Master Music Therapy

Általános információk

Program leírás

Autonóm - Egyedi - Kutatás-vezette

Ezzel a mesterképzési programkal válaszolunk a terapeuta iránti növekvő keresletre, akik saját felelősségükre jogosultak a zeneterápia gyakorlására. A zenei terápiás készségek továbbfejlesztése mellett a kutatás-orientált gyakorlat mélyebb vizsgálatára összpontosítunk. A cél az, hogy olyan akadémikusokat oktassanak, akik cselekvőképességgel és kutatással foglalkoznak, akik a zenei terapeuta hivatalos, nyilvános listáján való belépés után felelősek az osztrák zeneterápia törvényének 10. és 12. §-a szerinti MuthG, BGBl. I Nr. 93/2008 idgF ) jogosultak.


célcsoport

A program célja azoknak, akik az osztrák zeneterápiai törvény értelmében zenei terapeutákként önálló vállalkozó zenészekként kívánnak dolgozni. A zenei terápia felsőfokú végzettségű vagy diplomamunka programjai, amelyek magasabb tudományos végzettséggel kapcsolatosak, és szeretnének dolgozni a zenei terápia meglévő és újonnan megjelenő területein, szintén elvégezhetik ezt a mesterképzést.


karrier

A tudományosan képzett zenei terapeuták különös jelentőséggel bírnak a professzionális terület tudományos tudományok felépítéséhez. Miután belépett a zenei terapeuták listájába, megnyílik a saját gyakorlata és orvosi, pszichológiai vagy pszichoterápiás feladata is, különösen a következő területeken: neurológia és neuro-rehabilitáció, geriátria, pszichoszomatika, pszichiátria, palliatív orvoslás, intenzív ellátás és fogyatékosság és a fejlődési késedelem. Ezen kívül, ez a mester program lehetővé teszi további doktori tanulmányokat.


Részletek a tanulmányról

Az IMC FH Krems mesterképzene programja egyedülálló Ausztriában, mert a Bolognai kritériumok alapján jött létre. Egyrészt a tananyag a klinikai területeken folytatott kutatási kompetenciák kommunikációjára összpontosít, másrészt a terápiás kompetenciák elmélyítésére és a más egészségügyi szakemberekkel való együttműködésre.


Főbb

Tovább fejleszti a zene-terápiás készségeket, és részt vesz a kutatás-irányított gyakorlatban. Egy másik kiemelkedés a gyakorlati terápiás és önreflexiós kompetenciák kombinációja az igényalapú tudományos kutatással. Ezt egy olyan kutatási projekt megvalósításával hajtják végre, amely a klinikailag releváns zeneterápiás kérdésekkel foglalkozik.


Egy pillantással
  • Időtartam: 2 év / 4 félév
  • Formátum: Szakmunka
  • Előadás Nyelv: német
  • Diploma: Okleveles Egészségügyi Tanulmányok (MSc)
  • A tanulmány kezdete: szeptemberben kétévente
  • Tandíj: 363,36 EUR félévenként az EU / EGT állampolgárok számára


További részletekért

  • Követelményeket,
  • Felvételi eljárás,
  • A dátumok és határidők, valamint
  • Online jelentkezés

hivatkozunk honlapunkra: www.fh-krems.ac.at .

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

IMC University of Applied Sciences Krems (IMC Krems) is widely regarded as one of Austria’s most reputated and international university of applied sciences. The university offers innovative and globa ... Tovább

IMC University of Applied Sciences Krems (IMC Krems) is widely regarded as one of Austria’s most reputated and international university of applied sciences. The university offers innovative and globally accredited Bachelor and Master degree programmes in business, digitalisation and engineering, health sciences and life sciences. The Universum Talent Research survey underlines the high level of satisfaction among Austrian and international students at IMC Krems: the university regularly secures top spot in the student satisfaction category. Kevesebb