Közegészségügyi alapképzés

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Áttekintés

 • Válasszon egy választható területet, mint például a közösségi táplálkozás, az őshonos egészségügyi, családi és nemi kérdések, az egészségügy és az általános pszichológiai tanulmányok.
 • Teljesítsen 180 órányi szakmai gyakorlatot Ausztráliában és külföldön egyaránt, hogy valódi tapasztalatokat és iparági kapcsolatokat szerezzen.
 • Készíts magadnak egy karriert az egészségnevelés és a promóció, a szakpolitikák kialakítása, az epidemiológia, a kockázatkezelés és a betegségek megelőzése érdekében.

Miért válassza ezt a tanfolyamot?

Ez a kurzus lehetőséget nyújt arra, hogy tanulmányait olyan területekre összpontosítsa, amelyek megfelelnek a karrierlehetőségeknek. Öt választási egységet fog választani olyan területekről, amelyek a közösségi táplálkozás, az őshonos egészségügyi, családi és nemi kérdések, az egészségügyi menedzsment és az általános pszichológiai tanulmányok. Választhat, hogy a továbbtanulási programot és a regisztrált környezetvédelmi egészségügyi tisztviselő vagy munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tisztviselő karrierjét szabja meg.

A tanfolyam során 180 órás szakmai elhelyezésre kerül sor. Ez lehetőséget ad arra, hogy az iparági szakemberekkel együtt dolgozzon, és hozzájáruljon valódi projektekhez. Ezeket Queenslandban vagy tengerentúli nagyvárosi és regionális területeken lehet kitölteni. A közelmúltban diákjainkat olyan nem kormányzati szervezetekkel helyezték el, mint a Rák Tanács és a Szív Alapítvány, a megelőző egészségügyi kormányzati szervek, a közösségi és érdekképviseleti csoportok, és nemzetközi szinten partnereinkkel Vietnamban, Kambodzsában és Indiában.

A közösség egészségi állapotát alátámasztó biológiai, társadalmi, kulturális, gazdasági és fizikai tényezők megértése számos egészségügyi területen alkalmazható. A szakemberek, akiknek hátterük van az orvostudományban, az ápolásban, a kutatásban, a szakpolitikák fejlesztésében és az egészségügyi szolgáltatási menedzsmentben. A diplomások stratégiai gondolkodók, akik tudásukat alkalmazhatják olyan innovatív megoldások kifejlesztésére, amelyek mindenki számára jobb egészséget és életminőséget teremtenek.

Mi várható

A közegészségügyi szakemberek megértik, hogy az olyan tényezők, mint a nem, a társadalmi-gazdasági helyzet és az oktatáshoz való hozzáférés befolyásolhatják az egészséget. Ezt az ismeretet alkalmazzák olyan egészségügyi programok, szolgáltatások és politikák kidolgozására és megvalósítására, amelyek javítják a teljes népesség egészségét és jólétét. Szakosodhatnak a betegségek elterjedésének megakadályozásában, az egészségügyi szolgáltatások előmozdításában, a tisztességes és méltányos egészségügyi rendszereket biztosító politikák és gyakorlatok kialakításában, a biztonságosabb munkakörnyezet kialakításában, a fenntartható környezetvédelmi gyakorlatok vizsgálatában, a kisebbségi csoportok támogatásában, vagy a közösségek egészséges életmódválasztás ösztönzésében.

Dupla fok

A karrierlehetőségeket tovább bővítheti, ha ezt a fokot párosítja egy olyan kiegészítő területtel, mint például az ápolás, az emberi szolgáltatások vagy a szakmai kommunikáció.

114252_Image415589843986_eb175bed0b_o.jpg

Karrier eredmények

Sok diplomázott helyi, állami vagy nemzeti egészségügyi osztályon dolgozik. Feladataik középpontjában az egészségügyi oktatás és a promóció, a szakpolitikák kialakítása, az epidemiológia, a kockázatkezelés és a betegségek megelőzése állhat. A diplomások a nem kormányzati és közösségi szervezetekben vagy nemzetközi egészségügyi ügynökségek projektvezetőjeként is dolgozhatnak.

A további tanulmányok, mint pl. Diplomát vagy mesterfokozatot, a betegség-ellenőrzésre szakosodhat; egészségfejlesztés; egészség, biztonság és környezet; vagy egészségügyi menedzsment.

Szakmai felismerés

A diplomások jogosultak az Ausztrál Közegészségügyi Szövetség és az Ausztrál Egészségfejlesztési Egyesület tagságára.

Lehetséges pályafutás

 • Adminisztrátor
 • Közösségi egészségügyi tisztviselő
 • Közösségi munkás
 • epidemiológus
 • Kormányzati tisztviselő
 • Egészségügyi oktató
 • Egészségügyi promóciós tiszt
 • Home Economist
 • Információs tisztviselő
 • Menedzser
 • Politikai tisztviselő
 • Projekt menedzser
 • Közegészségügyi tisztviselő
 • Közegészségügyi programvezető

114245_Image10GPCampuspicture_3000Wx1373H.jpg

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates in ... Tovább

QUT is a major Australian university with a global outlook and a real-world focus. We are one of the nation’s fastest-growing research universities and our courses are in high demand. Our graduates include eight Rhodes Scholars, five of these awarded in the past six years. Kevesebb
Brisbane , Kelvin Grove + 1 Több Kevesebb