Áttekintés

Az Egészségtudományi Kutatási Mesterképzés célja, hogy a hallgatóknak alapos ismereteket szerezzenek a klinikai vagy közegészségügyi kutatás módszereiről. A specializációk közé tartozik a klinikai epidemiológia, az epidemiológia, a közegészségügyi epidemiológia, a genetikai és molekuláris epidemiológia, valamint az egészségügyi gazdasági elemzés. A befejezés után a jelölteknek megvan a tudásuk, megértésük és készségük a korszerű tanulmányok készítésére, kiváló tanulmányi protokollok készítésére, a kutatás elvégzésére, az adatok elemzésére modern statisztikai módszerekkel, megalapozott következtetések levonására, indokolt következtetésekre. és írjon kiemelkedő kutatási munkákat. A szakirány választásától függően a jelölt például klinikai vizsgálatokra, népességi tanulmányokra, közegészségügyi beavatkozásokra vagy modellezési tanulmányokra összpontosít.

Ez a program NVAO akkreditált. További információért látogasson el a Holland-Flamand Akkreditációs Szervezetre (NVAO) a www.nvao.net címen.

célok

A hallgatók a következő kompetenciákat szerezhetik meg:

 • Képessége klinikai vagy közegészségügyi probléma megfogalmazására és tudományos kérdésre való lefordítás;
 • A probléma szakirodalmának kiterjedt tanulmányozása;
 • A tudományos kérdésnek egy kutatási protokollba történő lefordításának képessége;
 • Mennyiségi készségek elsajátítása;
 • Képesség következtetések levonására;
 • A közzétett kutatás kritikus értékelése;
 • Képesség a kutatás lefolytatására, adatok gyűjtésére és elemzésére, következtetések levonására;
 • Képesség, hogy mesterképzést írjon, beleértve a vizsgálat célját (céljait), összefoglalja a kutatási projekt irodalmát, anyagát, módszereit, eredményeit, megbeszélését és következtetéseit, és bemutassa ezeket a megállapításokat tudományos találkozókon. Ösztönözzük a kutatási eredmények közzétételét egy nemzetközi szakértői folyóiratban.

Karrierlehetőségek

A diploma előkészíti Önt a nemzetközi orvostudományi kutatásban vagy a klinikai orvoslás, a közegészségügy, a gyógyszerészeti kutatások vagy az egészségügyi politika vezetői vagy tanácsadói pozícióira.

Ön jogosult?

Az alábbi kritériumoknak kell megfelelnie:

 • Önnek van egy főiskolai diploma vagy a mesterképzés egy olyan tudományágból, amely a klinikai orvostudományban vagy a közegészségügyben (orvos, egészségügyi tudományok, táplálkozás, (orvosi) biológia, kémia, gyógyszertár, környezeti tudományok, humán mozgalomtudományok, szociológia, közgazdaságtan) , pszichológia, stb.) vagy széles körű főiskolai oktatás, amely elegendő alapvető tantárgyat tartalmaz a fent említett tudományágakban.
 • Jó munkája van az angol nyelvnek, mind a szóbeli, mind az írott nyelven.

Specializáció Epidemiológia tartalma

Programigazgató

Prof. Arfan Ikram, MD PhD

Leírás

Az epidemiológia szerves szerepet játszik az orvosi kutatások alkalmazásában a lakosság számára, és szinte minden más szakterülettel kölcsönhatásban áll.

Az epidemiológia tanulmányozza a betegség előfordulását, okát, következményeit és kontrollját, valamint az embereket, betegeket és populációkat. Ez a klinikai orvostudomány és a közegészségügy alapelve. Az alaptudományi és klinikai kutatásokkal együtt eszközöket biztosíthat a betegségek etiológiájáról és következményeiről, a megelőzés és a kezelés lehetőségeiről, valamint az egyének és populációk kockázati profiljairól. Az epidemiológusok olyan speciális módszereket használnak, mint a statisztikai elemzések, a terepkutatás és a komplex laboratóriumi technikák, a betegség különböző elemeit és azok összefüggéseit.

Az epidemiológiai program célja, hogy a klinikai orvostudomány vagy a közegészségügy területén, vagy például az egészségpolitika-orientált karrierre felkészítse a pályázókat a kutatási pozícióra (pl. Ph.D. projekt). A program kötelező tanfolyamokat tartalmaz a tanulmánytervezéshez, a biostatisztikához és az adatelemzéshez. Emellett további speciális specializációra van szükség az epidemiológiai kutatás egyes területein. A széles körben alkalmazott statisztikai csomagok széles körű képzése szintén fontos része a tantervnek. A program nagy része a kutatásra irányul.

Program oktatási nyelve:
 • Angol

12 további kurzus Erasmus MC Netherlands Institute for Health Sciences - Erasmus University Rotterdam »

Utoljára frissítve Június 2, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Duration
2 Év
Nappali
Price
18,700 EUR
Deadline
Kérj Információt
Non-EU students. 1 May 2019 EU students
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Non-EU students. 1 May 2019 EU students
Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
Non-EU students. 1 May 2019 EU students
End Date