Egészségügyi Bachelor, regisztrált nővér

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Miért kellene tanulmányozni a Savonyi ápolást?

A tanulmányi program neve: Bachelor's degree in Nursing

A tantárgy neve: Bachelor of Health Care

A program mértéke: 210 kredit

Város: Kuopio, Finnország

Tanítási mód: Teljes munkaidő, a Campuson

Alkalmazási időszak: 2018. január 9-24


Tanulmányok célkitűzései

Az ápolási tanulmányok befejezése után kompetens és képzett ápolói szakértő lesz. Átfogó ismerete lesz az ápolásról; a szükséges fogalmakat, módszereket és készségeket elsajátítani, hogy lehetővé váljon a kritikus felmérés és döntéshozatal a változó és kiszámíthatatlan ápolási helyzetekben.

A diploma megszerzése után szakértő lesz a betegek ápolásában, és képesek arra, hogy komplex és kiszámíthatatlan ápolóproblémák megoldásakor alkalmazza ismereteit és készségeit.

Tanulmányai alatt megtanulja, hogy szakmai munkát vagy projekteket vezessen, valamint szakértői munkákat végezzen az ápolás területén. Azt is megtanulja értékelni a saját készségeit, valamint más emberek és csapatok készségeit és fejlődését. Ön képes lesz alkalmazni, értékelni és elemezni ápolási készségeit különböző helyzetekben. Emellett képes lesz koordinálni a munkát és önállóan ápolói szakértőként dolgozni mind az Ön hazájában, mind külföldön. Fel lesz készülve az egész életen át tartó tanulásra, és képes lesz mind verbálisan, mind írásban kommunikálni a különféle közönséggel az ápolás területén és azon kívül. Jó kommunikációs képességeid lesznek svéd és angol nyelven is.

Az őrnagy vagy szakirány kiválasztása


A fokozat 180 ECTS közös tanulmányból és 30 ECTS alternatív tanulmányból áll.


A tanulmányok végső szakaszában választhat 30 ECTS alternatív szakmai tanulmányokat. A tanulmányi modulok közé tartoznak például a mentális egészség és a függő gondozás különböző környezetekben, az orvosi betegek klinikai ápolásának különböző környezetekben, a perioperatív ápolás különböző környezetekben és az akut és intenzív ápolás. Idegen nyelvű tanfolyamokat és vállalkozói tanfolyamokat is tartalmazhat az alternatív tanulmányokba. A képzési időszakokban is fejlesztheti vállalkozói készségeit.

Képesítés


A Nemzeti Jóléti és Egészségügyi Felügyeleti Hatóság (VALVIRA) engedélyt ad az ápolói szakszolgálat gyakorlására, kérelmére és az UAS bejelentésére. Az ápoló szakmai képesítését és az általános ápolónő képzettségét a 2013/55 / EY európai parlamenti és tanácsi irányelv, valamint a 2006. évi európai képesítési keret szabályozza.

Tanulmányok tartalma

A végzettség nappali tagozatos tanulmányok, és a kurzusok egy részén részvétel szükséges. A tanulási módszerek magukban foglalják például kapcsolattartási órákat, távoktatást és független tanulmányokat, e-tanulást, gyakorlatot, valamint a KFI-t. A szakmai gyakorlatok teljes munkaidős tanulmányok, és a részvétel kötelező.


Oktatásunkban sokoldalú módszereket alkalmazunk, pl. Készségfejlesztő műhelyek és szimulációk. Az ápolóképzés irányadó alapelvei az elmélet és a gyakorlat közötti kapcsolat, a kapcsolattartási órák és az önálló tanulás önmagában és csoportokban, valamint a tanulás különböző szakértői kultúrákban. A hallgató aktív szerepet vállal a tanulmányokban.


A tanulmányai első évében megtanulod, hogy megfigyeljétek az embert pszichofizikai entitásként, és megtanulod az ápolás alapjait. Meg fogja tanulni használni az ápolási értékeket és elveket az egészség és a funkcionális képesség növelése érdekében, valamint az ápolási betegek számára.


A második évben megtanulod használni a bizonyítékokon alapuló információkat a leggyakoribb betegségek gyógyításában és a perioperatív ápolásban. A perioperatív ápolás a sebészi beavatkozások előtt, alatt és után is ápolja a szoptatást. A képzési időszakokban megtanulják alkalmazni az ápoló gyermekek, serdülők és családok, valamint a mentálhigiénés és a függőség kezelését.


A harmadik év folyamán alkalmazhatják és elemezhetik az öregedéssel és az ügyfelek igényeivel kapcsolatos információkat, és ápolást végezhetnek különböző környezetekben. Ön képes lesz felmérni az ápolási fejlesztési igényeket, valamint megtervezni és végrehajtani az ápolás megújításának és fejlesztésének megoldásait. A dolgozat megtervezésekor és megírásánál alkalmazhatja a tanulmányai során elsajátított RDI készségeket is.


Tanulmányai utolsó évében képesek lesznek alkalmazni, értékelni és elemezni ápolási készségeiket különböző területeken, összehangolni a munkájukat, és önállóan ápolói szakértőként dolgozni egy nemzetközi környezetben. Ön képes lesz mind verbálisan, mind írásban kommunikálni a különböző közönségekkel az ápolás területén és azon kívül.


Az ápolási tanulmányok tartalma az ápolási ismeretek megismerésével kezdődik, és az ápolói készségeket különböző betegek munkakörülményeiben alkalmazzák, pl. Különböző korú betegek és különböző betegségek. Az Ön készségeit a tanulmányi folyamat során fejlesztik és mélyítik el.

Tanulmányok felépítése


Az ápolási képzési program mértéke 210 ECTS. Ön várhatóan 60 ECTS teljesít minden tanév során; ez 1600 óra diákmunkát jelent.


A tananyag tantervei széles modulokat alkotnak; nem különállóak, hanem támogatják a diák általános fejlődését és szakértelmének fejlesztését. Ennek következtében a tanítás és a munkaalapú TKI együtt jár a folyamat során.


1. év: Szakmai ápolási identitás építése 60 ECTS

 • Az ápolás alapjai
 • Az ápolási tudás alapjai


2. év: Szakmai ismeretek fejlesztése 60 ECTS

 • Az ápolói tudás erősítése
 • Az ápolói tudás bővítése


3. év: Szakmai ápolás ismereteinek mélyítése 60 ECTS

 • Az ápolási ismeretek mélyítése
 • Az ápolási szakértelem fejlesztése


4. év: Szakmai ismeretek alkalmazása 30 ECTS

 • Szakmai ápolói készségek alkalmazása a különböző működési területeken

Karrier lehetőségek


Orvosi szakemberként dolgozhat, pl. Az egészségügyi klinikákon, a kórházi osztályokon és az otthoni gondozásban. Továbbá az Ön gondozói és egészségügyi szakemberei, speciális egészségügyi járóbeteg-klinikák, osztályok és színházak, valamint a mentálhigiénés klinikák lehetnek a jövőbeli munkáltatói. Nemzetközi karriered is lehet, vagy vállalkozóvá válhat.

nemzetközisége


Tanulmányozhatja a nemzetközi kérdéseket, és interkulturális készségeit különböző tanulmányi stádiumokban fejlesztheti, mind a Savonia UAS multikulturális környezetben, mind a külföldi partneregyetemen. Emellett az interkulturális készségek fejlesztésével párhuzamos tanár-hallgató és / vagy a deviza diákjaink megtartásával is javíthatunk.

Cserepartnereink például Ausztráliában, Ausztriában, Belgiumban, Kanadában, Kínában, Indiában, Kenyában, Mozambikban, Namíbiában, Szlovákiában, Szlovéniában, Spanyolországban, Thaiföldön és az Egyesült Királyságban.

Együttműködés


A Savonia UAS-nál az OIS-t (Open Innovation Space) alkalmazzuk, ahol a magas színvonalú tanulás és tanítás kombinálható a munkaalapú RDI-val. A hallgató aktív és különböző helyiségekben, csoportokban, közösségekben és e-learning környezetekben dolgozik. A különböző területekről érkező hallgatók, az RDI-ben dolgozó tanárok és az emberek munkatársak képviselői együtt dolgoznak különböző típusú feladatokon és megoldják a különböző gyakorlati problémákat. A tanulmányok egy része befejeződik különböző munkaalapú projekteken.

Kutatás


A Savonia UAS-ban kijelöltünk RDI-fókusz területeket. Az ápolási képzési program az alkalmazott jóléti technológiára összpontosít.

Lehetőségek az érettségi után folytatott tanulmányok folytatására


Különböző kiegészítő, továbbképzési és továbbképzési támogatások és az ápolói karrierfejlesztés fejlesztése. Három éves munkatapasztalat után folytathatja tanulmányait egy UAS-nál, és ott elvégezheti a mesterképzést. Az egyetemek lehetőséget nyújtanak a továbbképzésre is.

Tanulói kiválasztás


Az ápolási hallgatók kiválasztása az előadáson és az interjún alapul.

A pályázóknak be kell tartaniuk a vizsga minden részét annak érdekében, hogy felvételre kerüljenek.

A belépő vizsga felépítése:

 • Pretask (max 30 pont)
 • Interjú (max 40 pont)


Pretask:

Minden jogosult pályázónak meg kell tennie az online kérdőív kitöltését külön meghívás nélkül. A Pretask online kérdőív olyan kérdéseket (többszörös választási és rövid esszéket) tartalmaz, amelyek a pályázat benyújtási időszakában, nem korábban, a cikk értelmezésén és / vagy elemzésén alapulnak. A Pretask tesztek szintén a pályázók angol nyelvtudását.

Utasítások az előzetes feladathoz

 • A PreTask kérdőív megválaszolása körülbelül 60 percet vesz igénybe.
 • A kérdőívet részekben lehet kitölteni, és szerkeszthető, amíg készen áll, hogy teljes egészében benyújtásra kerüljön.
 • Az utolsó kérdés egy emlékeztető: ne feledje, hogy benyújtja a kérdőívet az értékeléshez

A Pretaskot a Savonia UAS felvételi szolgáltatásokhoz legkésőbb 2018. január 24-ig 12 óráig kell benyújtani.


Interjú:

20 jogosult pályázót kapnak, akik megkapták a legmagasabb pontszámot az előadásból. Az interjú olyan témákból áll, mint a motiváció és az etikai kérdések, a szociális készségek, a tanulási képességek és a pályázók angol nyelvtudás.


Az interjúkat 2018. március 20-21-én rendezik a Skype használatával. A meghívót és az ütemtervet legkésőbb 2018. február végéig elküldik a pályázóknak.


A Savonia UAS nem működik együtt más UAS-kkel, ezért az előadás és az interjú eredményét csak a Savonia UAS fogadja el. A Savonia UAS nem fogadja el a többi UAS bejárati vizsga eredményét.


Kérjük, látogasson el a weboldalra további információkért

 • hogyan kell alkalmazni
 • jogosultság
 • tandíj
 • egy vizsgakezdõ helyszínen

Egészségügyi követelmények


A szociális és egészségügyi programokat igénybe vevő személynek mérlegelnie kell, ha az egészségügyi és funkcionális képessége lehetővé teszi számára, hogy sikeresen befejezze a tanulmányi gyakorlati munkát és szakmai gyakorlatot.


A kérelmezőnek a következőket kell figyelembe vennie:

 • A terepen történő tanuláshoz és a munkavégzéshez jó mentális egészségre van szükség.
 • A terület nem alkalmas olyan személyekre, akik kábítószereket használnak, vagy alkoholt vagy gyógyszereket használnak.
 • Pl. Izom-csontrendszeri rendellenességek, krónikus dermatológiai betegségek és allergiák egészségügyi kérdésekké válhatnak a tanulmányok során vagy később a munka során.
 • A vérrel borított betegségek korlátozhatják a tanulmányi utat vagy a szakmai integrációt.

A tanulmányhoz kapcsolódó szakmai gyakorlat megkezdése előtt a hallgatónak az UAS kérésére bűnügyi nyilvántartást kell benyújtania, ha a gyakornoki tevékenység elsősorban a kiskorúakkal való munkavégzést jelenti.

A kérelmezőnek tájékoztatást kell adnia az egészségügyi és funkcionális képességéről a felvételi jogosultság értékeléséhez szükséges UAS kérésére. Ugyancsak köteles információt szolgáltatni a tanulmányi jogosultság törlése esetleges előzetes döntéséről.

Az UAS megkövetelheti a hallgatótól, hogy terjesszen elő kábítószer-tesztet igazolást, ha alapos gyanúja van annak, hogy gyakorlati vagy szakmai gyakorlat alatt kábítószer hatása alatt áll, vagy kábítószer-függőségben van.

Nyelv


Az egész programot angolul folytatják. Ezenkívül svéd (finn diákok számára) és egyéb idegen nyelvi kurzusokat is tartalmaz.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

®Savonia University of Applied Sciences is one of the largest and most versatile Universities of Applied Sciences in Finland.

®Savonia University of Applied Sciences is one of the largest and most versatile Universities of Applied Sciences in Finland. Kevesebb