Szakmai lehetőségek


A mester program célja a tudás, a tapasztalat és a kutatás révén olyan kapacitások építése, amelyek csökkentik a katasztrófák kockázatát, és hozzájárulnak a katasztrófák utáni jobb és célzottabb közegészségügyi alapú segítségnyújtáshoz.

Az EMMPHID program számos olyan képességet foglal magában, amelyek lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy a katasztrófahelyzetekben ismerjék el a közegészségügy szerepét, és megértsék azt, beleértve a terület széles körű irányítását és a konkrét területek mélyebb ismeretét. fejlesztési munkát és a választott tanulmányi pályához kapcsolódó mélyebb módszertani ismeretek bemutatását.

Ezzel a cél az olyan szakemberek képzése, akik a katasztrófamegelőzésben, reagálásban, helyreállításban, rehabilitációban és tervezésben tevékenykedő állami vagy magánügynökségekben, ügynökségekben és vállalatokban vészhelyzetben és katasztrófahelyzetben végezhetik tevékenységüket a közegészségügy területén, nemzetközi szervezetek , a minisztériumok vagy a polgári védelmi és vészhelyzethez kapcsolódó kormányzati hivatalok, nem kormányzati szervezetek, társadalmi kutatók stb.

Tanmenet


Az EMMPHID egy éves 60 ECTS kredit. Ezt a mestert elsősorban angolul fogják tanítani, és szerkezete három összetevőből áll: (I) Az Oviedo Egyetem (Oviedo, Spanyolország) közös katasztrófa-összetevője, amely a katasztrófák kockázatának felmérésére, a kockázatkezelésre és a kockázatcsökkentésre összpontosít, rendszerek és katasztrófa-típusok vizsgálata; (II) Választható pálya komponens, két lehetőséggel a diákok számára: katasztrófa-elhárítás a Karolinska Institutet (Stockholm, Svédország) katasztrófáján, vagy az Université Catholique de Louvain (Brüsszel, Belgium) epidemiológiája és kutatása; és (III) a szakmai gyakorlat és a mesterképzés.


témák:

Universidad de Oviedo

 • Bevezető kurzus (2 ECTS)
 • Értékelési, menedzsment és katasztrófák kockázatának csökkentése (7 ECTS)
 • A katasztrófák típusai (3 ECTS)
 • Általános katasztrófa-elhárítási válasz (8 ECTS)

Karolinska Institutet

 • Katasztrófák közegészségügyi reagálása (20 ECTS)

Université Catholique de Louvain

 • Haladó katasztrófa-járványügyi és kutatási módszerek (20 ECTS)

Minden

 • Gyakorlat (5 ECTS)
 • Mester tézis (15 ECTS)


Hozzáférési követelmények


Az EMMPHID program olyan szakemberek széles skálájára irányul, akik tevékenységüket a közegészségügy területén végezik vagy tervezik, sürgősségi és katasztrófahelyzetben mind a működési, mind a kutatási terület tekintetében.

Ahhoz, hogy jogosult legyen erre a mesterképzésre, a pályázónak rendelkeznie kell az elismert általános iskolai végzettséggel az egészségügy, a menedzsment és a közigazgatás vagy a társadalomtudományi területeken (legalább hároméves egyetemi tanulmány, és legalább 180 ECTS a származási ország szabályai és az európai előírások).

Ezenkívül a pályázóknak C1 angol szintű (IELTS) (legalább 6,0 pont, legalább 5,0 pont minden szakaszban), TOEFL (papír alapú) legalább 575 pont, 4,0 pont az írás résznél, TOEFL (IBT) 79 pont legalább 17 pont minden szakaszban). Az angol nyelvű országokból érkező jelölteknek hivatalos egyetértőt kell küldeniük az egyetemről, amelyről diplomájukat igazolják, hogy az angol az oktatási média, amelyet az Akadémiai Bizottság értékel.


Modalitás: részvétel szükséges

Oktatóközpont:

 • Universidad de Oviedo (Oviedo, Spanyolország)
 • Karolinska Institutet (Stockholm, Svédország)
 • Université Catholique de Louvain (Leuven, Belgium)


Tandíj

Az EMMPHID Mester Program tandíjai:

 • Európai diplomás hallgatók (B kategória diákok) tandíj: 4.000 € félévenként, 8.000 € a teljes oktatási programért
 • Tandíj harmadik országbeli hallgatóknak (A osztályú hallgatók): 6 000 euró félévenként, 12 000 euró a teljes oktatási programért

A különböző tandíjak kapcsolódnak az egyetemi szabályzathoz és annak a ténynek, hogy részben finanszírozzák a nemzeti adók. A Konzorciumi Bizottság ösztöndíjas és lemondó politikát hozhat létre. A díjak felülvizsgálhatók a Masters Program további kiadásaihoz.

Program oktatási nyelve:
 • Angol
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 2020
Duration
1 Év
Nappali
Price
8,000 EUR
Európai diplomás hallgatók (B kategória diákok) tandíj: 4.000 € félévenként, 8.000 € a teljes oktatási programért. Tandíj harmadik országbeli hallgatóknak (A osztályú diákok): félévente 6 000 euró, 12 000 euró teljes munkaidőre
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 2020
Jelentkezési határidő

szept. 2020

Location
Jelentkezési határidő
End Date