Egészségtudományi kutatómester - Epidemiológia szakirány

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Áttekintés

Az Egészségtudományi Kutatási Mesterképzés célja, hogy a hallgatóknak alapos ismereteket szerezzenek a klinikai vagy közegészségügyi kutatás módszereiről. A specializációk közé tartozik a klinikai epidemiológia, az epidemiológia, a közegészségügyi epidemiológia, a genetikai és molekuláris epidemiológia, valamint az egészségügyi gazdasági elemzés. A befejezés után a jelölteknek megvan a tudásuk, megértésük és készségük a korszerű tanulmányok készítésére, kiváló tanulmányi protokollok készítésére, a kutatás elvégzésére, az adatok elemzésére modern statisztikai módszerekkel, megalapozott következtetések levonására, indokolt következtetésekre. és írjon kiemelkedő kutatási munkákat. A szakirány választásától függően a jelölt például klinikai vizsgálatokra, népességi tanulmányokra, közegészségügyi beavatkozásokra vagy modellezési tanulmányokra összpontosít.

Ez a program NVAO akkreditált. További információért látogasson el a Holland-Flamand Akkreditációs Szervezetre (NVAO) a www.nvao.net címen.

célok

A hallgatók a következő kompetenciákat szerezhetik meg:

  • Képesség klinikai vagy közegészségügyi probléma megfogalmazására és tudományos kérdéské alakítására.
  • Képesség egy problémára vonatkozó irodalom kiterjedt tanulmányozására.
  • Képesség tudományos kérdés kutatási protokollba történő lefordítására.
  • Kvantitatív készségek elsajátítása.
  • Képesség okozati következtetések levonására.
  • Képesség a közzétett kutatások kritikai értékelésére.
  • Képesség a kutatás elvégzésére, adatok gyűjtésére és elemzésére, valamint következtetések levonására.
  • Képesség, hogy mesterképzést írjon, beleértve a vizsgálat célját (céljait), összefoglalja a kutatási projekt irodalmát, anyagát, módszereit, eredményeit, megbeszélését és következtetéseit, és bemutassa ezeket a megállapításokat tudományos találkozókon. Ösztönözzük a kutatási eredmények közzétételét egy nemzetközi szakértői folyóiratban.

Karrierlehetőségek

A diploma előkészíti Önt a nemzetközi orvostudományi kutatásban vagy a klinikai orvoslás, a közegészségügy, a gyógyszerészeti kutatások vagy az egészségügyi politika vezetői vagy tanácsadói pozícióira.

Ön jogosult?

Az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie:

  • Önnek van egy főiskolai diploma vagy a mesterképzés egy olyan tudományágból, amely a klinikai orvostudományban vagy a közegészségügyben (orvos, egészségügyi tudományok, táplálkozás, (orvosi) biológia, kémia, gyógyszertár, környezeti tudományok, humán mozgalomtudományok, szociológia, közgazdaságtan) , pszichológia, stb.) vagy széles körű főiskolai oktatás, amely elegendő alapvető tantárgyat tartalmaz a fent említett tudományágakban.
  • Jó munkája van az angol nyelvnek, mind a szóbeli, mind az írott nyelven.

Specializáció Epidemiológia tartalma

Programigazgató

Arfan Ikram professzor, MD Ph.D.

Leírás

Az epidemiológia szerves szerepet játszik az orvosi kutatások alkalmazásában a lakosság számára, és szinte minden más szakterülettel kölcsönhatásban áll.

Az epidemiológia tanulmányozza a betegség előfordulását, okát, következményeit és kontrollját, valamint az embereket, betegeket és populációkat. Ez a klinikai orvostudomány és a közegészségügy alapelve. Az alaptudományi és klinikai kutatásokkal együtt eszközöket biztosíthat a betegségek etiológiájáról és következményeiről, a megelőzés és a kezelés lehetőségeiről, valamint az egyének és populációk kockázati profiljairól. Az epidemiológusok olyan speciális módszereket használnak, mint a statisztikai elemzések, a terepkutatás és a komplex laboratóriumi technikák, a betegség különböző elemeit és azok összefüggéseit.

Az epidemiológiai program célja, hogy jelölteket készítsen kutatási pozíciókra (pl. Ph.D. projekt) a klinikai orvoslás vagy a közegészségügy területén, vagy például egy egészségpolitikára koncentráltabb karrierként. A program magában foglalja a tanulmánytervezésre, a biostatisztikára és az adatok elemzésére irányuló kötelező tanfolyamokat. Ezenkívül további specializációra van szükség az járványtani kutatások meghatározott területein. A kiterjedt képzés, a széles körben alkalmazott statisztikai csomagokban, szintén fontos része a tantervnek. A program nagy részét kutatásra fordítják.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – cli ... Tovább

Health matters. For patients and populations. It’s this knowledge that guides us as we prepare our students for international careers as researchers, executives or advisors. Whatever their field – clinical medicine, drug research, public health or health-policy development – our graduates all serve one overarching interest: people’s health. Kevesebb
Rotterdam , Amszterdam + 1 Több Kevesebb