Master of Science in Health Sciences - specializáció a közegészségügyi epidemiológiában

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Áttekintés

Az Egészségtudományi Mesterképzés célja, hogy a hallgatóknak alapos ismereteket szerezzenek a klinikai vagy közegészségügyi kutatás módszereiről. A specializációk közé tartozik a klinikai epidemiológia, az epidemiológia, a biostatisztika, a közegészségügyi epidemiológia, az orvosi pszichológia, a genetikai és molekuláris epidemiológia, valamint a farmakológiai epidemiológia. A befejezés után a jelölteknek megvan a tudásuk, megértésük és készségük a korszerű tanulmányok készítésére, kiváló tanulmányi protokollok készítésére, a kutatás elvégzésére, az adatok elemzésére modern statisztikai módszerekkel, megalapozott következtetések levonására, igazolt következtetésekre és írjon kiemelkedő kutatási munkákat. A szakosodás választásától függően a jelölt például a megfigyelő populációs vizsgálatokra, a randomizált, ellenőrzött klinikai vizsgálatokra, a közegészségügyi beavatkozásokra, a nyilvántartási adatokra vagy a modellezési tanulmányokra összpontosít.

Ez a program NVAO akkreditált. További információért látogasson el a Holland-Flamand Akkreditációs Szervezetre (NVAO) a www.nvao.net címen.

célok

A hallgatók a következő kompetenciákat szerezhetik meg:

 • Képesség klinikai vagy közegészségügyi probléma megfogalmazására és tudományos kérdéské alakítására.
 • Képesség egy problémára vonatkozó irodalom kiterjedt tanulmányozására.
 • Képesség tudományos kérdés kutatási protokollba történő lefordítására.
 • Kvantitatív készségek elsajátítása.
 • Képesség okozati következtetések levonására.
 • Képesség a közzétett kutatások kritikai értékelésére.
 • Képesség a kutatás elvégzésére, adatok gyűjtésére és elemzésére, valamint következtetések levonására.
 • Képesség, hogy mesterképzést írjon, beleértve a vizsgálat célját (céljait), összefoglalja a kutatási projekt irodalmát, anyagát, módszereit, eredményeit, megbeszélését és következtetéseit, és bemutassa ezeket a megállapításokat tudományos találkozókon. Ösztönözzük a kutatási eredmények közzétételét egy nemzetközi szakértői folyóiratban.

Karrierlehetőségek

A diploma előkészíti Önt a nemzetközi orvostudományi kutatásban vagy a klinikai orvoslás, a közegészségügy, a gyógyszerészeti kutatások vagy az egészségügyi politika vezetői vagy tanácsadói pozícióira.

Ön jogosult?

Az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

 • Önnek megfelelő mesterképzése van a klinikai orvostudományban vagy a közegészségügyben (orvos, egészségügyi tudományok, táplálkozás, biológia, gyógyszertár, környezeti tudományok, társadalomtudományok, közgazdaságtan, pszichológia stb.) Kapcsolatos tudományágból.
 • Van néhány releváns kutatási tapasztalata, és Ön már néhány tudományos publikációt készített.
 • Jó munkája van az angol nyelvnek, mind a szóbeli, mind az írott nyelven.

Specializáció Közegészségügyi epidemiológia

Programigazgató

Alex Burdorf professzor, Ir. Ph.D.

Leírás

A közegészségügyi epidemiológia a betegségek megelőzésének, az élet meghosszabbításának és az egészségnek a társadalom szervezett erőfeszítésein keresztül történő előmozdítása.

Míg az orvosok és a háziorvosok gondoskodnak az egyénekről, a közegészségügyi beavatkozások egész népességre irányulnak. Számos javulás következett be a sikeres közegészségügyi kezdeményezésekből: vakcinázás és a fertőző betegségek egyéb ellenőrzésének formái, biztonságosabb munkakörnyezet, megelőző anya és gyermekgondozás, biztonságosabb és egészségesebb élelmiszerek, családi tervezés, jobb közlekedésbiztonság és dohányzás elleni védelem. A hatékony egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés elérése vagy megőrzése a társadalomban jelentős szükség van a közegészségügyi szakértelemre.

A közegészségügyi epidemiológiai program célja, hogy a közegészségügyi szakembereket felkészítse a különböző tudományok ismereteire és képességeire a közegészségügyi problémák meghatározása, értékelése és megoldása érdekében. A résztvevők felkészülnek a kutatásra és a személyzet és a végrehajtó szintek pozícióira. A programban szereplő témák az egészségfejlesztés és az egészségügyi beavatkozás, a nemzetközi egészségügy, az egészségügyi politika és a menedzsment, valamint a munkahelyi és környezeti egészség.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – cli ... Tovább

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – clinical medicine, drug research, public health or health-policy development – our graduates all serve one overarching interest: people’s health. Kevesebb
Rotterdam , Amszterdam + 1 Több Kevesebb