MedTec Iskola

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Egy 6 éves orvostan és sebészet oklevelet, amelyet angolul tartanak, a Humanitas University vezette, a Politecnico di Milano-val együttműködve.

Precíziós orvoslás, nagy adatok, AI, nanotechnológiák, sebészeti robotok, 3D nyomtatás és bioprotezálás: ez a fokozat lehetővé teszi az orvos számára, hogy orvosa kezelje a betegeket az orvostudomány és a kapcsolódó ágazatok technológiai fejlesztéseinek kezelése révén, ideértve a betegségek megelőzését és kezelését, a betegeket rehabilitáció és innovatív diagnosztikai és terápiás megoldások fejlesztése.

A szak célja olyan szakemberek kiképzése, akik képesek lesznek alkalmazni az orvosi és technológiai know-how-t innovatív és minőségi orvostudomány biztosításának eszközeként. A növekvő bonyolultság globális összefüggésében a technológiai innováció lehetővé teszi az életminőség fenntartható javítását, innovatív ellátást és az orvos-beteg kapcsolat humanizálását.

A gyógyászat és a sebészet hatéves, angol nyelvű Humanitas University programját a Humanitas University szervezi a Politecnico di Milano-val együttműködésben. A program nagy hangsúlyt fektet az orvos orvosi készségeinek fejlesztésére az orvosbiológiai mérnöki tudomány szempontjából releváns alapvető kompetenciák és megközelítések integrálása és megszerzése révén.

Az integrált hatéves képzési program lehetővé teszi további ECTS megszerzését, valamint a Politecnico di Milano orvosbiológiai mérnöki diplomáját az orvostudományi MD mellett.

A szak a következőket nyújtja:

 1. biomedikus mérnöki megközelítés az alaptudományi tudományágakhoz (pl. kémia, fizika, statisztika, informatika).
 2. kompetenciák megszerzése a precíziós orvoslás és a regeneráló orvoslás területén .
 3. kompetenciák a technológia és az információelemzésnek az orvostudományban történő alkalmazásával kapcsolatos összetett kérdések kezelésére a preklinikai és klinikai oktatásnak az alapvető mérnöki tantárgyakba történő integrálása révén (például matematikai elemzés, számítástechnika, villamosmérnöki munka, mechanika stb.).
 4. multidiszciplináris megközelítés az alapvető orvosbiológiai mérnöki módszerek és technológiák bevezetésével az orvosi képzésben a két tudományág közötti integráció elősegítése érdekében.
 5. az orvos és a beteg közötti interakció innovatív megközelítése, amely maximalizálja a technológiák és az intelligens rendszerek lehetőségeit a gép és a beteg közötti interakció optimalizálásához, valamint a terápiák testreszabásához és az ellátás folyamatosságához.

A képzés sikeres befejezése után :

 • alapos ismereteket szereztek a fejlett orvosi technológiákról és képesek lesznek személyre szabott terápiákat tervezni komplex technológiai rendszerek alkalmazásával a klinikai értékelés, diagnózis és kezelés céljából.
 • képesnek kell lennie a terápiás eredmények optimalizálására az adatelemzés és a gépi tanulási technikák lehetőségei , az új anyagok és a fejlett terápiás eszközök, például sebészeti robotok, endoproteesek, bionyomtatók és 3D nyomtatás felhasználása alapján.
 • lehetőséget kínál számos orvosi területen történő munkavégzésre, például az orvosbiológiai eszközök tervezésében, az orvosbiológiai technológiákban vagy a gyógyszeriparban.

128325_NEW.jpg

A tanfolyam a Humanitas University didaktikus megközelítésén alapul, és a Politecnico di Milano oktatási megközelítést alkalmaz, amely elősegíti az interaktív módszertanokat.

Az osztályok célja a diákok elkötelezettségének és interakciójának ösztönzése, különös tekintettel a csoportmunkára az adatgyűjtés, az adatkezelés és az oktatókkal folytatott megbeszélések révén, mint az átalakított osztálytermi megközelítés esetén.

A kurzus

Humanitas University és a Politecnico di Milano oktatási megközelítést alkalmaz, amely elősegíti az interaktív módszertanokat; Ezek magukban foglalják a kutatás-alapú tanulást, a probléma-alapú tanulást, a problémamegoldást, az esettanulmányokat és a készségalapú portfóliókat, hogy garantálják az oktatási tevékenységek során megszerzett elméleti koncepciók és a gyakorlati képzések szilárd integrációját, valamint a kritikus gondolkodás előmozdítását.

Szervezet és értékelés

1-3 Tartalmazza a gyakorlati tapasztalatok, a gyakorlatok, a speciális laboratóriumok és a készségek elsajátításának lehetőségeit, amelyek az orvos-beteg kapcsolatok kialakításának kulcsa.
I. szemeszter A kurzust a Politecnico di Milano-ban tartják.
II. Félév A tanfolyamot a Humanitas University tartják, hogy megkönnyítsék a hallgatók integrációját az orvostudomány és a mérnöki tudományok területei között.
4-6 év A fokozat programja magában foglalja az egyszeres és az integrált tanfolyam modulokat is, ahol a Humanitas University és a Politecnico di Milano oktatói közösen jelennek meg az osztályban, hogy biztosítsák a mérnöki készségek teljes körű integrálását a klinikai képzésbe. A társ-oktatás ugyanazt a megközelítését tovább fogják alkalmazni számos orvosi szakszerűsítés során. A klinikai elem mindig központi szerepet játszik a Humanitas kórházzal való szoros kapcsolatnak köszönhetően.
I. szemeszter

ECTS

Az orvostudományi tanulmányainak összesen 360 ECTS-vel történő befejezése után, ha a hatéves képzési program során megszerezte a további 30 ECTS-t is, akkor pályázhat a Politecnico di Milano-hoz a hároméves diploma odaítélésére. az orvosbiológia területén.

Tézis

A diploma megszerzése érdekében diplomamunkát kell írnia, amelyet a két egyetem professzora irányít. A dolgozat egy projekt kidolgozását vonja maga után, amely a megszerzett multidiszciplináris készségek alkalmazásán alapul.

Oktatási és tanulási módszerek

Humanitas University és a Politecnico di Milano oktatási megközelítést alkalmaz, amely elősegíti az interaktív módszertanokat; Ezek magukban foglalják a kutatás-alapú tanulást, a probléma-alapú tanulást, a problémamegoldást, az esettanulmányokat és a készségalapú portfóliókat, hogy garantálják az oktatási tevékenységek során megszerzett elméleti koncepciók és a gyakorlati képzések szilárd integrációját, valamint a kritikus gondolkodás előmozdítását. Az osztályok célja a diákok elkötelezettségének és interakciójának ösztönzése, különös tekintettel a csoportmunkára az adatgyűjtés, az adatkezelés és az oktatókkal folytatott megbeszélések révén, mint az átalakított osztálytermi megközelítés esetén.

Felvételi

A 6 éves orvostan és sebészet oklevelet, amelyet angolul tartanak, a Humanitas University vezette, a Politecnico di Milano-val együttműködve. A 2020-as tesztre március 20-án kerül sor mind az európai, mind a nem európai hallgatók számára.

Évente 60 hely áll rendelkezésre *: 50 hely EU hallgatók számára és 10 hely nem EU hallgatók számára.

* A rendelkezésre álló helyek száma az Oktatási, Egyetemi és Kutatási Minisztérium (MIUR) későbbi rendeletével összhangban változhat, az n. Törvény rendelkezéseinek megfelelően. 264, 1999. augusztus 2. A MIUR rendelete megerősítheti, növelheti vagy csökkentheti a rendelkezésre álló helyek számát.

Felvételi teszt

A felvételi tesztre 2020. március 20-án kerül sor, és 100 percig tart. Egy feleletválasztós tesztből áll, teljes egészében angol nyelven.

A teszt matematikai, verbális logikai, fizikai, kémiai, biológiai, műszaki-tudományos kultúrával kapcsolatos kérdéseket tartalmaz. A teszt célja a jelöltek alkalmasságának és hajlandóságának felmérése mind a mérnöki tudományok, mind az orvostudomány élettudománya számára.

128339_NEWtabellaeng.png

Felvételi követelmények

 • Középiskolai diploma vagy más, külföldön szerzett képesítés
 • Felvételi teszt

Különleges követelmények vonatkoznak az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, az IB és más oklevelekre.

Angol nyelvű ajánlások

A Humanitas Orvosi Iskolában az összes osztálytermi tevékenység angol nyelven zajlik. A végzettségének teljes megértéséhez és előnyeinek teljes kihasználásához szükség van minden szintű angol nyelv jó szintjére. Ezért erősen ajánlott, hogy a Humanitas Orvostudományi Iskolába pályázók elsajátítsák az angol nyelv megfelelő szintjét: a közös európai referenciakeret (CEFR) B2.

Olasz nyelvi ajánlások

Az egyetem ingyenes olasz tanfolyamokat biztosít a tanév során a nemzetközi hallgatók támogatására.

A harmadik év elejére, amikor megkezdődnek a klinikai tevékenységek, a hallgatók várhatóan elérték a jó olasz szintet, hogy képesek legyenek interakcióba lépni a betegekkel.

Tandíj

A MEDTEC Iskola díjai a családi jövedelemtől függően változhatnak. Az érdemi alapú ösztöndíjak évente kaphatók európai és nem európai hallgatók számára.

Az európai hallgatók számára a Humanitas University a tandíjat a hallgató családjának gazdasági helyzete alapján számítják ki. Négy különféle jövedelemkategória létezik, amelyeket a hallgató családjának gazdasági helyzete alapján számítanak ki az ISEP-index alapján.

A tandíj összegét az egyetem évente határozza meg.

Kategória ISEP-index (ezer euróban) Díjak (euróban)
1. kategória Kevesebb mint 30 10,156
2. kategória 30 és 55 között 13,156
3. kategória 55 és 80 között 17,156
4. kategória Több mint 80 20,156

A feltüntetett díjak évente vannak, és fedezik a tanfolyam költségeit. Nem tartalmazzák a szállást, étkezést, könyveket és egyéb szolgáltatásokat.

A különféle években természetesen az azonos jövedelemkategórián belüli díj nem változik olyan mértékben, hogy jelentősen befolyásolja a hallgató gazdasági helyzetét.

ösztöndíjak

 • A Humanitas University Ösztöndíjak rendelete
 • A Paola Einaudi ösztöndíjról szóló rendelet
 • A Rotomail ösztöndíjról szóló rendelet

EU-n kívüli diákok

A feltüntetett díjak évente vannak, és fedezik a tanfolyam költségeit. Nem tartalmazzák a szállást, étkezést, könyveket és egyéb szolgáltatásokat.

2020-21 tanév Unión kívüli hallgatók (euróban)
Tandíj 20.000

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Humanitas University is an international University dedicated to the Life Sciences in Milan. Education and training fully integrated with Humanitas Hospital and Scientific Research.

Humanitas University is an international University dedicated to the Life Sciences in Milan. Education and training fully integrated with Humanitas Hospital and Scientific Research. Kevesebb