Családi orvostudomány (mester - online tanulás)

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A program leírása

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója felhívja a háziorvosokat "a jövőnk felemelkedő csillagaira". Ez tükrözi az Egészségügyi Világszervezet megújult elkötelezettségét a családi orvoslás mint minden régióbeli specialitás megteremtésében. A családi orvoslás megerősítése kulcsfontosságú tényezőnek számít az Egyetemes Egészségügyi Lefedettség elérésében, a Fenntartható Fejlődési Célok részeként, amelyhez minden ország az utolsó ENSZ Közgyűlésen elkötelezett. Ez az oklevél arra törekszik, hogy ezen a lendületen alapozza meg az elsődleges ellátás megerősítését azáltal, hogy olyan kompetens háziorvosokat fejleszti, akik felhatalmazást kapnak arra, hogy vezetővé váljanak és támogassák a szakma jövőjét.

Az Edinburgh-i Egyetem kiváló minőségű posztgraduális orvosi képzést nyújt online távoktatási formátumban. A hallgatók világszerte számos országból érkeznek, mindegyik egyedülálló élményt nyújtva élénk globális tanulási közösséget hoz létre. A program az orvosok számára biztosítja az alapvető orvosi ismeretek és vezetési készségeket a közös egészségügyi kérdések bemutatására, és a családmunka alapelveinek, folyamatainak és gyakorlatainak összefüggésében vizsgálja a menedzsmentet. A program felkészíti a hallgatókat arra, hogy szakértő családorvosokká váljanak, akiknek megközelítése folyamatos, összehangolt, átfogó és költséghatékony gondozást biztosít majd a páciensnek a család és a közösség kontextusában való megértésében.

Online tanulás

Ez a kevert távoktatási program a Moodle platformon keresztül érkezik. A diákoknak átfogó tanulási anyagokhoz, valamint a University of Edinburgh könyvtári forrásaihoz kell hozzáférniük. Az online oktatóprogramokat rendszeresen szakemberek látják el.

Programszerkezet

A hallgatók Mesterképzésre, Diplomára vagy Tanúsítványra is képesek.

Egy év (tanúsítvány)

Minden hallgató a következő kötelező tanfolyamokat veszi igénybe:

 • A családi orvoslás alapjai (20 kredit)
 • A családi orvoslás alkalmazott alapelvei (20 kredit)
 • Szakmaiasság a családi gyakorlásban (20 kredit)

2. évfolyam (Diploma)

Minden hallgató a következő kötelező tanfolyamokat veszi igénybe:

 • Család gyógyászat megközelítése a gyermekek és az anyák egészségére (20 kredit)
 • Családi orvoslás megközelítése a NCD-k (20 kredit)
 • Családi orvoslás megközelítése komplex igényekhez (20 kredit)

Harmadik év (Masters)

Minden tanuló 10,000-15,000 szóbeli írásbeli reflexív elemet veszi figyelembe.

Az online tanítást kiegészíti egy kéthetes, színpompás oktatás mind a bizonyítvány, mind a diploma év során. Ez az online tartalomra épül, és gyakorlati klinikai képzést nyújt. Jelenleg négy helyen található a világon: India, Nigéria, Uganda és Egyiptom. A részvétel egyedülálló lehetőséget kínál a családtagok számára a többi országban való utazáshoz és a gyakorlat megtekintéséhez.

Ezen túlmenően, a hallgatói befejezése a mester program lehetősége van részt venni egy opcionális 30 napos klinikai gyakorlat után elérte az MFM képesítést.


Karrierlehetőségek

A program célja, hogy az orvosok a tudás, a készségek és hozzáállás, hogy hatékony családtagok. Fontos, hogy az orvosok minden hátteret és tapasztalatot a korai karrierje orvosok a más szakosodott.

A program kiváló minőségű mesterképzést nyújt a Family Medicine-ban, és a hallgatók által a posztgraduális klinikai képzésben szerzett készségekre épül. Ez nem egy elismert szakképzés, és nem használható a családos orvoshoz való közvetlen bejutáshoz.

Belépési követelmények

Orvosi diploma (MBChB) vagy nemzetközi megfelelője).

Megfontolhatjuk azokat a jelentkezőket is, akik klinikai összefüggésben szakemberhez kötődnek, vagy releváns szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Kérjük, lépjen kapcsolatba a programcsapattal, hogy ellenőrizze, mielőtt jelentkezne.

Angol nyelvi követelmények

Minden pályázónak az alábbi képesítéssel kell rendelkeznie az angol nyelvtudás bizonyítékaként:

 • egyetemi vagy mesterképzés, amelyet angol nyelven tanítottak és értékeltek többségi angol nyelvű országban, ahogy azt az Egyesült Királyság vízumai és bevándorlása meghatározza
 • IELTS Academic: összesen 6,5 (minden egyes modulban legalább 6,0)
 • TOEFL-iBT: összesen 92 (minden egyes modulban legalább 20)
 • PTE (A): összesen 61 (mindegyik "kommunikációs készség" szakaszban legalább 56, az "Engedélyező készségek" szakaszok nincsenek figyelembe véve)
 • CAE és CPE: összesen 176 (minden egyes modulban legalább 169)
 • Trinity ISE: ISE II mind a négy komponensben

Az angol nyelvtanítással és -értékeléssel rendelkezőknek legfeljebb három éveseknek kell lenniük a szakok kezdetén. A nyelvvizsgáknak legfeljebb kétévesnek kell lenniük a szakok kezdetén.

Ösztöndíjak és finanszírozás

Az Edinburgh-i Egyetem kis számú ösztöndíjat kínál a kiemelkedő jelentkezőknek. Ezek nagyon versenyképesek.

Az Egyesült Királyság kormánya posztgraduális kölcsönök

Az Egyesült Királyság állampolgárai, az állandó lakóhellyel rendelkezők és egyes, az Egyesült Királyságban lakóhellyel nem rendelkező uniós állampolgárok jogosultak a posztgraduális kölcsönökre - és bizonyos esetekben a megélhetési költségekre - is.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations.

Together we form a unique grouping in the UK where vets, medics and biomedical scientists work together and study the common causes of disease that affect our populations. Kevesebb