MSc Fenntartható Ipari Gyógyszer Biotechnológia

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

JELENTKEZZ MOST!

Innováció és fenntarthatóság

A Siena Egyetem Biotechnológiai Kémia és Gyógyszerészet Kiválósági Tanszéke vadonatúj, második ciklusú mesterfokozat a fenntartható ipari gyógyszerészeti biotechnológiában (SIPhaB).

Összpontosításunk az ipari biotechnológiai-gyógyszeripari ágazatra irányul, ahol Olaszország az export és gyártás terén az első Európában, az innovatív szerződések között pedig a világ első helyezettje.

A versenyelőny megőrzése érdekében szükség van egy paradigmatikus változásra az oktatásban, ahol alapvető elemeket kell beépíteni a társadalmi-környezeti-gazdasági fenntarthatóságba, valamint az Egészség és Ipar 4.0 mély digitális átalakulásához.

A SIPhaB egy egyedülálló, újszerű oktatási program, amely biokémiai anyagot tartalmaz a menedzsment és a fenntartható fejlődés ismereteivel együtt.

Új szakember

Arra törekszünk, hogy új, többértékű, több kompetenciával rendelkező, átfogó szakembert játsszunk a biotechnológiai-gyógyszerészeti ágazatban a felelősségvállalás terén.

A SIPhaB hallgatója ezért rendkívül multifaktorális és multidiszciplináris ismereteket szerezhet szilárd biomolekuláris tudományos alapon a leginnovatívabb és fenntarthatóbb bio-ipari forgatókönyv alapján.

A diplomás megszerzett nemzetközi menedzsment és szabályozói kompetenciával rendelkezik a fenntartható fejlődéshez kapcsolódóan.

Végül, a harmadik világgazdasági fórum által megjelölt 10 felsőbb képességgel rendelkező diplomás.

Egy új oktatási modell

A tudás és a know-how hatékony konjugálásához a SIPhaB-t a humanista és gazdasági egyetemi tanszékekkel, elsősorban ipari partnereinkkel terveztük.

A SIPhaB program széles oktatási időt biztosít a szakaszokhoz, szemináriumokhoz és webináriumokhoz az extra-akadémiai és ipari világgal együttműködve olyan kérdésekben, amelyeket egyéb egyetemi programokban egyébként fedeznek fel.

Innovatív és magával ragadó oktatási módszereket alkalmazunk, kihasználva az ipari területi laboratóriumokat, támogatva a szenvedély, az érdeklődés, a kíváncsiság, az érzelmi megértés, a csapatmunka képességét a szokásos módon az egyetemi egyetemekkel szemben.

Javasolunk egy új, integrált és rugalmas oktatási modellt.

JELENTKEZZ MOST!

Belépési követelmények

A jelentkezőknek hároméves (vagy annál magasabb) Bachelor / Baccalaureus fokozattal kell rendelkezniük.

(BA) az alábbi tanulmányi területeken:

 • Biotechnológiai
 • Biológiai tudományok
 • Mezőgazdaság és Erdészet
 • Mezőgazdasági tudományok és technológiák
 • Kémiai tudományok és technológiák
 • Gyógyszertudomány és technológiák
 • Fizikai tudományok és technológiák

A nemzetközi hallgatók felvételét az EK átirat és tanterv alapján értékeli, esetleg online interjúba építve.

Jelentkezés előtti elfogadás

A SIPhaB bizottság értékeli az egyes pályázók átiratát és tantervét.

Szelektív értékelési teszt

A sikeresen értékelt pályázók kötelező szelektív értékelésben vesznek részt.

Az értékelés után

Amint a pályázó sikeresen teljesíti a szelektív értékelést, hivatalos elfogadó levelet kap a University of Siena , amely szükség esetén szükséges a VISA alkalmazáshoz.

JELENTKEZZ MOST!

Università di Siena fotóarchívum / Shutterstock

JELENTKEZZ MOST!

Tudományos naptár

University of Siena tanszékei féléves rendszert fogadtak el.

A tanév két részre tagolódik: októbertől januárig és március és május között. Minden egyes kifejezés lejárata után ütemezésre kerül sor.

Mindazonáltal minden tanszéken van egy saját naptár, amely megtalálható a szervezeti egységek honlapján (a "Didattica" részben): http://www.unisi.it/strutture/dipartimenti

2020-2021 indikatív akadémiai naptár

Őszi félév (1. félév)

 • Előadási időszak: 2020. október 1. - 2021. Január 18
 • Vizsgálati időszak: 2021. január 21. - március 1.

Tavaszi félév (második félév)

 • Előadási időszak: 2021. március 4. - június 14
 • Vizsgálati időszak: 2021. június 17. - július 31.

JELENTKEZZ MOST!

Tandíj

A hozzájárulás összegének meghatározása

A University of Siena által felajánlott minden egyes hallgatótól, aki beiratkozott kurzusokra, mesterképzésekre vagy egyciklusos mesterképzésre, a következő elemek alapján kerül meghatározásra:

 • Kategória, amelyhez a képzés tartozik;
 • A hallgató közvetlen családjának gazdasági helyzete , ahogyan azt a beiratkozási évet közvetlenül megelőző évre vonatkozó ekvivalens gazdasági helyzetmutató (ISEE) fejezi ki ;
 • Beiratkozási év;
 • Az augusztus 10. előtti tizenkét hónapban megszerzett egyetemi kredit (ECTS-kredit).

A tanfolyam az alábbi három kategória egyikébe tartozik:

 • Humán-társadalmi tanulmányok (USA)
 • Műszaki-tudományos (TS)
 • EU szabályozott egészségügyi ellátás (EU)

Megjegyzés: Azon diákok esetében, akik nem EU-tagállamok állampolgárai, és akik nem Olaszország lakosai és azoknak a hallgatóknak, akiknek az ISEE-számítás nem alkalmazható közvetlen családjukra, a származási országtól függően alkalmazkodási együtthatót lehet alkalmazni.

A University of Siena elérhetővé teszi a tandíjak számítási oldalát: https://www.maprin.unisi.it/tasse19_20/index_eng.php

Università di Siena fotóarchívum / Shutterstock

Erős nemzetközi küldetés

A történelem nyolc évszázadában a University of Siena széles körű tanulmányokat készített a kultúra számos különféle területén.

Az évek során a University of Siena továbbfejlesztette a nemzetközivé válás stratégiáját, azzal a céllal, hogy megerősítse nemzetközi akadémiai kapcsolatait, és vonzza a hallgatókat és a kutatókat a világ különböző részeiről.

A 21. század elején ez a történelmi intézmény számos nemzetközi együttműködés révén képes volt szembenézni a tanulás, a tudás és a kutatás globalizációjával kapcsolatos kihívásokkal.

Új nemzetközi együttműködési megállapodások és projektek jönnek létre évente, növekszik az oklevelek és kurzusok száma angol nyelven, jó elhelyezést biztosítva a nemzeti és a nemzetközi rangsorban; ezek University of Siena erőteljes pontjai.

Üdvözlet Sienában

A University of Siena Európa egyik legrégebbi egyeteme, 1240-ben alapították.

Története Toszkána kulturális hagyománya mentén alakult ki a középkortól a modern időkig.

Siena Toszkána szívében található, az óvatosan dombodó dombok között. Három meredek dombon épült, ősi falakkal körülvéve egyedülálló város, ahol a hallgatók jövedelmező tanulmányi időt tölthetnek, tele lehetőségekkel személyes gazdagodáshoz.

JELENTKEZZ MOST!

Utoljára frissítve May 2020

Az iskoláról

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times.

The University of Siena is one of the oldest universities in Europe, having been founded in 1240. Its history has evolved alongside Tuscany’s cultural tradition from the Middle Ages to modern times. Kevesebb