Hosszú ciklusú tanulmányok, fizioterápia mestere

Általános információk

Program leírás

Hosszú ciklusú mesterképzés, 5 év Teljes munkaidős program a gyakorlati képzéssel, mint a tanulmányok szerves részeként, valamint a PhD tanulmányok beiratkozásának lehetősége.

A fizioterápia egy orvosi szakma, amely egészségügyi szolgáltatásokat nyújt a testmozgás és mobilitás helyreállítása és fenntartása tekintetében. A fizikai terápiát számos helyen kombinálják más orvosi szolgáltatásokkal, amelyek célja a betegségek megelőzése és kezelése.

A gyógytornász szakmájára vonatkozó új törvény értelmében a tudományügyi és felsőoktatási miniszter 2016. szeptember 26-i rendeletének 17. § 1. szakasza a tanulmányok feltételeiről, Fizioterápia Csak hosszú távú mesterképzésre kínálnak fel olyan programok között, mint például: Orvoslás, Orvostudomány és Fogászat, Laboratóriumi Orvostudomány, Gyógyszerészet, Állatorvoslás, Törvény és Canon Jog.

Diákok, akik Lengyelországban gyógytornászként szeretnének dolgozni, és 5 éves mesterképzést indítanak a fizioterápiában 2017. október 1Kötelesek elvégezni a 6 hónapos gyakorlati képzést a diploma megszerzése után, a National Physiotherapists National Specialization Exam-t, és regisztrálják magukat a National Physiotherapy Registry-ben.

A mi 5 éves teljes munkaidőben okleveles program Teljes körűen hivatkozva a legutóbbi változásokra az EU egészségügyi szolgáltatási rendelkezéseiben, valamint az oktatási szabványok és az Európai Bizottság irányelvei között Világ Szövetsége Physical Therapy (WCPT). A program magában foglalja a tapasztalt és magasan képzett oktatók, köztük a vezető gyógytornászok és más egészségügyi szakemberek által oktatott órák és előadások. A diákok mind az elméleti tantermi alapú tanuláson, mind a gyakorlati klinikai alapú képzésen vesznek részt. A manuális terápia legfrissebb formáit (pl. Kinesiotaping) és a fiatalító és wellness terápiát (pl. Sportmasszázs, sporttáplálkozás, relaxációs technikák) ismerik el.

MSc a fizioterápiában Felkészíti a diákokat a betegség és fogyatékossággal élő betegek független munkájára, a fizikai módszereket megelőző és gyógyító célokra. Hallgatók szert a képességeit tervezési és kontrolling hatékonyságát orvosi rehabilitációs folyamat. Ezeknek a képességeknek a megszerzése az elméleti és a gyakorlati órák széles skálájának köszönhetően a fizioterápiában, a neurodevelopmentális technikákban (PNF, neuromobilisation), a fizikális gyógyászatban és a funkcionális diagnózisban és a rehabilitációs programozásban alkalmazott speciális módszereknek köszönhetően. Diplomások készek a munka a tudományos kutatóintézetek, államigazgatási és önkormányzati központok és átveheti a jogot, hogy egy speciális fizikoterápiás és PhD tanulmányokat.

A kötelező tanulmányi programon kívül a hallgatóknak lehetőségük van önkéntes kiegészítő tanfolyamokon való részvételre.

ELHELYEZÉS

A program magában foglalja a klinikai elhelyezéseket, integrálva az egész tanfolyamot. Lehetőség van gyakorlati képzésre a magasan képzett fizioterapeuták felügyelete alatt, helyi, országos és nemzetközi klinikai létesítményekben.

2010-ben a VPU megalapította az Akadémiai Fizioterápiás Központot, egy korszerű klinikát, amely felbecsülhetetlen értékű tapasztalattal büszkélkedhet, amelyet nemcsak fizioterápiás diákjaink, hanem Lublin polgárai is használhatnak. A központ rendelkezik a legújabb diagnosztikai és rehabilitációs berendezésekkel, és szerződést írt alá a lengyel nemzeti egészségügyi rendszerrel. A jövő gyógytornászok gyakorlati tapasztalataiból felbecsülhetetlen felbecsülhetetlen tapasztalatoknak köszönhetően az is helyet foglal el, ahol a diákok elvégzik a klinikai gyakorlatukat, és ahol tudományos kutatásokat végeznek.

KARRIER

A gyógytornászok a betegek egyre változatosabb körét kezelik. A kórházi környezetben az idősek, a mentális egészség, a neurológia, az ortopédia, a gyermekgyógyászat, a palliatív, az elsődleges és a légzőszervi ellátás igénybevételével foglalkozhatnak. Egyes fizioterapeuták úgy döntenek, hogy a magánszektorban vagy alternatív környezetben, például rehabilitációs központokban, ápolási otthonokban, iskolákban fizikailag kihívásokkal küzdő gyermekeknek, oktatási központoknak, gyógy- és wellness létesítményeknek, fitness kluboknak, egészségügyi és szépség klinikának dolgoznak.

Kérjük, vegye figyelembe

A PHYSIOTHERAPY képzési program 2017. októberi bevitele lehetővé teszi a mesterképzést az 5 éves hosszú ciklusú tanulmányok során, míg a Physiotherapy Bachelor fokozatú diplomások esetében a VPU az utolsó lehetőséget biztosítja a Master fokozat megszerzésére - 2- Évfolyamon.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Vincent Pol University (VPU) is located in Lublin in eastern Poland, 170km south of Warsaw. Lublin is an historic city set on the banks of the River Bystrzyca. It is popular with tourists and students ... Tovább

Vincent Pol University (VPU) is located in Lublin in eastern Poland, 170km south of Warsaw. Lublin is an historic city set on the banks of the River Bystrzyca. It is popular with tourists and students alike, and is a great place to study. Kevesebb