Egészségügyi információs menedzsment

Általános információk

4 locations available

Program leírás

A Fleming College Health Information Management (HIM) program egyike annak a három kanadai Health Information Management Association (Chima) elismert főiskolai programok rendelkezésre Ontario.

Program Highlights

Ebben a kihívásokkal teli kétéves diploma program, a diákok megtanulják használni számítógépes technológiák rögzíteni, és az adatok elemzését, és hozzon létre az egészségügyi információ egészségügyi ellátás használatát, pénzügyi és gazdálkodási tervezés. Az egészségügyi dokumentáció az elsődleges információforrás által használt kórházak és egészségügyi intézmények, hogy kódot szolgáltatások adóvisszatérítés céljából. Ez az információ azért is szükség van az állami egészségügyi tisztviselők, jelezve, betegség és trendeket, és az orvosi kutatók elemzése, összehasonlítása és döntéstámogató.

Az egészségügyi szolgáltatást karrier az egyik leggyorsabban növekvő foglalkozások a gazdaságban. Az egészségügyi ellátásban, ez valóban az információs korban. Van egy teljesen új növekedési piacot a készségek és a képzés az egészségügyi információ-kezelés és egészségügyi nyilvántartások szakemberek. Az öregedő népesség és a növekvő egészségügyi szükségleteinek, kombinálva a hangsúly az elszámoltathatóság, a hatékonyság és az eredményesség egészségügyi szolgáltatások szállítás, oda vezetett, hogy a készségek hiánya. Akkor diplomás felszerelt nagyon piacképes ismeretek az egészségügyi információ menedzsment területén. Néhányan azok közül, készségek magukban foglalják szakértői az alábbi területeken:

 • adatminőség
 • adatgyűjtés és kódolás
 • felvétel / rendszerfelügyeleti
 • adatvédelmi, titoktartási és biztonsági egészségügyi információk
 • átállás az elektronikus egészségügyi nyilvántartó

Ez a program már hivatalos elismerést a kanadai Health Information Management Association (Chima). Pályakezdő lesz jogosult a levelet a kanadai College of Health Information Management nemzeti minősítő vizsga, és sikeres vizsga esetén használja a szakmai megnevezés CHIM, vagyis tanúsított Health Information Management.

Miért a Fleming

Fleming College a hírneve, mint a vezető technológia-alapú tanulás. A HIM program Fleming következik ez a trend egy elképzelés "Inspiráló innovatív diákokat, hogy váljon az innovatív vezetői őt keresztül alkalmazott tanulási." Az egyik küldetés az, hogy "magáévá teszi az állását a Health Information Management." Megmutatjuk, ez a mi vadonatúj, teljesen számítógépesített labor több mint 500 anonimizált betegnyilvántartáshoz és átvilágító berendezések, hogy a hallgatók gyakorlati alkalmazása a tudás, amely támogatja a lépés az egészségügyben az elektronikus egészségügyi nyilvántartás (EHRs). A valós lakott adatbázis betegtájékoztatás lehetővé teszi a tanuló futtatni reális jelentések, hogy támogassa a felhasználók igényeit a döntéshozatali célokra.

Európai Bizottság, korábbi sikeres practicums, a HIM programot fejlesztett kiváló kapcsolatok számos egészségügyi létesítmények egész régióban és azon túl, ami jó praktikum és a foglalkoztatási lehetőségek a diplomások.

Munkatapasztalat

A program tartalmaz egy erős gyakorlati rész. A hallgatók részt vesznek a két szakmai gyakorlat tapasztalatait, összesen nyolc hétig minden. A diákok két hetet töltenek a munkahelyen környezetben félévben két és négy hét a munkahelyen környezetben félévben négy, a további két hetet terveznek a helyszínen virtuális HIM osztály. Gyakorlat komponensek nem feltétlenül a közvetlen Peterborough területén. Gyakorlat ügynökségek igazolását kérheti az immunizálás bűnügyi nyilvántartások ellenőrzése (kiszolgáltatott szektor).

Ez neked?

Ez kihívást és szigorú program azoknak, akik érdeklődnek a karrier, ha az egészségügyi megfelel a legújabb technológiákat. A következő tulajdonságok és képességek eszközök a program és a karrier:

 • képesség / hajlandóság dolgozni, mint egy csapat tagja, és önállóan
 • öntevékeny
 • szentelt az élethosszig tartó tanulás
 • szervezett, kiváló ítélet
 • analitikus, részlet-orientált
 • ügyfélszolgálati orientált
 • minimum szedés sebességgel 30 szó percenként

Erősen ajánlott, hogy a diákok rendelkeznek alapvető Microsoft Office Suite ismeretek (Word, Excel, PowerPoint és az Internet Explorer) kutatási, jelentések készítése és bemutatók.

Állásajánlatok

Pályakezdő lesz jogosult a foglalkoztatás a különböző egészségügyi szolgáltatás beállításait, és válassza ki a területet, hogy a legtöbb érdekli őket, beleértve a kórházak, a krónikus és a hosszú távú gondozást biztosító létesítmények, közösségi egészségügyi, mentális egészségügyi intézmények, rehabilitációs szolgáltatások, magánklinikák, egészségügyi információs hálózatok biztosítók és a gyógyszeripar, valamint a kormányzati szervek és a szolgáltatásokat. A munkád címek lehetnek:

 • Health Record / információtechnikusról
 • Coding specialista
 • Release Information Specialist
 • Health Record / Information Administrator
 • Az adatok Analyst
 • Data Quality Specialist

A kezdő fizetések évente vannak a $ 40,000, hogy 45.000 $ tartományban. A nemrég megjelent "Egészségügyi Informatikai és Health Information Management Emberi Erőforrás jelentés" megerősíti a növekvő kereslet a képzett Egészségügyi Informatikai (HI) és a Health Information Management szakemberek, és a projektek jelentős munkaerő és a készségek hiánya ezen a területen a közeljövőben.

Minimális Felvételi követelmények

OSSD a legtöbb hitelek Főiskolán (C) és az Open (O) szinten, többek között:

 • 2 Főiskola (C) angol nyelvtanfolyamot (Grade 11 vagy 12. évfolyam)
 • 2-es fokozatú 11 vagy 12. évfolyam College (C) Science tanfolyamok
 • 1 Grade 11 College (C) Math természetesen

Amikor (C) a minimális szinten természetesen a felvételi, (U) vagy (U / C) tanfolyamok is elfogadunk.

Idősebb diákok

Ha Ön 19 éves vagy idősebb, mielőtt osztályok indulnak el, és nem rendelkezik egy OSSD, akkor írj a kanadai felnőtt Achievement Test hogy felmérje a jogosultság a felvételi. További vizsgálatok vagy tudományos korszerűsítése szükséges lehet, hogy a konkrét tanfolyam követelményeinek erre a programra.

Minden pályázót eléréséhez szükséges tanfolyam hitel a kötelező Sciences és a Középiskolai Tanulmányi keresztül korszerűsítési programjaival.

Immunizálás követelmények

Ez a program az immunizálás követelményeknek. További információkért és nyomtatni kívánt immunizálás formában, olvassa el az immunizálása Információs oldalon.

További költségek

Meg kell tervezni, hogy költeni körülbelül $ 1.200,00 könyvek és software az első évben (750,00 $ e az első félév) és 650,00 $ a második évben. Lehetnek további megélhetési költséget költségek az elhelyezések szemeszter 2. és 4..

Csakúgy, az a szerepe, mint a jövő HIM profi, akkor várható, hogy csatlakozzon a nemzeti és tartományi HIM szervezetek diákként tagja, amelynek költsége mintegy $ 60,00

Átutalási megállapodás

 • Conestoga College
 • Ryerson Egyetem
 • University of Ontario Institute of Technology
Utoljára frissítve Május 2015

Az iskoláról

At Fleming College, you become part of a learning community. We engage you in personalized learning and provide personalized support. Set in welcoming communities, our smaller campuses provide a frien ... Tovább

At Fleming College, you become part of a learning community. We engage you in personalized learning and provide personalized support. Set in welcoming communities, our smaller campuses provide a friendly environment where people know your name. Kevesebb
Peterborough , Lindsay , Minden , Cobourg + 3 Több Kevesebb