Klinikai szemészet (ChM - Online Learning)

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

A program leírása

Ez az új, kétéves részmunkaidős Masters program teljesen online tanult, amelyet az Edinburghi Egyetem és az Edinburgh királyi kollégiuma közösen kínál, és a Master of Surgery (ChM) fokozatához vezet. Az NHS Education for Scotland (NES) támogatásával fejlesztették ki.

A ChM célja, hogy támogassa az előrehaladott szemészeti szakembereket az Egyesült Királyságban és nemzetközi szinten egy olyan tananyagon keresztül, amely elismeri az alsóbbrendű szemészeti érdeklődésüket a kiléptetés és a kórház alapú gyakorlat előkészítésében.

Programjaink összhangban állnak az FRCSEd és az FRCOphth vizsgákkal az Egyesült Királyságban és Írországban megfogalmazott tantervekkel, így ezek a diplomák nagyon vonzóak a hazai és nemzetközi hallgatók számára.

A ChM továbbképzést nyújt az Orvosi Királyi Orvosok Kirendeltsége (RCSEd) és az Egyesült Királysági és Írországi Királyi Kollégium (RCOphth) királyi vizsgáztatását előkészítő orvosi és sebészeti szemészeti szakemberek számára, valamint a tanácsadói megközelítéshez. A program befejezésekor a hallgatók képesek lesznek:

 • demonstrálja a választott műtéti alosztály alapos ismeretét, és képes legyen alkalmazni ezeket az ismereteket az orvosi és műtéti betegek szisztematikus értékelésére és kezelésére választható, sürgősségi és sürgősségi klinikai körülmények között.
 • ismerje el a szemész vezetői hozzájárulását és felelősségét a komplex orvosi és sebészeti betegségek multidiszciplináris kezelésében.
 • kritikusan átgondolja a napi orvosi és sebészeti gyakorlatot a közelmúlt fejlődésével összefüggésben, és kritikus párbeszédet folytat társaival és más szakterületek szakértőivel.
 • alkalmazza a klinikai tanulmánytervezés, az etika és a statisztika általános alapelveit az orvosi és sebészeti kutatások tudományos szakirodalmának kritikai értékeléséhez, és megalapozott megítélést hoz az orvostudomány és a sebészet új és felmerülő kérdéseiről.
 • gyakoroljon magas szintű önállóságot és kezdeményezőkészséget a szakmai tevékenységekben, független orvosi és sebészeti gyakorlat szintjén.

Ophtalmology

Online tanulás

A program teljes egészében online tanít. A diákokat egy aszinkron beszélgetés támogatja az e-tutorokkal - az összes vezető szakemberrel -, és hozzáférhetnek egy nagy tanulási erőforráshoz, beleértve a legfontosabb online könyvek és folyóiratok előfizetését. A diákok elvárják, hogy vezessenek e-szemináriumokat és e-folyóirat-klubokat.

Az online tanulás technológiája teljesen interaktív, díjnyertes és lehetővé teszi Önt, hogy kommunikáljon magasan képzett oktatóinkkal a saját otthona vagy a munkahely kényelméről.

Online diákjaink nem csak Edinburgh kiváló forrásaihoz férnek hozzá, hanem egy támogató online közösség részévé válnak, amely a világ minden tájáról érkező diákokat és oktatókat foglalja magában.

Programszerkezet

A program féléves alapon 2 éven keresztül működik, és heti 10-15 órányi tanulmányt végez rugalmas, moduláris módon.

A program egy olyan célzott tanulási környezet használatával valósul meg, amely támogatja a különböző tanulási stílusokat, és lehetővé teszi a hallgatók rugalmasságát a tanulmányi mintákban.

A központi, kötelező modulok a klinikai szemészeti terület minden területén összhangban vannak az FRCSEd és az FRCOphth tantervével. Ezeket tanítják és értékelik egy klinikai probléma-alapú megközelítés alkalmazásával, amelyet a tananyag-rendszer alapú felülvizsgálata támogat. A tudást és megértést egy hivatalos MCQ vizsga alapján értékelik, amelynek célja a gyakornokok közelgő kilépési vizsgáinak ismétlése.

Az akadémiai modulok (mag és szakember) lehetővé teszik a hallgató számára, hogy feltárja a kutatási és oktatási módszertant, valamint olyan készségeket fejlesszen ki, amelyek lehetővé teszik a publikált bizonyítékok elemzését és az interaktív és írásos klinikai kommunikációs készségeket. A hallgatóknak meg kell adni egy akadémiai kritikát tartalmazó e-értekezést egy megfelelő alkalmi munkaterületen, például egy, a szakértői folyóiratban megjelentetett kiadványból.

1. év

 • Szemészet 1
 • Szemészeti szemészet
 • Alkalmazott alaptudományok, vizsgálati és sebészeti stratégiák
 • Klinikai döntéshozatal, terápiák, a komplikációk elkerülése és kezelése
 • Diagnosztika és technológiák a klinikai gyakorlatban
 • Akut szemészet, trauma és fejlett sebészeti technikák

2. év

Az akadémiai modulok feltárják a kutatási és oktatási módszertant, miközben lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy képesek legyenek elemezni a közzétett bizonyítékokat és javítsák interaktív és írásos kommunikációs készségeiket. A hallgatóknak lehetőségük van a 2. évfolyamban egy tudományos kutatási projekt befejezésére is, pl. Eredeti kutatás vagy Szisztematikus felülvizsgálat a megfelelő munkaterületen. A program befejezése után a diákokat ösztönözni kell arra, hogy tanulmányaik közzétételét egy szakértői folyóiratban tegyék közzé.

A hallgatók az egész programban támogatják az e-tutorok aszinkron megbeszéléseit, akik a szakterületüket vezető orvosok. A diákok is hozzáférhetnek egy nagy tanulási erőforráshoz, beleértve a legfontosabb online könyvek és folyóiratok előfizetését. Az írásbeli vizsga (MCQ) a második évben, a modulok befejezését követően kerül megrendezésre.

 • Szemészet 2
 • Témavezető (Reflective ePortfolio)
 • Vizsgálat (MCQ és EMI)
 • Tudományos tevékenység (kutatási projekt)

Karrierlehetőségek

A program alternatívát kínál a klinikai / laboratóriumi kutatások számára azoknak a hallgatóknak, akik nem akarnak időt szakítani a képzésre. Fejleszteni fogja a gyakornok tudományos portfólióját, és megkönnyíti az orvosi / sebészeti kutatási projekteket, amelyek elengedhetetlenek a kutató-aktív karrierhez.

A ChM program célja, hogy kövesse az FRCSEd és FRCOphth tananyagokat, és felkészítse a haladó gyakorlatot a kilépési szakmai vizsgaikra.

A ChM odaítélése kiemeli a gyakornok elkötelezettségét a folyamatos szakmai fejlődés iránt, és versenyelőnyt biztosít a tanácsadói pozíciók alkalmazása során.

Belépési követelmények

Az általános orvosi tanács által elismert orvosi diploma (MBChB vagy azzal egyenértékű). Önnek egy felügyelt képzési programon is alapulnia kell.

Az Egyesült Királyságbeli pályázóknak szakképzést (ST 1/2) vagy alapképzést (CT 1/2) és korai középfokú képzést (ST 3) kell elvégezniük, és általában középfokú képzésüket (ST 4) kezdik.

Az Egyesült Királyságon kívüli pályázók és az elismert képzési programban nem szereplő pályázóknak bizonyítaniuk kell, hogy a tanfolyam közvetlenül releváns a szemészeti műtét során.

A beiratkozás előtt legalább 24 hónapos alapképzést kellett elvégeznie a sebészi specialitásokban és 18 hónapig a szemészeti szakrendelésben.

Akkor is figyelembe vesszük az Ön kérelmét, ha önálló, önállóan gyakorló szemészek vagyunk.

Angol nyelvi követelmények

Minden pályázónak az alábbi képesítéssel kell rendelkeznie az angol nyelvtudás bizonyítékaként:

 • egyetemi vagy mesterképzés, amelyet angol nyelven tanítottak és értékeltek többségi angol nyelvű országban, ahogy azt az Egyesült Királyság vízumai és bevándorlása meghatározza
 • IELTS Academic: összesen 6,5 (minden egyes modulban legalább 6,0)
 • TOEFL-iBT: összesen 92 (minden egyes modulban legalább 20)
 • PTE (A): összesen 61 (mindegyik "kommunikációs készség" szakaszban legalább 56, az "Engedélyező készségek" szakaszok nincsenek figyelembe véve)
 • CAE és CPE: összesen 176 (minden egyes modulban legalább 169)
 • Trinity ISE: ISE II mind a négy komponensben

Az angol nyelvtanítással és -értékeléssel rendelkezőknek legfeljebb három éveseknek kell lenniük a szakok kezdetén. A nyelvvizsgáknak legfeljebb kétévesnek kell lenniük a szakok kezdetén.

Utoljára frissítve dec. 2020

Az iskoláról

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Kevesebb