Mester a fogászatban (MDDr)

Általános információk

Program leírás

A Fogászat 5 éves programja az MDDr mesterképzéshez vezet. - "Medicinae Dentium Doctor" = fogorvos-orvos.

A felvételi eljárásról szóló Kódex 3. cikke (1) bekezdésének második mondata értelmében a Károlyi Egyetem tanulmányi pályázói számára ez egy szakirányú tanulmányi program.


Az ellenőrzési és értékelési kritériumok leírása

A hallgatók angol nyelvű írásbeli felvételi vizsga alapján kerülnek elfogadásra az alábbi tantárgyakból: főiskolai biológia, kémia és fizika, valamint interjú, mindkettő angol nyelven. A sikeres pályázóknak legalább 244 pontot kell elérniük a 330-ból. Mindkét rész ugyanazon a napon történik, így azonnal tudnia kell, ha elérte a szükséges számú pontot a felvételhez. A vizsgát a kar vizsgáztatói felügyelik. A 2019/20-as tanévbe beiratkozott hallgatók maximális száma 20 fogászati fogorvos. A számológépek és az időszakos táblázatok nem megengedettek.


A felvétel feltételei

A mesterképzésre való belépést a befejezett középiskolai végzettség igazolja. A poszt-posztgraduális tanulmányokhoz (mesterképzés) való felvételt szintén a befejezett oktatás szabályozza bármilyen típusú tanulmányi programban.

Ellenőrzési módszer:


Ajánlott irodalom, minta kérdések

A mintakérdések megtalálhatók ezen a honlapon: http://en.lf1.cuni.cz/sample-questions


Előkészítő kurzus

Az első orvostudományi kar önmagában nem nyújt előkészítő tanfolyamot, de lehetséges, hogy részt vegyen egy előkészítő tanfolyamon:

  • Károly Egyetem Nyelv- és Előkészítő Tanulmányainak Intézete;
  • Prágai apátsági főiskola;
  • képviselőink Németországban, Izraelben és az Egyesült Királyságban;
  • előkészítő tanfolyam az Egyesült Államokban - http://www.medicaldoctor-studies.com/


Diplomás profil

A fogorvosi mesterképzésben résztvevő diplomások fogorvosként való munkavégzésre jogosultak a 95/2004 Coll. és ezért gyakorlatilag és elméletileg felkészültek a fogászat területén végzett önálló munkára, valamint az általános fogorvosi szakirányú szakképesítések megszerzésére irányuló képzésre. Felkészültek a klinikai stomatológia, az ortodontika és a maxillofacialis sebészet területén is. Ezen túlmenően a diplomások képesítéssel rendelkeznek a Kar fogászati klinikáiban, esetleg posztgraduális tanulmányok keretében.


Karrier prospektus

A fogászat 5 éves tanulmányának befejezése után a diplomások gyakorlatilag és elméletileg készülnek a fogászat területén végzett önálló munkára, valamint a fogászat és / vagy ortodontika szakirányú szakképesítés megszerzésére irányuló képzés megkezdésére. A diplomások felkészülnek a Kar fogászati klinikáira, esetleg posztgraduális tanulmányok keretében.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Charles University in Prague, First Faculty of Medicine: Academic Research is all about to change

Charles University in Prague, First Faculty of Medicine: Academic Research is all about to change Kevesebb