Egészségtudományi kutatómester - Klinikai epidemiológiai szakirány

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Áttekintés

Az Egészségtudományi Kutatási Mesterképzés célja, hogy a hallgatóknak alapos ismereteket szerezzenek a klinikai vagy közegészségügyi kutatás módszereiről. A specializációk közé tartozik a klinikai epidemiológia, az epidemiológia, a közegészségügyi epidemiológia, a genetikai és molekuláris epidemiológia, valamint az egészségügyi gazdasági elemzés. A befejezés után a jelölteknek megvan a tudásuk, megértésük és készségük a korszerű tanulmányok készítésére, kiváló tanulmányi protokollok készítésére, a kutatás elvégzésére, az adatok elemzésére modern statisztikai módszerekkel, megalapozott következtetések levonására, indokolt következtetésekre. és írjon kiemelkedő kutatási munkákat. A szakirány választásától függően a jelölt például klinikai vizsgálatokra, népességi tanulmányokra, közegészségügyi beavatkozásokra vagy modellezési tanulmányokra összpontosít.

Ez a program NVAO akkreditált. További információért látogasson el a Holland-Flamand Akkreditációs Szervezetre (NVAO) a www.nvao.net címen.

célok

A hallgatók a következő kompetenciákat szerezhetik meg:

  • Képesség klinikai vagy közegészségügyi probléma megfogalmazására és tudományos kérdéské alakítására.
  • Képesség egy problémára vonatkozó irodalom kiterjedt tanulmányozására.
  • Képesség tudományos kérdés kutatási protokollba történő lefordítására.
  • Kvantitatív készségek elsajátítása.
  • Képesség okozati következtetések levonására.
  • Képesség a közzétett kutatások kritikai értékelésére.
  • Képesség a kutatás elvégzésére, adatok gyűjtésére és elemzésére, valamint következtetések levonására.
  • Képesség, hogy mesterképzést írjon, beleértve a vizsgálat célját (céljait), összefoglalja a kutatási projekt irodalmát, anyagát, módszereit, eredményeit, megbeszélését és következtetéseit, és bemutassa ezeket a megállapításokat tudományos találkozókon. Ösztönözzük a kutatási eredmények közzétételét egy nemzetközi szakértői folyóiratban.

Karrierlehetőségek

A diploma előkészíti Önt a nemzetközi orvostudományi kutatásban vagy a klinikai orvoslás, a közegészségügy, a gyógyszerészeti kutatások vagy az egészségügyi politika vezetői vagy tanácsadói pozícióira.

Ön jogosult?

Az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie:

  • Önnek van egy főiskolai diploma vagy a mesterképzés egy olyan tudományágból, amely a klinikai orvostudományban vagy a közegészségügyben (orvos, egészségügyi tudományok, táplálkozás, (orvosi) biológia, kémia, gyógyszertár, környezeti tudományok, humán mozgalomtudományok, szociológia, közgazdaságtan) , pszichológia, stb.) vagy széles körű főiskolai oktatás, amely elegendő alapvető tantárgyat tartalmaz a fent említett tudományágakban.
  • Jó munkája van az angol nyelvnek, mind a szóbeli, mind az írott nyelven.

Specializáció Klinikai epidemiológiai tartalom

Programigazgató

Myriam GM Hunink professzor, Ph.D.

Leírás

A klinikai epidemiológia empirikus és beteg-orientált, diagnosztikai, prognosztikai, megelőzési és intervenciós vizsgálatokat foglal magában. A klinikai epidemiológián belül kvantitatív megközelítést alkalmaznak az orvosi problémák kezelésére azzal a céllal, hogy a rendelkezésre álló legjobb bizonyítékokat felhasználják a betegek kezelésének irányításához. A végső cél a betegek kimenetelének javítása. A szakosodás során figyelembe vett fontos szempontok A klinikai epidemiológia magában foglalja a közzétett klinikai vizsgálatokban a torzítások értékelését, a klinikai vizsgálatok megtervezését, a klinikai vizsgálatok adatainak elemzését, a diagnosztikai és prognosztikai előrejelzéseket, a megelőző és terápiás beavatkozások értékelését, valamint a kutatási eredmények klinikai klinikai áttekintését. gyakorlat. A klinikai járványtani kutatások eredményeit felhasználják a betegek kezelésére és az egészségpolitikai döntések meghozatalára.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – cli ... Tovább

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – clinical medicine, drug research, public health or health-policy development – our graduates all serve one overarching interest: people’s health. Kevesebb
Rotterdam , Amszterdam + 1 Több Kevesebb