MSc a Hematology and Transfusion Science-ben

Általános információk

Program leírás

Áttekintés

A vér tudományának elsajátítása - annak jellemzőinek és rendellenességeinek feltárása, valamint a vérátömlesztés megértése - messze túlmutat a laboratóriumon.

Ez egy tanfolyam, amelynek célja, hogy fejlessze a fejlett elméleti megértést, valamint a gyakorlati technikákat, amelyekre szükség lesz, hogy ezeket az elméleteket kutatási vagy klinikai kontextusban alkalmazzák. Először az orvosbiológiai témák átfogó megértésének fejlesztésével, az analitikai technikák és az emberi rendellenességek megismerésével fogod kezdeni. Ezután megvizsgál egy sor speciális egységet - átfogó képet nyújt a vérsejtektől és a vérbetegségektől a vércsoportokig, a transzfúziós módszerekig és a vér immunológiai aspektusáig. Innentől kezdve készen kell állnia arra, hogy független mesterek kutatási projektjével foglalkozzon az ön lenyűgöző kérdéseivel.

Függetlenül attól, hogy teljes munkaidőben tanulmányozza egy évet, vagy részmunkaidőben legfeljebb három -, ez az orvosbiológiai tudományos intézet által akkreditált kurzus ajtót nyithat a jövőre nézve. A kórházi laboratóriumban folytatott karrierjétől vagy egy kutatóintézetben végzett munkától, a tanulmányainak folytatásától vagy az oktatás, a menedzsment vagy a számodra nyitva álló bármely más út felé való feljutástól kezdve készen kell állnia a hatással teli karrierre.

Ezt a diplomát az Institute of Biomedical Science akkreditálja.

Legfeljebb 10.000 GBP összegű, nem vagyoni szempontból ellenőrzött kölcsönök állnak rendelkezésre a posztgraduális hallgatók számára.

Hossz

 • 1 év: teljes munkaidőben
 • 2-3 év: részmunkaidőben

Tulajdonságok és előnyök

 • Kiváló színvonal - A tanfolyam és a tanterv minőségének tükrében a kurzust a Biomedicinológiai Tudományi Intézet akkreditálja.
 • Elismert szakértelem - A Bioscience Kutatóközpontunk az egészségkutatás kiválóságának egyik legnagyobb koncentrációját képviseli az Egyesült Királyságban, és elismert hírnévvel rendelkezik az emberi motorrendszer tulajdonságainak, korlátozásainak és alkalmazkodóképességének kutatásában.
 • Gyakorlati kapcsolatok - A régió egész területén működő kórházakkal együttműködve együttműködésben kínálunk lehetőséget kutatási projektek szervezésére klinikai szempontból releváns területeken.
 • Vezető kutatás - Kutatásunk nemzetközileg elismert, néhány „világvezető” minősítéssel rendelkezik a 2014. évi kutatási kiválósági keretrendszerben (REF).
 • Élvonalbeli létesítmények - Széles körű felszereltséggel rendelkeznek speciális laboratóriumainkban a vér biokémiai, biomechanikai, motoros vezérlési, testgyakorlati, sejt- és molekuláris biológiai, valamint szövettenyésztési területeken.
 • Ipari kapcsolatok - Szoros kapcsolatunk van az orvosbiológiai tudományi intézettel, az NHS trösztjeivel és a Manchester és az északnyugati kórházakkal, biztosítva ezzel az orvosbiológiai tudományok tantervének naprakészségét.
 • Athena SWAN díj - A Manchester Metropolitan University elkötelezettsége a nemek közötti egyenlőség előmozdításában és előmozdításában a STEM tantárgyakban Bronz Athena SWAN díjat kapott.
 • Online tanulás - Online „Moodle” virtuális tanulási platformunk hozzáférést biztosít előadásokhoz, tananyagokhoz és értékelési információkhoz.

Karrier kilátások

Ez a program számos speciális területre kínál utat, például a kórházi tudomány, az orvos- és gyógyszeripar, vagy a közegészségügyi és transzfúziós laboratóriumok. A tantárgyak, amelyekkel foglalkozni fog, nem csak elősegítik az Ön orvosbiológiai tudományos intézetének felsőfokú szakvizsga előkészítését és az azt követő fejlett gyakorlatot, hanem alapot teremtenek a kutatói vagy oktatási pályafutáshoz vagy a doktori fokozat megszerzéséhez.

Az NHS-sel és az orvosokkal folytatott munkánk segíti nekünk naprakész és klinikai szempontból releváns folyamatot, biztosítva, hogy diplomáink rendelkezzenek olyan készségekkel és ismeretekkel, amelyek nélkülözhetetlenek a munkahelyükhöz - és amelyeket a munkaadók igényelnek.

Karrier támogatást kap, attól a pillanattól kezdve, amikor csatlakozik hozzánk, és legfeljebb három évig, miután befejezte a kurzust. Számos szolgáltatást kínálunk, mind az Élettudományi Tanszéken, mind az Egyetem Karrier Szolgálatán keresztül, külön pályafutással és foglalkoztathatósági tanácsadókkal, akikhez iránymutatásért és támogatásért fordulhat.

Szakmai akkreditáció

Az Élettudományi Tanszék egész területén biztosítjuk az egyetemi és posztgraduális oktatás maximális minőségét, valamint a diplomások számára erőteljes foglalkoztatási kilátásainkat akkreditáció, jóváhagyás és elismerés révén szakmai, szabályozó és törvényi testületek által, beleértve az orvosbiológiai tudományos intézetet, az Egészségügyi és Ápolási Szakmák Tanácsát, a Klinikai Fiziológusok Nyilvántartási Tanácsa, az Országos Egészségügyi Tudományok Iskola, az Egyesült Királyság Biológiai és Egészségoktatási Királyi Társasága. Folyamatban van az orvosbiológiai tudományok MSc újbóli akkreditálása a Biomedicinológiai Tudományos Intézetnél.

Klinikai kapcsolatok

Helyi kapcsolataink is erőnk és identitásunk fontos részét képezik. Széles körű kapcsolatot tartunk fenn az NHS trösztjeivel és a kórházakkal Manchesterben és az északnyugati régióban. Oktatási programjaink az NHS alapvető értékeire épülnek, hogy professzionális, odaadó és együttérző egészségügyi tudományos szakembereket fejlesszenek ki.

A tudományos karrier korszerűsítése

Az Élettudományi Tanszék az Egyesült Királyságban volt az első, aki megtervezte és akkreditációt kapott az Egészségügyi Tudományos Karrier modernizáló tudományos karrierjének megbízásából az Egészségügyi Tudománytudományi Gyakorlati Képző Programhoz. A program ötvözi az akadémiai tanulmányokat és a munkahelyi képzéseket, és egy olyan szakmai képesítéssel rendelkezik, amely számos területen egészségügyi gyakorlóként való gyakorláshoz szükséges.

Belépési követelmények

Szüksége lesz egy jó brit kitüntetésre - legalább 2: 2 - vagy annak megfelelő nemzetközi szintre a biológiai vagy orvosbiológiai tudományban. A jelentkezését akkor is mérlegelhetjük, ha egyenértékű szakképesítéssel vagy lényeges releváns szakmai tapasztalattal rendelkezik, vagy ha rendelkezik HNC orvosi laboratóriumi tudományos tapasztalattal, legalább 10 éves tapasztalattal.

A tengerentúli pályázóknak meg kell követelniük az IELTS-t, amelynek összkapacitása 6,5, és minden kategóriában legalább 5,5, vagy ezzel egyenértékű elfogadott angol nyelvvizsga.

Megjegyzés: A kurzusra való jelentkezéshez csak egy referenciát kell megadnia.

tanfolyam részletei

Ez a kurzus tíz fő egységre épül - amelyet egy éven belül tanulhat, ha teljes munkaidőben tanul, vagy akár három évig részmunkaidőben is eloszthatja. Nyolc egységet fedez fel, amelyek a hematológia és a transzfúzió tudományának különféle aspektusaira épülnek, az analitikai technikáktól és az orvosbiológiai tudomány legújabb fejleményeitől kezdve a hemosztázisig és a hematológiai malignitásokig

Innentől egy egységet fog felvenni, amelynek célja a kutatási módszerek fejlesztése és az etikai keret felfedezése, amelyekre szükség lesz a kurzus utolsó egységének kezelésére: egy mélyreható, független kutatási projekt.

Kutatásunk

Az egészségügyi kutatás kiválóságának egyik legnagyobb koncentrációját képviseljük az Egyesült Királyságban. Nemzetközi hírnévvel rendelkezik az emberi motorrendszer egészségének és betegségének jellemzõit, korlátait és alkalmazkodóképességét kutatóintegráció útján, amely a molekuláris biológiától az egész test emberi mozgásának tanulmányozásáig terjed.

Alap- és transzlációs kutatásokat végezünk a betegségben lévő biológiai rendszerek megértése, a betegség melléktermékeinek érzékelése és kimutatása, valamint a kortárs kihívások, ideértve az öregedést és az új technológiák fejlesztését a személyre szabott orvoslás számára.

A Bioscience Kutatóközpontunkban a tudósok úttörő szerepet töltenek be új, valós alkalmazású és globális potenciállal rendelkező ötletekkel, amelyek célja az egészség és a jólét javítása, valamint az emberek életének pozitív változtatása.

1. év

Ezt a kurzust teljes munkaidőben, 1 év alatt, részmunkaidőben pedig 2-3 év alatt lehet tanítani. Ha teljes munkaidőben tanítják, akkor az egységeket 1 éven belül veszik.

Alapegységek:

 • Rendellenesség esettanulmány
 • Analitikai technikák az orvostudományban
 • A legutóbbi előrehaladások az orvosbiológiai kutatásban
 • Klinikai hematológia
 • Transzfúzió 1
 • Kutatási módszerek és etika az orvostudományban
 • Kutatási projekt
 • Haemostasis
 • Hematológiai rosszindulatú betegségek
 • Transzfúzió 2
Értékelési súlyozások és kapcsolattartási órák

A 10 kredit 100 óra tanulmánynak felel meg, amely előadások, szemináriumok és gyakorlati ülések, valamint független tanulmányok kombinációja. A Masters képesítés általában 180 kreditből, PGDip 120 kreditből, PGCert 60 kreditből és MFA 300 kreditből áll. A tanulmányi idő pontos összetétele és a tantárgy értékelése az Ön választási lehetőségeitől és a tanulási stílustól függően változhat, de lehet:

Tanulmány

 • Teljes munkaidőben: 15% előadások, szemináriumok vagy hasonlóak; 0% elhelyezés; 85% -os független tanulmány
 • Részmunkaidő: 15% előadások, szemináriumok vagy hasonlóak; 0% elhelyezés; 85% -os független tanulmány

Értékelés

 • Teljes munkaidő: 80% kurzus; 0% praktikus; 20% -os vizsgálat
 • Részmunkaidő: 80% kurzus; 0% praktikus; 20% -os vizsgálat
További információk a tanfolyamról

A programot az Intézet az Orvostudományi Intézet akkreditálta mesterképzésként. Felhívjuk figyelmét, hogy ez a képesítés nem használható fel a HCPC regisztrációra való jogosultsághoz. Kérjük, olvassa el az IBMS webhelyen található útmutatót (www.ibms.org), ha ez a cél.

Elhelyezési lehetőségek

Noha ez a kurzus nem foglalkozik gyakorlással, minden diákot arra buzdítunk, hogy tanulmányainak során szerezzen tapasztalatot. Függetlenül attól, hogy ez egy orvosorvoshoz fűződő szerepet játszik-e a műszaki ismeretek fejlesztésében a laboratóriumi környezetben, vagy az a fajta munka, amely elősegíti a hasznos alkalmazhatósági készségek fejlesztését, például a csapatmunka vagy a vezetés, segíthetünk. A Karrier és a Foglalkoztathatóság szolgáltatás és az Egészségtudományi Tudományok Iskola munkatársai között karrierközpontú eseményeket kínálunk, valamint támogatást kínálunk a munkahelyi tapasztalatok megszervezéséhez, a lehetőségek kereséséhez, valamint az alkalmazásokon és interjúkon keresztül.

Élettudományi Tanszék

Élettudományi Tanszékünk nemzetközi hírnévvel, kiemelkedő eredményekkel rendelkezik az oktatásban és a kutatásban, valamint a legmodernebb létesítményekben.

Az osztály hírneve kiváló tudományos programok, magas hallgatói elégedettség, nemzetközileg elismert kutatás és szoros kapcsolatokkal olyan partnerekkel, mint az NHS, valamint az egyes kórházak és orvosok.

díjak

Egyesült Királyság és EU hallgatók
 • Nagy-Britannia és az EU-diákok: teljes munkaidős díja: évi 9 250 font. A tandíj megegyezik a tanfolyam minden évével, feltéve, hogy a normális időn belül befejezi (nincs ismétlődő év, vagy tanulmányi időszakban).
 • Egyesült Királyság és EU hallgatók: Részidős díj: 1542 font / évente 30 kredit. A tandíjak változatlanok maradnak a kurzus minden évében, feltéve, hogy a szokásos időkeretben teljesíti (nem kell megismételni éveket vagy a tanulmányi szünetet).
Nem EU és Csatorna-szigetek hallgatói
 • Nem uniós nemzetközi és Channel Island diákok: Teljes munkaidős díj: évi 16 500 font. A tandíj megegyezik a tanfolyam minden évével, feltéve, hogy a normális időn belül befejezi (nincs ismétlődő év, vagy tanulmányi időszakban).
 • Nem EU-s nemzetközi és a Csatorna-sziget hallgatói: Részidős díj: 2750 font / évente 30 kredit. A tandíjak változatlanok maradnak a kurzus minden évében, feltéve, hogy a szokásos időkeretben teljesíti (nem kell megismételni éveket vagy a tanulmányi szünetet).
további információ

A Masters minősítés jellemzően 180 kredit, egy PGDip 120 kredit, egy PGCert 60 kredit és egy MFA 300 kredit. A tandíj megegyezik minden egyes tanulmányi év azonos időtartamával, feltéve, hogy a tanfolyam a normális időkereten belül befejeződik (nincs ismétlődő év vagy tanulmányi időszak).

A részidős hallgatók legfeljebb 90 kreditet vehetnek fel minden tanévben.

További költségek

Szakemberek költségei

 • £ 110

A hallgatók az első évben gyakran választanak laptopot, azonban a campusban vannak számítógépek. A tanfolyamok kinyomtatása megkövetelhető minden évben (egy év, ha FT), ideértve a disszertációt az utolsó évben. A nappali tagozatos hallgatók laboratóriumi kabátot és védőszemüveget kapnak a projekt megkezdésekor - ha elveszíti vagy megrongálja ezeket, a csere az Ön felelőssége.

Elhelyezési költségek

Nincs hozzárendelés a programhoz.

Szakmai költségek

Érdemes lehet csatlakozni az Orvostudományi Intézethez. Az a szint, amelyen belépsz, az Ön egyedi körülményeitől / hátterétől függ. Az éves költség 10 és 100 font között változhat.

Utoljára frissítve Október 2019

Az iskoláról

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 c ... Tovább

Manchester Met has a proud heritage dating back to 1824. We are also one of the largest universities in the UK with over 38,000 students. We have over 3,500 international students from more than 140 countries. We are ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old according to the Times Higher Education Young University Rankings 2019 which is a measure of our commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Kevesebb