Közegészségügyi Mester (MPH)

Általános információk

Program leírás

Ról ről

A közegészségügyi mesterképzési programot (MPH) a Népegészségügyi és Klinikai Táplálkozástudományi Intézet nyújtja, a Nursing Science Departmenttal együttműködve. A közegészségügyi területek és ágazatok szakembereit regionális és globális környezetben oktatjuk. A diplomások epidemiológusként, kutatóként, adminisztrátorokként, menedzserekként, terepen dolgozóként, egészségügyi nevelőként és vállalkozóként dolgoztunk szerte a világon.

Az MPH kétéves 120 ECTS kredit. Elsődlegesen az online tanulás elemeivel való kapcsolattartás. Az UEF céljainak megfelelően modern oktatási módszereket építünk be, amelyekre nagyon büszkék vagyunk.

Az MPH szilárd alapot nyújt a közegészségügy és a kapcsolódó kutatás megértéséhez, és a pályaválasztás függvényében a globális egészségügy, a közegészségügyi táplálkozás, az epidemiológia vagy az ápolási tudományok egészségfejlesztése. A négy sáv, amelyből a hallgatók az első félév után választanak:

  • Földgömb, kultúra és közegészségügy
  • Járványtan
  • Közegészségügyi táplálkozás
  • Egészségügyi támogatás az ápolási tudományokban (a hallgatók 2017-től kezdődően állnak rendelkezésre)

Tanulmányok

A Közegészségügyi és Klinikai Táplálkozástudományi Intézet az angol közegészségügyi képzést kínálja. Nemzetközileg elismert közegészségügyi mesterképzési programja (MPH), amely már közel 20 éve fut, elsőrendű szerepet tölt be a közegészség globális dimenzióinak integrálásában. Egészségügyi diákok számára is kínálunk közegészségügyi képzést. Ez a képzés biztosítja a szükséges elméleti hátteret és eszközöket az egészségfejlesztés számára a kultúrák közötti tanulási környezetben. Oktatási légkörünket a különböző oktatási és kulturális háttérrel rendelkező finn és nemzetközi diákok közötti interakció jellemzi.

Az MPH programban részt vevő hallgatók először a közegészségügyi tanulmányokat vesznek részt, amelyek után választhatnak, hogy szakosodnak a négy lehetőség közül: Epidemiológia; Közegészségügyi táplálkozás; Globe, kultúra és közegészségügy; vagy az ápolási egészségfejlesztés.

A tágabb közösséghez való hozzájárulás érdekében az egészséget érintő kérdéseket a társadalmi, kulturális és globális szempontok alapján vizsgáljuk. A diákokat olyan területeken oktatják, mint a közegészségügy, az egészségfejlesztés, az epidemiológia, a táplálkozás, a közösségi orvoslás, a geriátria, a munkahelyi egészség és a környezet egészségének javítása.

A tanulmányok szerkezete

f3e4bee8-1ac2-4d58-a26d-360708d4cae1?t=1474011708900

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuo ... Tovább

With approximately 15,000 students and 2,500 members of staff, the University of Eastern Finland is one of the largest universities in Finland. The university’s campuses are located in Joensuu and Kuopio Kevesebb