MPH Közegészségügy

Általános információk

Program leírás

MPH Közegészségügy

64448_clinic-doctor-health-hospital.jpg

Az MPH egy nemzetközileg elismert képesítés, amely számos foglalkoztatási lehetőséget nyit meg az egész világon.

A tanfolyam felkészíti a hallgatókat a tudás és a készségek alapja, hogy karriert folytasson a közegészségügyi vagy egyéb egészségügyi vezetői szerepek.

A Queen's MPH tanterve nagyon közel áll az angol közegészségügyi kar szakmai vizsga tananyagához.

Az MPH célja, hogy bemutassa a következőket:

 • A közegészségügyi gyakorlat "tudománya": robusztus, szisztematikus és bizonyítékokon alapuló megközelítés a lakosság egészségügyi problémáinak és problémáinak meghatározására és megértésére.
 • A közegészségügyi gyakorlat "művészete" - interperszonális és szervezési készségek másokkal partnerségben; befolyásoló döntések; támogatja a politikák, programok vagy beavatkozások végrehajtását; és valós változást eredményez. Célja, hogy megtalálja az optimális megoldásokat az egészség javítására a rendelkezésre álló források között.
 • A közegészségügyre vonatkozó globális perspektíva, beleértve az alacsony és közepes jövedelmű országokban (LMIC) elmaradott területek egészségét,

MIÉRT KIRÁLYNŐ?

Az Írországi Közegészségügyi Intézettel és más kulcsfontosságú helyi érdekeltekkel együttműködve a királynő az Egyesült Királyságban az Egyesült Királyság öt UKCRC Közegészségügyi Kutatóközpontja közül az egyik, hogy ösztönözze a multidiszciplináris munkát és növelje a bonyolult lakossági szintű egészségügyi problémák kezelésére irányuló kapacitásokat.

Az egyik erősségünk a kis osztályméret (jellemzően körülbelül 20 hallgató évente), ami nagyon szoros kapcsolatot tesz lehetővé a személyzet és a diákok között. A Közegészségügyi Központban, Észak-Írországban, az Egyesült Királyságban az Egyesült Királyságban működő UKCRC Közegészségügyi Kutatóközpontok egyike lesz, és világszínvonalú kutatók tanítanak és mentorálnak majd.

Ön is ki lesz téve a közegészségügyi vezetők és a közegészségügy területén dolgozó szakemberek széles körének, akik valódi változtatásokat hajtanak végre a népesség egészségének javára. A hangsúly a közegészségügy és a felmerülő fenyegetések és kihívások globális vonatkozásaira összpontosít, és a kurzus vonzza a diákokat a világ minden tájáról.

TANFOLYAM RÉSZLETEI

A program tartalma az Egyesült Királyság Közegészségügyi Karának Diploma (A. rész) vizsgabizottságának alapja, ez az MPH két tanított félévet és egy kutatási alapú komponenst tartalmaz. Az 1. és a 2. félévben formális előadások, oktatóanyagok és csoportmunkák keverednek, a 3. szemeszter pedig a disszertációra összpontosít.

Féléves modulok

Ismertesse az alapvető fogalmakat, módszertanokat és megközelítéseket, különös tekintettel a kritikai gondolkodásra és az új tudás alkalmazására:

 • Az egészség és az egészség javításának meghatározói (Pt 1)
 • Orvosi statisztika
 • Közegészségügyi tudományok

2. féléves modulok

A három fő területen / modulon belül a közegészségügyi gyakorlatra összpontosítani:

 • Az egészség és az egészség javításának meghatározói (Pt 2)
 • Egészségügyi és szociális gondozó rendszerek
 • Egészségvédelem

Opcionális modulok:

 • Haladó közegészségügyi gyakorlat
 • Globális egészség

3. szemeszter

A hallgatóknak meg kell adni egy megfelelő, diszkrét, tudományos vagy szolgáltatás közegészségügyi disszertáció projektet, amely integrálja és alkalmazza a közegészségügyi ismereteket és készségeket. Lehetőség nyílik a helyi közegészségügyi szervezetekkel való együttműködésre, és lehetőség nyílik az LMIC-k alultáplált területein megvalósítandó projektek lebonyolítására.

ÉRTÉKELÉS

Az értékelés számos módszer, például írásbeli vizsga, írásbeli megbízások és szóbeli prezentációk alapján történik. 10-15 000 szós értekezésre van szükség.

TANULÁS ÉS TANÍTÁS

A Queen's-nél célunk, hogy magas színvonalú tanulási környezetet biztosítsunk, amely beépíti az intellektuális kíváncsiságot, az innovációt és a legjobb gyakorlatot a tanulás, a tanítás és a tanulói támogatás terén, hogy a hallgató teljes tudományos potenciáljukat elérhesse.

Ezen a tanfolyamon ezt olyan tanulási tapasztalatok széles választékával végezzük, amelyek lehetővé teszik diákjaink számára, hogy kapcsolatot tartsanak a témavezetőkkel, fejlesszék azokat az attribútumokat és perspektívákat, amelyek felkészítik őket az életre és a munkára, ami tovább növeli fejlődésüket független, egész életen át tartó tanulóként.

Az osztályok reggel és délután kombinációi a természetesen előadások, a gyakorlati tapasztalatok és az önirányított tanulmány kombinációja a foglalkoztathatóság növelése érdekében.

64449_pexels-photo-220723.jpeg

BELÉPÉSI KÖVETELMÉNYEK

A 2.1 kitüntetéssel vagy magasabb fokozattal az egyetem számára elfogadható egészséggel kapcsolatos tantárgy vagy azzal egyenértékű képesítés. Az egyenértékű szakmai képesítéssel vagy tapasztalattal kapcsolatos bizonyítékot akkor lehet mérlegelni, ha a pályázó nem felel meg az előfeltételhez szükséges akadémiai követelményeknek. A pályázóknak meg kell adni egy interjút.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK NEMZETKÖZI TANULÓKHOZ

A nemzetközi hallgatók (akik számára az angol nem az első nyelvük) képesnek kell lennie arra, hogy bizonyítsák angol nyelvtudásukat annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhassák tanulmányaikat. Az EGT-n kívüli állampolgároknak szintén be kell tartaniuk az angol vizsga- és bevándorlási (UKVI) bevándorlási követelményeket az angol nyelv számára vízumkötelezettség céljából. Az IELTS * pontszám 6,5, legalább 6,0 komponensenként vagy az Egyetem számára elfogadható megfelelő képesítéssel (* az elmúlt 2 évben) kell bizonyítania.

Ha javítani szeretné az angol nyelvtudását, mielőtt beírja ezt a programot, partnerünk az INTO Queen's University Belfast számos angol nyelvtanfolyamot kínál. Ezeket az intenzív és rugalmas kurzusokat úgy terveztük, hogy javítsák angol nyelvű képességét e programra való belépéshez.

KARRIER KILÁTÁSOK

Az MPH diplomásoknak készséggel és tudással kell rendelkezniük az egészségügyi és szociális ellátási ágazatban, az egészséggel kapcsolatos nem kormányzati szervezetekben (NGO-k) és az egyetemeken belüli oktatási és kutatási részlegeken.

A kurzus befejezése után a diplomások megfelelő helyzetben vannak az Egyesült Királyság vagy az Ír Közegészségügyi Kar szakvizsga lefolytatásához, és folytathatják a közegészségügyi pályafutást akár az Egyesült Királyságban, Írországban vagy nemzetközi szinten is, beleértve a karriereket is az LMIC egészségügyi igényeit

A tanfolyam során a diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy hálózatba kapcsoljanak a leendő munkáltatókkal.

A királynő posztgraduális hallgatók kivételes előnyöket élveznek. Az egyedülálló kezdeményezések, mint például a Degree Plus és a Researcher Plus megerősítik a foglalkoztathatóság iránti elkötelezettségünket, míg az innovatív vezetési és végrehajtási programok az üzleti szakemberekkel való sterling integráció mellett segítik a hallgatókat országos és nemzetközi szinten kulcsfontosságú vezetői pozíciók megszerzésében.

Milyen típusú munkát végeznek a hallgatók a közegészségügyi mesterek befejezése után?

Néhány diákunk tovább folytatja Ph.D. az Észak-Írországban, az Egyesült Királyság más részein és a tengerentúlon végzett egészségügyi kutatások és epidemiológia területén.

Más hallgatók mind a magán-, mind a közszférában dolgoznak. Az alábbiakban felsorolunk néhány munkát, amellyel foglalkoztak:

 • A Beam Suntory vezető szabályozó szakembere
 • Egészségügyi tanácsadó, Medair, Közel-Kelet régió
 • Posztdoktori kutató, a Queen's University Belfast
 • Műszaki végzős, a Kerry Group
 • DPhil hallgató az Oxfordi Egyetem Népegészségügyi Egészségében
 • A Save the Children International projekt koordinátora
 • Ph.D. Tanuló CPH
 • Regisztrált Dietetikus, Craigavon
 • Project Team Tag, Észak-Írország Baby Hearts Study
 • Epidemiológiai Programszakember, Pennsylvania Department of Health

DÍJAK

Számos finanszírozási és ösztöndíj lehetőségek állnak rendelkezésre azok számára, akik tanulmányozzák a Queen's tanulmányait.

Posztgraduális kölcsönök

A Gazdasági Minisztérium 5 500 GBP összegű tandíjköltséget nyújt NI / EU diák számára a posztgraduális tanulmányokhoz.

A posztgraduális hitelrendszer az Egyesült Királyságban legfeljebb 10 609 GBP összegű kormány által támogatott hallgatói hiteleket kínál minden tárgykörben tanított és kutatási mesterképzésekhez. A kritériumok, a jogosultság, a visszafizetés és a pályázati információk a brit kormány honlapján érhetők el.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ... Tovább

The Faculty of Medicine, Health & Life Sciences at Queen’s University Belfast has a reputation for excellence in education and research - a reputation which is reflected in our position in the top ten universities in the UK for Research Intensity. Kevesebb