére összpontosít.

Az új mesterképzési program " Fogorvos-fogorvosi mester" (MDT) programját 2019 áprilisában vezették be a Goethe-i Frankfurt am Main-i Egyetemen, hogy fejlett tudományos képzést nyújtson a fogtechnika területén. Ez egy 120 ECTS program, nemzetközi fókuszú, elsősorban angolul.

Az MDT-t fogtechnikusoknak (Bachelor / Zahntechnikermeister) és fogorvosoknak tervezték, akik a fogtechnika területén magasan képzett szakképesítést kívánnak szerezni. A programon belül a hallgatók mélyreható megértést kapnak a fogorvosi helyreállításhoz szükséges komplex kezelések értékelési eljárásaihoz, tervezéséhez és tudományos értékeléséhez. A program a különböző kezelési rendszerek szinergiás potenciáljára fókuszál, valamint a meglévő terápiás lehetőségek digitális optimalizálására, hangsúlyt fektetve a tudományos vonatkozásokra. Ezenkívül fogtechnikusokat fognak képezni a nem invazív kezelési lépések végrehajtására a betegek számára. Minden edzés fantomfejekön történik.

Miután sikeresen befejezte a mesterképzést, a diplomások megkapják a tudományos címet "Master of Science (MSc) a fogtechnika"

Programszerkezet

A tanfolyam egy hároméves részmunkaidős tanulmányi program a Goethe Egyetemen, amely strukturált és tanított teljesen független az egyetem intézményei és cégei mind a tartalom és a pénzügyek.

Ez a kevert tanulás mesterképzete moduláris felépítésű, és elsősorban angolul folytatódik. A kurzus 17 kötelező modulra és írásbeli diplomamunkára oszlik.

További információ a modulokról honlapunkon: www.goethe-dental-school.de/mdt

Három év / 6 féléves időszak alatt 4 alkalommal utazik a Goethe Egyetemre, minden alkalommal körülbelül 7-8 napig. Minden látogatás során szemtől-szembe szemináriumokat, előadásokat, valamint gyakorlati képzést szervez a nap folyamán.

Minden hallgató képes hozzáférni az interaktív tananyaghoz egy weboldalon keresztül annak érdekében, hogy figyelemmel kísérje és támogassa a független tanulmányokat az előkészítő / feldolgozó fázisban a szemináriumokon és a tanári egységeken belül az egyetemi campuson. Ezenkívül minden esetdokumentációt fel lehet tölteni az egyetemi szerverre, hogy ezt értékelni lehessen az egyes hallgatók gyakorlati készségeinek minőségének biztosítása érdekében. Az egyedi mentorálás minden diákot támogat az út mentén a fogorvosi helyreállítási esetek és a mester tézis befejezéséhez.

Felvételi követelmények

Annak érdekében, hogy részt tudjon venni a mesterképzésben, a következőkre lesz szüksége:

  • Kiváló angol nyelvtudás B2 szinten (pl. TOEFL, min. Pontszám 87)

Egyetemi diplomások:

  • Első akadémiai fokozat (B vagy azzal egyenértékű)
  • A fogorvosok ezenkívül engedélyt adnak Önnek arra, hogy gyakorolja a fogászat gyakorlását az Ön országában
  • 3 éves szakmai tapasztalat

Szakmai képesítéssel rendelkező pályázók:

  • A "Zahntechnikermeister" vagy azzal egyenértékű külföldi végzettséggel kapcsolatos bizonyíték
  • 4 év szakmai tapasztalat

A jelentkezés után meghívunk képzett jelölteket személyes meghallgatásra. Az interjú célja, hogy jobban megértse személyiségét, szakmai tapasztalatait, elvárásait és motivációit. Továbbá, a szakképzettséggel rendelkező pályázóknak külön vizsgálatot kell elvégezniük a tanfolyam alkalmasságának megállapításához.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Frankfurt University is a lively, urban, and cosmopolitan university that provides an excellent atmosphere in which to research, study, think, and create. The university was founded in 1914 through pr ... Tovább

Frankfurt University is a lively, urban, and cosmopolitan university that provides an excellent atmosphere in which to research, study, think, and create. The university was founded in 1914 through private funding. Thus, the university owes its establishment to the link – which is characteristic for the city of Frankfurt – between dynamic research, the legacy of the Enlightenment, and the conscious commitment of the citizens of Frankfurt to the fundamentals of international trade and industry. Kevesebb