Felsőfokú szakképzés az egészségügyben

Általános információk

További információ erről a programról az intézmény honlapján olvasható

Program leírás

Főbb

 • A tanulmány helye: Lettország, Riga
 • Tudományos terület: Klinikai orvoslás
 • Típus: egyetemi hallgató, nappali tagozatos
 • Névleges időtartam: 6 év (360 ECTS)
 • Tanulmányi nyelv: angol
 • Díjak: Profi (orvos)
 • Akkreditáció: A tanulmányi program akkreditált

Áttekintés

A tanulmányok során a hallgatók megtanulják az orvostudomány tudományát és módszereit az emberi morfológián (felépítés), funkciókon (fiziológián), pszichológián, alapvető klinikai gyakorlaton (anamnézis, eredmények általános objektív vizsgálata és értelmezése, manipulációs kompetencia), ismereteket szereznek az egészségfejlesztésről és betegségmegelőzés a család és a társadalom kontextusában. A program sikeres befejezése után a diplomások beléphetnek rezidencia és doktori tanulmányokba.

A program megfelel az EU normáinak és az orvosok szakmai követelményeinek. A megszerzett diploma megfelel az európai munkaerő-piaci követelményeknek (az európai összehasonlító fokozat rendszerének része), és lehetővé teszi az Európán belüli szabad mozgást.

A nappali tagozatos program hat tanévre terjed ki. Az osztályok főként munkanaponként 8.30-tól 18-ig tartanak.

Alkalmazás

Belépési képesítés

Középiskola / középfokú oktatás (vagy magasabb)

Milyen dokumentumokat kell alkalmazni?

EU / EGT állampolgárok

 1. Útlevél vagy nemzeti igazolvány
 2. Az orvos kitöltött és aláírt szkennelt másolatát az orvos orvosi jelentéséről (nem családtag!).
 3. A végleges osztályzatok és az állami vizsgák átirata - angolul és az eredeti nyelven is. Mindkét példányt közjegyzői bélyegzővel és aláírással kell igazolni!
 4. Középiskolai diploma, ha azt külön állítják ki - angolul és az eredeti nyelven is. Mindkét példányt közjegyzői bélyegzővel és aláírással kell igazolni!
 5. Angol nyelvtudás igazolása, ha szükséges (lásd a Nyelvi követelmények részt)
 6. Fizetési igazolás a jelentkezés után történő fizetés után, más dokumentumokkal együtt feltöltve

Az EU / EGT-n kívüli állampolgárok

 1. Útlevél
 2. Az orvos orvosi jelentésének beolvasott példánya kitöltve és aláírva (nem családtag!).
 3. A végleges osztályzatok és az állami vizsgák átirata - angolul és az eredeti nyelven is. Mindkét példányt közjegyzői bélyegzővel és aláírással kell igazolni, és az országának külügyminisztériuma vagy releváns, valamint az Önhöz legközelebb álló nagykövetség által hitelesíteni kell.
 4. Középiskolai diploma, ha azt külön állítják ki - angolul és az eredeti nyelven is. Mindkét példányt közjegyzői bélyegzővel és aláírással kell igazolni, és az országának külügyminisztériuma vagy releváns, valamint az Önhöz legközelebb álló nagykövetség által hitelesíteni kell.
 5. Az angol nyelvtudás igazolása (lásd a nyelvi követelményeket)
 6. Fizetési igazolás a jelentkezés után történő fizetés után, más dokumentumokkal együtt feltöltve

A nevezési okmányokat bármilyen nyelven elfogadják

Ha végül egyetemre jár, magával kell vinnie a felvételi okmányok eredeti példányát.

NB! Azok a nem EU-s pályázatok, amelyek nem Apostilt vagy nem hitelesített dokumentumokat tartalmaznak, nem kerülnek kiértékelésre és megfontolásra.

144745_photo-1532938911079-1b06ac7ceec7.jpg

Nyelvi követelmények

angol

Minden jelentkezőnek bizonyítania kell angol nyelvtudását olyan szinten, amely megfelel a CEFR szintje szerint a B2 szintnek.

Kiegészítő követelmények India, Srí Lanka, Nepál állampolgárai számára:

 1. A nemzetközileg elismert tesztek ( IELTS , TOEFL stb.) Legalább B2 szintű eredményei a CEFR-en (Közös Európai Referencia Keret);
 2. Skype interjú, amely kérdéseket tartalmaz a tárgyak profilozásával és a motivációval kapcsolatban.
Egyéb követelmények
 • A hiányos jelentkezéseket vagy e-mailek benyújtását nem vesszük figyelembe
 • A teljes pályázatok visszajelzést kapnak a jelentkezéstől számított 2 héten belül
 • A végső eredmények hozzávetőlegesen július közepén lesznek elérhetők
 • Korábban nem tudunk hivatalos eredményeket biztosítani, mivel a versenyünket minden beérkező új pályázat befolyásolhatja
 • A jelentkezőktől várhatóan elfogadják vagy elutasítják a tanulmányi helyet. Ha az egyetem a megadott határidőn belül nem kap határozatot, akkor azt visszautasítottnak tekintik, és mint ilyen - később nem áll rendelkezésre
 • Az egyetem nem köteles részletes magyarázatot adni döntésének, ha a pályázó nem teljesítette az ajánlat megszerzéséhez szükséges feltételeket
 • Az egyetem fenntartja a jogot az ajánlat visszavonására, ha annak feltételei nem teljesülnek, és nem vállal felelősséget a kérelmező által ennek eredményeként esetlegesen jelentkező vagyoni vagyoni veszteségekért.

Karrierlehetőségek

A program sikeres befejezése után a diplomások az egészségügy, az orvosi cégek, a kormányzati intézmények területén dolgoznak. A diplomások kórházakban vagy egészségügyi központokban is tanúsított orvos felügyelete mellett dolgozhatnak.

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

The University of Latvia has been founded in 1919 and currently, with its more than 14 000 students, 13 faculties and over 20 research institutes and independent study centers, is one of the largest c ... Tovább

The University of Latvia has been founded in 1919 and currently, with its more than 14 000 students, 13 faculties and over 20 research institutes and independent study centers, is one of the largest comprehensive and leading research universities in the Baltics. The University offers more than 130 state-accredited academic and professional study programs. Kevesebb