MSc / PgD / PgC Egészségpszichológia

Általános információk

Program leírás

Tanfolyam áttekintése

Az egészségügyi pszichológia a pszichológia, a biológia és a társadalmi vagy környezeti tényezők egészségre és egészségre gyakorolt magatartására gyakorolt szerepére összpontosít. Az egészségügyi pszichológusok támogatják az egészségesebb életmódot, és megpróbálják javítani a jólétet azáltal, hogy megértik az egészséggel kapcsolatos gondolatok, érzések és viselkedésnek az egyénre gyakorolt hatását. Az egészségügyi stratégia a betegség kezelésétől az egészség megőrzéséig és a betegségek megelőzéséig vált. Ez különösen fontos a walesi kontextusban, tekintettel arra, hogy Walesben az Egyesült Királyságban (ONS 2011) alacsonyabb a saját jelentett „jó egészség”, magas kockázatos magatartással (Welsh Assembly Government, 2004).

Tanulás

Az MSc Egészségpszichológiai Program tartalmaz néhány formális előadást, de a program nagy részét interaktívan tanítják, a diákok aktívan részt vesznek minden egyes ülésszakban. A csoportmunka, szemináriumok, előadások és gyakorlati workshopok segítenek a diákok bevonásában és annak biztosításában, hogy az egészségpszichológia 1. szakasza képzéséhez szükséges ismereteket és készségeket fejlesszék, és bizalmat fejlesszenek ki arra, hogy a saját és mások javára használják azt, amit tanulnak.

Az MSc Egészségügyi Pszichológia programot hetente két napon (csütörtökön és pénteken), teljes munkaidős hallgatóknak, és egy héten egynapos, részmunkaidős hallgatóknak tanítják (csütörtök, 1. év, péntek, 2. év). A tanítás nagy része a Pszichológiai Posztgraduális és Kutatóközpontban (PARC) zajlik, amely a tanulók számára a magánoktatáshoz használható számítógépeket, valamint egy szociális teret és konyhát biztosít a diákok számára. A PARC számos olyan szekrényt is tartalmaz, amelyek szoftvert és más technológiát használnak a kutatáshoz.

A program minden tananyagát a virtuális tanulási környezet, a Moodle biztosítja, a programhoz Facebook oldal és Twitter oldal (@cardiffhealthps) is rendelkezésre áll.

A foglalkoztathatóság

Az Egészségügyi Pszichológia MSc-je az első lépés (első lépés) a Chartered Psychology státusz felé a brit pszichológiai társaság (BPS) Chartership (GBC) diplomás alapjainak megszerzéséhez. Az egészségpszichológia MSc-je biztosítja a tudásbázist és a kutatási készségeket, amelyek alátámasztják a BPS-ben a Chartership felé irányuló folyamat második szakaszát (két év felügyelt gyakorlat). A második szakasz befejezése a BPS-vel szintén jogosultságot biztosít az egészségügyi és egészségügyi szakmák tanácsának (Health Psychologist, Health Psychologist). Minden gyakorló pszichológust a HCPC szabályoz. Az egészségügyi pszichológusok az egészséggel, a betegséggel és az egészségügyi ellátással kapcsolatos valamennyi területen dolgoznak. A hallgatók többsége azonban nem folytatja ezt az utat. A program végzősei számos területen dolgoztak vagy dolgoztak, beleértve az egészségfejlesztést, a kutatást, az oktatást vagy a magánszolgálati tanácsadást. Sok diplomázó folytatja a doktori fokozatot, néhányan folytatják a klinikai pszichológia képzését, és számos munkát vagy vonatot végeznek az egészséget és a jólétet elősegítő szerepekben. Az egészségpszichológia MSc-jét fel lehet használni a továbbképzéshez és a fejlesztéshez, vagy tudásukat és készségeiket, amelyek számos foglalkoztatási szerepben értékesek. A karrierlehetőségeket a program egészében széles körben vizsgálják.

Belépési követelmények

Jó kitüntetéssel (általában 2,1 vagy annál magasabb) a Pszichológiában, általában egy BPS (British Psychological Society) akkreditált egyetemi kurzusából. Azok, akik nem rendelkeznek ilyen képesítéssel, még mindig figyelembe vehetők, kérjük, forduljon a program igazgatójához további tanácsért (climber@cardiffmet.ac.uk).

Nemzetközi pályázók
A nem angol nyelvű hallgatóknak bizonyosságot kell nyújtaniuk legalább egy IELTS 6.0 szabványra vagy azzal egyenértékűre. Az angol nyelvtudás és az angol nyelvtudás részletes ismertetéséhez látogasson el a nemzetközi oldalakra.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Tovább

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Kevesebb