Mester A fejlett katalizátor és molekuláris modellezés (MACMoM)

Általános információk

Program leírás

Az IQCC fejlett katalizátor és molekuláris modellezés mesterét (MACMoM) kínálja azzal a kötelezettségvállalással, hogy a számítástechnikai kémiában és a katalizátorban végzett legújabb kutatásokat átadja a jövő szakembereinek.

A leendő hallgatók elsősorban a kémiai diplomások, de a mesterképzésben részt vehetnek a biotechnológia, a vegyipar és az anyagtudományi diplomások is, akik kutatási, innovációs és fejlesztési karriert kívánnak folytatni mind az iparban, mind az egyetemen, a doktori tanulmányok.

A tanfolyam a hallgatók számára biztosítja az átmeneti fémek által katalizált folyamatok alapján új termékek szintézisének megtervezéséhez szükséges készségeket, a leginnovatívabb szintetikus útvonalakat integrálva, és a hallgatókat fenntarthatóbb, hatékonyabb és gazdaságosabb katalitikus módszertan felé irányítva. Ez a Mester lehetőséget nyújt a hallgatóknak arra is, hogy törekedjenek a tantárgy elméleti vagy számítástechnikai megközelítésére.

laboratory, analysis, chemistryjarmoluk / Pixabay

A tanfolyam szerkezete

A MACMoM kettős képzéssel strukturálja a tantervet: a fenntartható kémiai szintézis folyamatának kifejlesztésére irányuló katalízis alkalmazását, valamint a számítási kémiát különösen alkalmazza ezen folyamatok megértésére és fejlesztésére.

Ez egy nemzetközileg irányított kurzus, amely 60 ETCS kreditből áll (teljes tanév októbertől júniusig), amelyet teljes egészében angol nyelven tanítanak. A tantárgy egy moduláris tanítási és értékelési rendszer köré épül, modulokkal, amelyek mind a katalízis elmélete, mind alkalmazásai körét lefedik. A tanfolyam három szakaszra van felosztva, amelyek mindegyike nagyjából egy kvadrimetrt takar.

Az első időszakot (októbertől decemberig) a kurzus alapvető moduljainak nagy része szenteli. A második szakasz (január-február) egy magból és az opcionális modulokból áll (legfeljebb 12 ECTS). Az utolsó időszakot (március-június) ezután alapvetően a mester kutatási projektjére költik. Ez utóbbi elvégezhető a) az IQCC laboratóriumában, a Girona Egyetem Tudományos és Technológiai Parkjában, b) a vegyipar vagy gyógyszeriparral együttműködve, főleg a Girona / Barcelona régióban, vagy c) egy másik Európai Egyetem / kutatóközpont.

A tudományos kommunikáció és a technológiaátadás speciális modulja a tanév nagy részében lefut.

A modul kiértékelése és képesítése minden tanévben kisebb változásoktól szenvedhet. Minden tanév és az anyag részletei az UdG intraneten keresztül érhetők el (csak a hallgatók számára)

Első negyedév

 • A katalízis alapjai (6 ECTS)
 • A számítási kémia alapjai (6 ECTS)
 • Integrált elméleti-kísérleti laboratóriumok: szerkezeti és spektroszkópos jellemzés (6 ECTS)
 • A modern organikus szintézis kihívásai (6 ECTS)

Második negyedév

 • Integrált elméleti-kísérleti laboratóriumok: reakciómechanizmusok (6 ECTS)
 • Tudományos kommunikáció és technológiaátadás (6 ECTS)

Plusz 12 ECTS közül választhat:

 • Fenntartható katalízis (4 ECTS)
 • Katalízis az energiatermeléshez (4 ECTS)
 • Bioaktív molekulák tervezése és szimulálása (4 ECTS)
 • Új eszközök a kémiai kötés elemzéséhez (4 ECTS)
 • Külső gyakorlatok az iparban (12 ECTS)

Harmadik negyedév

 • Diplomamunka (12 ECTS)

A mester kutatási projektjét a Számítástechnikai Kémia és Katalízis Intézet kutatói által javasolt lehetőségek listájából választják ki, általában egy jelenlegi kutatási érdeklődésre számot tartó területen. Alternatív megoldásként a kutatási projektet egyik partnercégünk vagy az európai egyetemek K + F laboratóriumain is végrehajthatjuk.

Az online tananyagok az Egyetem Intranet Moodle rendszerén keresztül érhetők el (csak UdG felhasználók).

Diplomamunka - tudományos

A hallgatók diplomamunkájukat akadémiai személyzetünk vagy más Számvevőszéki Kémia és Katalízis Intézet és / vagy a Universitat de Girona Kémia Tanszékének kutatói mentorálásával végezhetjük el. A diplomamunka-projektek a kutatási központok más egyetemein is megvalósíthatók, megfelelő megállapodás útján. Az EU-n belül ezt a lehetőséget részben az Erasmus + támogatásával lehet finanszírozni a szakmai gyakorlat számára.

A beiratkozott hallgatókat arra ösztönzik, hogy közvetlenül lépjenek kapcsolatba a kutatócsoportokkal, hogy felállítsák diplomamunka-oktatójukat és projektjukat. A projektek hivatalos kinevezése a hallgatók számára a BSc / MSc tézisek platformjának és az UdG Facultat de Ciencies szakmai gyakorlatainak platformjának megfelelő időben történik.

A hallgatók várhatóan március közepétől egészen a teljes munkaidőben foglalkoznak diplomamunkájukkal, legkésőbb július közepe vagy szeptember közepe körül a közvélemény védelmével.

Szakmai gyakorlat cégeknél

A vállalati szakmai gyakorlat a Master opcionális modulja (B7 modul, 12 ECTS). Az osztályokon belüli oktatás szeptember végén kezdődik és a következő év februárjában fejeződik be. Ezen a ponton a hallgatók teljes munkaidőben gyakorolhatnak egy vállalkozást 4-5 hónapig, összesen 750 óráig. A szokásos jövedelem 400 euró / nap.

Ebben az esetben a diplomamunka összekapcsolódik a vállalatban végzett munkával. A társaság felelős személyének és az IQCC tagjának a közreműködése lesz (tehát részben az IQCC kutatólaboratóriumaiban is végrehajtható)

Néhány partneri gyakorlati ajánlatot felteszünk erre a weboldalra (a Twitteren vagy a Facebookon is tájékozódhat a frissítésekről). A regisztráció után és a mesterképzés megkezdése után a hivatalos ajánlatokat a Facultat de Ciencies által kifejlesztett belső online rendszerrel teszik közzé B Sc és M Sc értekezés és gyakorlat számára. Az érdeklődő hallgatók kötelesek

 1. Vegye fel a kapcsolatot a mester koordinátorával. Több ajánlat lesz, mint a weboldalunkon.
 2. Folytassa a regisztrációt a mesterrel, és válassza a „Gyakornok a társaságban” opcionális modulként

A vállalatok kiválasztják a beérkezett pályázatokat. A kiválasztott jelölteket megfelelő módon tájékoztatják, majd fel kell lépniük a mester koordinátorával, hogy megerősítsék elfogadásukat.

Az utolsó lépés az egyetem, a társaság és a hallgató közötti együttműködési megállapodás formalizálása, amely meghatározza a szakmai gyakorlat feltételeit, például meghosszabbítást, díjazást stb. Ezt a Facultat de Ciencies megfelelő adminisztrációs szolgálata hajtja végre.

Hogyan kell alkalmazni

Belépés és belépés

A jelentkezőknek rendelkezniük kell a nemzeti oklevéllel, amely a kiválasztott mesterképzési kurzussal összeegyeztethető területen biztosítja a Bachelor fokozatot, vagy azzal egyenértékű címet.

A hivatalos B.Sc. diplomát közvetlen hozzáféréssel a mester kémia. Kapcsolódó B.Sc. hallgatók A gyógyszerész, a biokémia, a biotechnológia, a vegyipar és az anyagtudomány szintje szintén hozzáférhet a mesterhez, feltéve, hogy bizonyított ismeretekkel rendelkezik a szerves kémia, a kémiai kinetika és a termodinamika területén.

A közös európai referenciakeret B2 szintjével egyenértékű angol nyelvtudásra van szükség. A katalán egyetemeken a B.Sc elvégzése után elért B2.1 szint szintén elfogadott.

Szükség esetén a Felvételi Bizottság megbeszéléseket szervezhet azokkal a jelöltekkel, akik nem rendelkeznek a kívánt címen, annak felmérése érdekében, hogy a hallgató képes-e követni a kurzus tartalmát.

Az alkalmazás több lépést foglal magában.

Előzetes regisztráció

A hallgatók számára, akik érdeklődnek a mesterre való jelentkezés iránt, arra biztatjuk Önt, hogy előbb vegye fel a kapcsolatot a fő koordinátorral vagy a koordinációs csoport bármelyik személyével, hogy naprakész információkat kapjanak.

Az online előzetes regisztrációt be kell fejezni a Girona Egyetem honlapján. Az előzetes regisztráció általában februárban kezdődik, akár a mesterképzés kezdete előtt is, októberben.

A hallgatókat arra ösztönzik, hogy a lehető leghamarabb kezdjenek meg az előzetes regisztrációval, még a BSc fokozat befejezése előtt is. A jelentkezési űrlaphoz mindig hozzáférhet, és frissítik a szükséges fájlokat. Az előzetes regisztrációt azonban a felvételi bizottság csak az összes szükséges dokumentum feltöltése után (tehát a BSc fokozat befejezése után) és kb. 30 € került kiadásra.

Nemzetközi B. Sc. hallgatók, a következő dokumentációra lesz szükség a Mesterhez történő előzetes regisztrációhoz:

 • Útlevél vagy nemzeti személyi igazolvány vagy dokumentum.
 • Egyetemi képesítés - diploma vagy diploma -, amely lehetővé teszi a Mester elérését.
 • Akadémiai bizonyítvány, amely felsorolja a tantárgyakat / modulokat, az odaítélt osztályokat és az órák / kredit számát Ezenkívül információkat kell tartalmaznia az alkalmazott osztályozási rendszerről.
 • B.Sc. hivatalos fordítása pontozza a Spanyolországban alkalmazott 0-10 rendszert, a Spanyol Oktatási Minisztérium ezen online alkalmazásának felhasználásával.
 • Olyan dokumentum, amely igazolja, hogy végzettsége lehetővé teszi a Master fokozat megszerzését abban az országban, amelyben odaítélték. Még ha ez sem feltétlenül szükséges minden esetben, javasoljuk, hogy szerezzen be egy ilyen dokumentumot.
 • Önéletrajz.
 • Rövid motivációs levél.

Bizonyos esetekben a dokumentumokat le kell fordítani angolra / spanyolra / katalánra, és megfelelő módon legalizálhatók is.

Bejegyzés

Az előzetes regisztráció teljes befejezése után a hallgatót e-mailben értesítjük a felvételi döntésről.

A belépő hallgatóknak a regisztráció határideje előtt regisztrálniuk kell. A regisztráció különböző időszakai vannak, a szokásos időszak július közepétől augusztus végéig tart. Szeptember második felében van egy újabb regisztrációs időszak, közvetlenül az előadások kezdete előtt. A regisztráció online elvégezhető, de a hallgatóknak el kell hozniuk azokat az eredeti dokumentumokat, amelyeket előzetes regisztrációhoz kértek Gironában.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

La Universidad de Girona es una institución pública que se integra en el sistema de universidades públicas catalanas, sobresale en la docencia y en la investigación y participa en el progreso y el des ... Tovább

La Universidad de Girona es una institución pública que se integra en el sistema de universidades públicas catalanas, sobresale en la docencia y en la investigación y participa en el progreso y el desarrollo de la sociedad mediante la creación, transmisión, difusión y crítica de la ciencia, la técnica, las humanidades, las ciencias sociales y de la salud y las artes. Es motor económico y cultural de su entorno, y expresa la vocación de universalidad y de apertura a todas las tradiciones, avances y culturas del mundo. Kevesebb