Innovatív Egészségügyi Technológia Mestere (Leuven)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Az új technológiák fejlesztése már régóta kulcsszerepet játszik a modern egészségügyi ellátás fejlődésében. Technológiák, amelyek jobban lehetővé teszik az orvosok, terapeuták és más gondozók számára a tünetek azonosítását, diagnózisok elvégzését, műtét elvégzését, betegségek gyógyítását, programterápiát és a betegek fejlődésének nyomon követését.

Ma van egy globális ipar, amely új technológiákat fejleszt ki a kortárs egészségügyi ellátás további előmozdítása érdekében. Az innovatív egészségügyi technológia haladó mesterének célja, hogy hozzájáruljon ehhez a fejlődéshez azáltal, hogy lehetőséget biztosít a hallgatóknak arra, hogy szakosodjanak erre a sokoldalú és sokszínű területre, ahol megtanulják megtervezni, kifejleszteni és végrehajtani az egészségügyi ágazat gyakorlati és gyakorlati technológiai megoldásait.

Ez a program különös figyelmet fordít a különféle technológiák és módszerek integrálására a használható rendszerekbe. A hordható érzékelők, a bioelektronika, a mesterséges intelligencia, a robotika és az egészségügyi alkalmazások legújabb trendjeit egyesítik, hogy ösztönözzék a hallgatókat új, integrált megoldások kidolgozására és megvalósítására, amelyeket a betegek és az egészségügyi szakemberek tesztelhetnek és használhatnak.

Program

Az Innovatív Egészségtudományi Fejlett Tudománymérnök egy egyéves program, amely 60 ECTS-nek felel meg.

Nyolc kurzusos egységekből áll:

  • Egy kurzus az emberi testre
  • Négy kurzus, a mérnöki technológiára összpontosítva
  • Az egyik a vállalkozásról szól
  • Egy csapat alapú projekt
  • A diplomamunka egy gyakorlattal

Karrier perspektívák

Az egészségügy legújabb tudományos és technológiai fejlődése számos új szerepet, funkciót és munkalehetőséget teremtett az orvostechnikai társaságokban, az egészségügyi intézményekben, a kórházakban és a kutatóközpontokban. Ide tartoznak olyan területek, mint a betegek személyazonosságának kezelése, az egészségügyi mobilitás és az üzleti intelligencia, az alkalmazott orvosi kutatás, a prototípusok és az installációk tervezése, fejlesztése és tesztelése, valamint az orvosi műszerek konfigurálása stb.

Az egészségügyi technológia értékelése (HTA) területén egyre növekszik a szakértők iránti igény, hogy a politikai döntéshozók számára bizonyítékokon alapuló információkat nyújtsanak az egészségügyi technológiák alkalmazásával kapcsolatos orvosi, gazdasági, szervezeti, társadalmi és etikai kérdésekről.

ösztöndíjak

A TU Akadémia, a KU Leuven kapcsolt magánszervezet néhány ösztöndíjat nyújt, amely fedezi a tandíjakat, az utazási, a lakhatási és a megélhetési költségeket Leuvenben.

Ösztöndíjakat kapnak a nemzetközi partner-egyetemek fiatal, ragyogó alkalmazottainak, akiknek célja a megfizethető egészségügyi technológiák fejlesztése a kevésbé gazdag régiókban.

Felvételi követelmények

Az innovatív egészségügyi technológia haladó fokozatú tudománymérnöke olyan hallgatókat céloz meg, akik (bio) mérnöki technológia vagy azzal egyenértékű mesterképzésben részesültek. A felvétel egy kiválasztási eljáráson alapul, amely interjút is tartalmaz.

A jelentkezőknek kérelmet kell benyújtaniuk, amely tartalmazza önéletrajzot, tudományos eredményeket, motivációs levelet és az angol nyelvtudás igazolását. A nemzetközi hallgatóknak először a KU Leuven Felvételi Szolgálatán keresztül kell jelentkezniük a programra.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked ... Tovább

KU Leuven is an institution for research and education with international appeal. All programmes at this University are based on the innovative research of its scientists and professors and are ranked among the top 100 in the world. Kevesebb
Látogasson el az iskola weboldalára