Kutatás Mester Klinikai Kutatás

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Áttekintés

A Holland Egészségtudományi Intézet ( NIHES ) és az egyetemi tanszékek széles skálája, amelyek ismert ismeretekkel rendelkeznek az Erasmus MC klinikai és transzlációs kutatásában, a Klinikai Kutatások Kutatási Mesterképzését fejlesztették ki.

Ez a kutatási mester arra irányul, hogy a hallgatók rendelkezzenek a betegorientált klinikai kutatáshoz szükséges készségekkel. A klinikai kutatás más képzési programjaihoz képest az Erasmus MC kutatómester nagy hangsúlyt fektet az epidemiológiai módszerekre és a statisztikai elemzésre, hogy megfeleljen a jelenlegi egészségügyi ellátás változó igényeinek, különösen a képzett szakemberek iránti növekvő szükséglet a jól fejlett mennyiségi és analitikus készségek. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy hosszú és kitűnő hagyományokra építkezünk a klinikai epidemiológia Erasmus MC-ben, és nagy népességcsoportjainkat és klinikánk-kutatóink nagy hangsúlyt fektetünk az epidemiológiai kutatási módszerek elfogadására, nemcsak az etiológiájának megértéséhez. betegség, hanem a kezelés hatékonyságának bizonyítása.

A klinikai kutatási mesterképzésben részt vevő hallgatók nagyrészt MD-fokú klinikai kutatók (vagy erre képzettek), vagy biomedicinos tudományok fokozatai. A kutatómester a biostatisztika, az epidemiológia, a klinikai vizsgálatok tervezése, az orvosi informatika és az egészségügyi szolgáltatások kutatásának interdiszciplináris keverékét használja fel, hogy felkészítse a hallgatókat a betegorientált és transzlációs kutatások karrierjére, valamint a hagyományosabb klinikai vizsgálatokra.

A kutatási lehetőségeket számos olyan területen kínálják, mint az endokrinológia, a szív- és érrendszeri kutatás, az onkológia, a neurológia, a gyermekgyógyászat, a szülészet, az urológia, a transzplantációs orvostudomány, a gasztroenterológia és a hepatológia, a sebészeti kutatások és az izom-csontrendszeri tudományok. A klinikai kutatómester befejezése kiváló alapot nyújt a Ph.D. az Erasmus MC-nél is rengeteg lehetőség van.

Ha Ön az Erasmus MC orvosi tanulója, kérheti ezt a kutatási mesterképzést, ha meghívást kap a dékántól, vagy ha úgy érzi, hogy jogosult a programban való részvételre. A kutatási mester program hozzászokott a Bachelor és az Orvostudományi Mesteréhez.

A programról további információt a tanulmányi útmutató - lásd a fenti gombot. A klinikai kutatási program mesterképzése 120 EC pontot tartalmaz, és az NVAO akkreditált.

További információért látogasson el a Holland-Flamand Akkreditációs Szervezetre (NVAO) a www.nvao.net címen.

célok

A hallgatóknak a következő kompetenciákat kell megszerezniük:

  • Képesség klinikai probléma megfogalmazására és tudományos kérdéské alakítására.
  • Képesség egy klinikai problémára vonatkozó irodalom kiterjedt tanulmányozására.
  • Képesség tudományos kérdés kutatási protokollba történő lefordítására.
  • Megfelelő ismeretek megszerzése a klinikai tudományos kutatás meglévő módszereiről, a biosztatisztikai analitikai módszerekről, a törvényekről, a rendeletekről és az etikáról, valamint az ilyen ismeretek felhasználásának képessége a kutatási protokollban.
  • Képesség a kutatás elvégzésére, adatok gyűjtésére és elemzésére, valamint következtetések levonására.
  • Képesség, hogy mesterképzést írjon, beleértve a vizsgálat célját (céljait), összefoglalja a kutatási projekt irodalmát, anyagát, módszereit, eredményeit, megbeszélését és következtetéseit, és bemutassa ezeket a megállapításokat tudományos találkozókon. Ösztönözzük a kutatási eredmények közzétételét egy nemzetközi szakértői folyóiratban.
  • Képesség értékelése és a kritika szempontjából a kutatás.

Karrierlehetőségek

Az oklevél nemzetközi klinikai kutatói pályafutás, vagy közegészségügyi, klinikai orvosi, kábítószer-kutatás vagy egészségpolitikai fejlesztés vezetői vagy tanácsadói pozíciójára készül.

Ön jogosult?

Az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

  • Bachelor diplomát szerzett egy orvostudományi vagy biomedicináriusi iskolából, vagy egy széles körű alapképzésben, ahol az orvos és / vagy az orvosbiológiai tudományok és / vagy az orvosi biológia megfelelő alanyai vannak.
  • Jó munkája van az angol nyelvnek, mind a szóbeli, mind az írott nyelven.
  • Ha Ön az Erasmus MC orvosi tanulója, kérheti ezt a kutatási mesterképzést, ha meghívást kap a dékántól, vagy ha úgy érzi, hogy jogosult a programban való részvételre.
Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – cli ... Tovább

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – clinical medicine, drug research, public health or health-policy development – our graduates all serve one overarching interest: people’s health. Kevesebb
Rotterdam , Amszterdam + 1 Több Kevesebb