Mester Program Közegészségügyi Tudományok

Általános információk

Program leírás

A közegészségügyi tudományok elősegítik a bizonyítékokon alapuló gyakorlatokat az egészségügy és az életminőség, a betegségek megelőzése és az egészségügyi rendszerek javítása terén. A mesterképzés a közegészségügyi tudományok multidiszciplináris megközelítést és globális perspektíva. A program két szakirányt kínál; Közegészségügyi epidemiológia és egészségmegőrzés és megelőzés.

Program bemutatása

A program lehetőséget kínál arra, hogy tudományos megközelítést és a közegészségügyi tudományok jó elméleti megértését fejlessze, valamint a közegészségügyi epidemiológia vagy az egészségfejlesztés és megelőzés területén választott szakirányra.

Mindkét szakasz fejlett kutatásokat nyújt az epidemiológiában, a biostatisztikában, valamint a beavatkozások eredményességének értékelését. A közös tanfolyamok közé tartoznak a közegészségügyi tudományok koncepciói és elméletei, a kvalitatív megközelítések és a projektmenedzsment is. A közegészségügyi járványügyi szakasz további hangsúlyt helyez az alkalmazott járványtani kutatásokra annak érdekében, hogy fejlesszék a különféle közegészségügyi kérdések leírására, elemzésére és reflektálására, valamint az epidemiológiai vizsgálatok kritikai áttekintésére vonatkozó készségeket. Az egészségfejlesztés és a megelőzés területén a hangsúlyt az egészségfejlesztési és megelőző tevékenységek módszereinek alkalmazására kell összpontosítani az egészségügyi beavatkozások tervezésével, fejlesztésével, végrehajtásával és értékelésével kapcsolatos készségek fejlesztése mind az egyéni, mind a strukturális szinten.

További információ a program felépítéséről a program tantárgyában .

Karrierlehetőségek

A diplomások jól felkészültek több pozícióra a magán- és az állami szektorban, különösen a környezeti és egészségügyi kérdésekért felelős hatóságokkal mind Svédországban, mind külföldön. A program szilárd alapot nyújt azoknak a diplomásoknak, akik továbbra is doktori (PhD) tanulmányokat kívánnak folytatni.

Több információ

A jelentkezésről, a konkrét belépési követelményekről és a kiválasztásról a Karolinska Institutet webhelyén, a közegészségügyi tudományok Master Programjában tájékozódhat.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Karolinska Institutet is a one-faculty university dedicated solely to the medical and health sciences, with a reputation for top quality research and innovation. Karolinska Institutet is consistently ... Tovább

Karolinska Institutet is a one-faculty university dedicated solely to the medical and health sciences, with a reputation for top quality research and innovation. Karolinska Institutet is consistently ranked in the top 50 universities globally and the top 10 medical universities in Europe. Kevesebb