Áttekintés

A Holland Egészségtudományi Intézet ( NIHES ) és az egyetemi tanszékek széles köre, amelyek ismert ismeretekkel rendelkeznek az Erasmus MC klinikai és transzlációs kutatásaiban, a klinikai kutatásban egy Reseasrch Master programot fejlesztettek ki.

Ez a kutatási mester arra irányul, hogy a hallgatók rendelkezzenek a betegorientált klinikai kutatáshoz szükséges készségekkel. A klinikai kutatás más képzési programjaihoz képest az Erasmus MC kutatómester nagy hangsúlyt fektet az epidemiológiai módszerekre és a statisztikai elemzésre, hogy megfeleljen a jelenlegi egészségügyi ellátás változó igényeinek, különösen a képzett szakemberek iránti növekvő szükséglet a jól fejlett mennyiségi és analitikus készségek. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy hosszú és kitűnő hagyományokra építkezünk a klinikai epidemiológia Erasmus MC-ben, és nagy népességcsoportjainkat és klinikánk-kutatóink nagy hangsúlyt fektetünk az epidemiológiai kutatási módszerek elfogadására, nemcsak az etiológiájának megértéséhez. betegség, hanem a kezelés hatékonyságának bizonyítása.

A klinikai kutatási mesterképzésben részt vevő hallgatók nagyrészt MD-fokú klinikai kutatók (vagy erre képzettek), vagy biomedicinos tudományok fokozatai. A kutatómester a biostatisztika, az epidemiológia, a klinikai vizsgálatok tervezése, az orvosi informatika és az egészségügyi szolgáltatások kutatásának interdiszciplináris keverékét használja fel, hogy felkészítse a hallgatókat a betegorientált és transzlációs kutatások karrierjére, valamint a hagyományosabb klinikai vizsgálatokra.

A kutatási lehetőségeket számos olyan területen kínálják, mint az endokrinológia, a szív- és érrendszeri kutatás, az onkológia, a neurológia, a gyermekgyógyászat, a szülészet, az urológia, a transzplantációs orvostudomány, a gasztroenterológia és a hepatológia, a sebészeti kutatások és az izom-csontrendszeri tudományok. A klinikai kutatómester befejezése kiváló alapot nyújt a Ph.D. az Erasmus MC-nél is rengeteg lehetőség van.

Ha Ön az Erasmus MC orvosi tanulója, kérheti ezt a kutatási mesterképzést, ha meghívást kap a dékántól, vagy ha úgy érzi, hogy jogosult a programban való részvételre. A kutatási mester program hozzászokott a Bachelor és az Orvostudományi Mesteréhez.

A programról további információt a tanulmányi útmutató - lásd a fenti gombot. A klinikai kutatási program mesterképzése 120 EC pontot tartalmaz, és az NVAO akkreditált.

További információért látogasson el a Holland-Flamand Akkreditációs Szervezetre (NVAO) a www.nvao.net címen.

célok

A hallgatóknak a következő kompetenciákat kell megszerezniük:

 • Képesség kialakítani egy klinikai problémát és lefordítani azt tudományos kérdésnek;
 • Képesség a klinikai problémákról szóló szakirodalom kiterjedt tanulmányozására;
 • A tudományos kérdésnek egy kutatási protokollba történő lefordításának képessége;
 • Megfelelő ismeretek megszerzése a meglévő klinikai kutatási módszerekről, biostatisztikus analitikai módszerekről, törvényekről, szabályozásokról és etikáról, valamint az ilyen ismeretek kutatási protokollban való használatának képességéről;
 • Képesség a kutatás lefolytatására, adatok gyűjtésére és elemzésére, következtetések levonására;
 • Képesség, hogy mesterképzést írjon, beleértve a vizsgálat célját (céljait), összefoglalja a kutatási projekt irodalmát, anyagát, módszereit, eredményeit, megbeszélését és következtetéseit, és bemutassa ezeket a megállapításokat tudományos találkozókon. Ösztönözzük a kutatási eredmények közzétételét egy nemzetközi szakértői folyóiratban;
 • Képesség értékelése és a kritika szempontjából a kutatás.

Karrierlehetőségek

Az oklevél nemzetközi klinikai kutatói pályafutás, vagy közegészségügyi, klinikai orvosi, kábítószer-kutatás vagy egészségpolitikai fejlesztés vezetői vagy tanácsadói pozíciójára készül.

Ön jogosult?

Az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

 • Bachelor diplomát szerzett egy orvostudományi vagy biomedicináriusi iskolából, vagy egy széles körű alapképzésben, ahol az orvos és / vagy az orvosbiológiai tudományok és / vagy az orvosi biológia megfelelő alanyai vannak.
 • Jó munkája van az angol nyelvnek, mind a szóbeli, mind az írott nyelven.
 • Ha Ön az Erasmus MC orvosi tanulója, kérheti ezt a kutatási mesterképzést, ha meghívást kap a dékántól, vagy ha úgy érzi, hogy jogosult a programban való részvételre.
Program oktatási nyelve:
 • Angol

12 további kurzus Erasmus MC Netherlands Institute for Health Sciences - Erasmus University Rotterdam »

Utoljára frissítve Június 2, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
2 Év
Nappali
Price
18,700 EUR
Deadline
Kérj Információt
Non-EU students. 1 May 2019 EU students
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Non-EU students. 1 May 2019 EU students
Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Non-EU students. 1 May 2019 EU students
End Date