Diploma látszerész

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Az Optikus program kétéves és arra készíti a hallgatókat, hogy élen járjanak a szemápolási gyakorlatban, és egy multidiszciplináris látásgondozási csapat részeként dolgozzanak. A hallgatók szemészeti patológiát, fénytörést és farmakológiát, valamint a szakma üzleti és kiskereskedelmi aspektusait tanulmányozzák. Az elmélet alkalmazását klinikai kompetenciákon keresztül demonstrálják, amelyek középpontjában a refrakció, a szemüveg és a kontaktlencse receptjeinek kitöltése, a megfelelő illeszkedés biztosítása és az ügyfelek szemüvegeinek meghatározása áll. Ezeket a készségeket, valamint az üzleti és kiskereskedelmi készségeket dinamikus, betegközpontú környezetben gyakorolják és demonstrálják.

visual, visual test, vision

Karriered

A program végzősei optikusként dolgozhatnak optikai kiskereskedelmi üzletekben, vagy számos más kapcsolódó orvosi környezetben.

Tanulói siker

 • A magasabb közép- vagy középiskolai végzettséggel rendelkező hallgatók általában nagyobb sikert élveznek a SAIT programjain.
 • A hallgatók, akik sikeresek ebben a programban, hatékony angol nyelvtudással rendelkeznek.
 • Az egészségügyi szakemberek részlet-orientáltak az általuk nyújtott ellátásban, és élvezik a munkavégzést egy csapat környezetében.
 • A program sikeréhez elengedhetetlen a tudomány, az egészség és a technológia iránti érdeklődés.

Megbízólevelek és akkreditáció

A program sikeres befejezése után a diplomások SAIT Optikus diplomát kapnak.

Ezenkívül a diplomások felkészülnek arra, hogy megtámadják a Kanadai Optikus Szabályozók Nemzeti Szövetségének (NACOR) vizsgaját, és kettős engedélyt szerezzenek mind adagoló optikusként, mind kontaktlencse-szerelőként.

Akkreditáció

A SAIT által nyújtott optikus program összhangban áll a Kanadai Optikus Szabályozók Nemzeti Szövetségének (NACOR) irányelveiben felvázolt kompetenciákkal, és akkreditációt kér a Kanada Akkreditációs Intézetében, a 2020/21-től kezdve.

134690_rr2592-1101_FLT0204.jpgSAIT / SAIT

Felvétel és kiválasztás

 • 2020 őszi kezdete: a pályázatokat 2020. február 8-tól fogadják el.

Kulcs információ

 • Kezdési időpontok: 2020. szeptember 8
 • Hossz: 2 év
 • Évente tandíjak és díjak:
  • 1. év: 10 722 USD (belföldi) / 24 605 USD (nemzetközi)
  • 2. év: 10 722 USD (belföldi) / 23 930 USD (nemzetközi)
   * A tandíjak, díjak, könyvek és az ellátási költségek változhatnak
Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

Established in 1916, SAIT in Calgary, Canada is a global leader in applied education and offers 100+ career programs, 1,300+ continuing education courses and corporate training courses to more than 20 ... Tovább

Established in 1916, SAIT in Calgary, Canada is a global leader in applied education and offers 100+ career programs, 1,300+ continuing education courses and corporate training courses to more than 200 companies annually. SAIT students study within eight academic schools — Business, Construction, Energy, Health and Public Safety, Hospitality and Tourism, Information and Communications Technologies, Manufacturing and Automation and Transportation. Hands-on learning in unique labs and classrooms, solution-focused research and enterprising collaborations with industry partners ensure SAIT students are career-ready when they graduate. Kevesebb