Fogászati közegészségügyi mester (MDPH)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A fogászati közegészségügy a fogászat olyan szakterülete, amely a szájbetegségek megelőzésével, a száj egészségének előmozdításával és az életminőség javításával foglalkozik a társadalom szervezett erőfeszítései révén.

A jó orális egészség pozitív hatással lehet az egyén beszéd-, mosoly- és társasági képességére. Megtanulja, hogyan lehetne javítani a törékeny fogászati közegészségügyi rendszereket és hogyan csökkenthető a szájüreg egyenlőtlensége.

Megtanulja, hogyan kell megtervezni és elvégezni a közegészségügyi fogászati kutatásokat, és megérti, hogy a nyers adatok és statisztikák hogyan tudnak értelmezhető következtetéseket levonni, és segíthetnek döntéseket hozni az összetett kérdések megközelítésében.

Szorosan együtt fog működni az Orvostudományi Iskola közegészségügyi hallgatóival, átfogó megközelítést alkalmazva az egészségügyre vonatkozóan, amely karrierje során hasznos lesz. Ez idő alatt a Ninewells Kórházban és a Dundee Fogászati Iskolában tanítanak.

Megvan a saját Masters Hubunk a Fogászat Iskolájában, ahol együttmûködhetünk és tanulhatunk társainkkal, akár önállóan is.

Lehetőség van további modulok tanulmányozására az orvosi oktatásban. Ezeknek a moduloknak a sikeres befejezése után kiléphet a tanfolyamról orvosi oktatásban részt vevő fogorvosi közegészségügyi mesterrel.

Beszámolók

„Nagyon szoros embercsoportunk van, és személyes kapcsolatban állunk a professzorokkal. Van egy Fogászati Közegészségügyi Kutatócsoportunk, amely együttműködik a WHO-val, így csodálatos együttműködések zajlanak. Ha azon akar dolgozni, hogy javítsa a közösség minőségét, akkor ez a hely és a tanfolyam az Ön számára! ”
Zainab Kidwai, MDPH diplomás

Belépési követelmények

Fokozat követelményei
A jelentkezőknek általában kötelesek első osztályú vagy felsőbb osztályú fokozatot szerezni az egészséggel kapcsolatos témákban és / vagy a tantárgyakban, ideértve a fogászatot, a fogterápiát / higiéniát, a társadalomtudományokat és az orvostudományt.

A pályázatokat mások is megvizsgálják, akik bár nem diplomások, kivételesen magas szintű képzettséggel rendelkeznek a szolgálati idő és a tapasztalat szempontjából.

Angol nyelvi követelmények
  • IELTS (összesen) 6.5
  • Olvasás 5.5
  • Hallgatás 5.5
  • Beszéd 5.5
  • Írás 6.0

Karrier

A fogászati közegészségügy globális kérdés, így az MDPH megszerzése egy nemzetközileg elismert brit egyetemen nagyszerű módja annak, hogy felkészüljünk arra, hogy bárhol a világon karrierje elvisz.

Ez a tanfolyam elősegíti a kutatási és menedzsment karrierhez szükséges ismeretek és készségek fejlesztését a fogászati és egészséggel kapcsolatos különféle tudományágak széles skáláján.

Öregdiákjaink szerepet vállaltak az Egyesült Nemzeti Népesség Alapjával, az egészségügyi szolgáltatások tervezésében, a kormányhivatalokban, a nemzeti és nemzetközi egészségügyi ügynökségekben és a tudományos életben.

Ez a tanfolyam szilárd alapot nyújt azok számára is, akik fontolóra veszik a szakképzést az Egyesült Királyságban vagy további posztgraduális tanulmányokat, beleértve PhD-t.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge.

Our core mission at the University of Dundee is to transform lives, locally and globally, through the creation, sharing and application of knowledge. Kevesebb